joi, 28 iunie 2012

pulsul din virtual: 29 iunie 2012


Maria Cozma 
Eu ştiu că Ţăranii Români au dus-o greu în toate vremurile. Eu ştiu că Ei sunt forţa divină, care dă pământului suveranitate pentru parveniţi şi lingăi; EI nu migreză niciodată şi îşi frâng în pumni lacrima pentru orice conducător, plesnind de ruşine când copiii le pleacă din „ogradă” în ţări străine. Doar Ţăranul Român simte pulsul istoriei pentru că inima-i bate rădăcina vieţii. Şi...mai ştiu că Mama a închis ochii în praful de cenuşă românească, fără să fi gustat o zi de vacanţă, muncind înrobită de pământ ca toţi Semenii dânsei. Da! Marea majoritate a Ţăranilor Români au gospodării frumoase, dar cu ce preţ??? Cu alte cuvinte aş vrea să spun că Ţăranii Români nu au fost liberi niciodată, mereu exploataţi pentru camapniile electoarale şi loviţi în chiar propria-i conştiinţă, cea de a fi drepţi, adică adevăraţi români. Scriu cu nume propriu, Ţărani Români, pentru că ei sunt sfinţii României, suferinţa făcându-le parte din destin, iar patria icoana la care se închin în tremurul fiecărui Răsărit de Soare.

Net Gabi
Dincolo de toate luptele politice,antipatii simpatii personale vizavi de lideri, puteti sa imi raspundeti cu un simplu da sau nu la o intrebare simpla : voi personal si valoarea voastra ca intelectuali este reprezentata de un plagiator... ? nu vreau dezbateri,pentru ca moralitatea nu are nuante de gri...
Stii totusi ca ganditori sunt multi doar ca neavand pregatirea potrivita fie nu pot ajunge acolo unde ar putea sa faca lucruri folositoare,fie la fel neavand pregatirea potrivita nu detin ''cheia'' aplicarii a ceea ce gandesc. Cred ca una fara alta nu se poate,iar secretul unui adevarat lider consta in gandirea si pregatirea lui in interiorul unui cerc al moralitatii si principiilor care ii permite sa se considere model si sa pretinda celor din jur sa creada in el si sa il urmeze. Pentru moment avem in Romania doar jumatati de masura in care incercam fiecare din noi sa ne ''fit in'' noi insa (nu cei ce se pretind lideri) fiind cei care suntem gata sa facem rabat de la valorile noastre pentru a crea o falsa imagine ca este ceea ce ne dorim. Cred ca suntem intr-o perioada de negare a evidentelor doar pentru ca ne dorim ''liniste''. As dori totusi sa nu uitam ca ''linistea''mintii lasa cale libera negurii morale... Este totusi ceea ce ne dorim cu adevarat...?

bujold
Ce blestem ne apasa pe noi, romanii, de incep, toti cei care ajung in functii vremelnice in statul roman, sa aiba tendinte dictatoriale? Exista, cumva, o otrava in aer care le afecteaza gandirea rationala? E o problema de sange latin?

luciansarbu
Tot în ultimii ani am aflat de fel de fel de cunoscuți, altfel „băeți” de treabă, că lucrează la SRI, unii încercând chiar să racoleze pentru diverse tâmpenii (și știu bine ce vorbesc când zic tâmpenii... cretinisme de-a dreptul, oligofrenisme) persoane din anturajul meu.
Aceste mici întâmplări m-au convins de faptul că serviciile secrete chiar dispun de o grămadă de bani pe care îi toacă pe fel de fel de nimicuri. O grămadă de neica nimeni și tăietori de frunză la câini au o situație privilegiată în cadrul lor și întrucât au dus-o bine sub Băsescu, se tem că orice schimbare se va face în defavoarea lor. De aici războiul informațional, de fapt dez-informațional, care pare să nu se mai termine.

mihail rujoiu
O ce lume, adanca lume,
Care totusi mai spera
Sa fie toate mai bune
In viata asta de sera.

florin  marian fanuica
In jur vad mai mult lacrimi. Putina fericire.
E tot mai neagra viata. Sarmana omenire.
E lumea tot mai mica si viata-i fara rost,
A fost frumos odata! Nimic nu e cea fost!

constantin gheorghe
Dar dacă productivitatea românilor e la jumătate faţă de media europeană, de ce salariile nu sunt la acelaşi nivel? Pentru că şi-au găsit proştii de pe care să ia zece piei?

alexandrinna aianis
Dintr-o tara bogata am ajuns pe ultimul loc din Europa, cu 50% din populatie sub limita subzistentei; este CORECT? din cauza cui? din cauza celor care i-au furat! Am strans cureaua si am suferit pana in 89 ca sa ce? ca sa aiba unii ce sa fure? si pentru ca populatia a strigat jos hotii, a fost injurata, fugarita si batuta de jandarmii tradatori de parinti si frati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana