marți, 5 iunie 2012

pulsul pe facebook, 5 iunie


ruxandra anton
vreau sa fiu roman, dar n-am cu cine.

Edmund Burke
”Pentru ca răul sa triumfe, este suficient ca cei buni să nu facă nimic.” -

Tavi Alexandru
As vrea sa fac o precizare. In Romania nu exista stanga sau dreapta in politica, ci cumetrii, foarte multa prostie si suflete coruptibile. E o nesfarsita sete de putere, de a fi cineva in pofida jalnicei calitati a celor ce se vor alesii neamului. Dar cum majoritatea poporului gandeste prin stomac si traieste la TV, la nimic altceva mai bun nu te poti astepta. Cand un individ care e necalificat sa fie lacheu darmite prim ministru (Ponta), un dublu repetent care n-a muncit in viata lui se viseaza presedinte si probabil va ajunge, cand un securist ordinar de teapa lui Voiculescu are slugi baietii smecheri ai tarii, conduc tara. Cand Constantinescu Emil se taraie pe la TVuri sa castige si el un ban in plus de pensie, si a fost marea speranta in 96, idem Ciorbea, cand analfabetii manelisti, cei invatati cu furtisagurile, mita la fiecare pas, nostalgicii Lui Ceausescu, votantii doctorului Oprescu, uitatorii la OTV, cand PDLul zis de dreapta nu gaseste nimic mai bun pentru primarie decat telenovelistul Prigoana (eu mi-as fi scimbat numele demult in locul lui) sunt stelele noastre, cand vad romani parliti la supermarketuri cu troleele alea mari umplute cu o conopida din Spania si ce mai e la oferta doar ca sa aiba mandria ca shopeaza la supermarket, pe cand tinerii plini de ei si in lipsa de idei ca verdele la minte Cernea Remus intrand sa fie sfetnic unui individ care se jemanfiseaza de toate ineptiile lor, zic si eu, ca o pot tine asa mult, God bless Romania ca are nevoie.


Vasile Dem Zamfirescu
Unul dintre cele mai puternice simptome este rusinea, rusinea de a fi roman. Emil Cioran a fost printre primii care nu s-a jenat sa declare public rusinea de a fi roman in “Schimbarea la fata a Romaniei”. De atunci lucrurile s-au schimbat, nu neaparat in bine, pentru ca a urmat indelungata perioada comunista, care va fi accentuat aceasta rusine, fara a exista posibilitea exprimarii sale. Astazi, dupa 20 de ani de tranzitie care ne-a dezamagit, inregistram o eliberare si generalizare a exprimarii rusinii. Omul de pe strada, nu numai intelectualul, este constient de rusinea de a apartine romanitatii si o spune fara ezitare, uneori in exces. Formulari larg raspandite, cum ar fi “Ce tara frumoasa, pacat ca e locuita!” sau “Ca la noi la nimenea” si bine inteles varianta directa “Mi-e rusine ca sunt roman” sunt concludente pentru sentimental de sine colectiv. In pofida rezistentelor pe care le trezesc in noi astfel de exprimari, ele pot fi un punct de plecare, in calitate de sentimente asumate, pentru actiuni de schimbare a situatiei. In Statele Unite, cea mai mare putere mondiala, elevii de liceu au ore de self esteem! Oare la noi, unde stima de sine este atat de scazuta, ar fi de neconceput astfel de lectii? In niciun caz, dimpotriva! Dar de la cine sa vina o astfel de idee? In gluma am scris in “Nevroza balcanica” despre un Minister al stimei de sine. La lansarea cartii, cineva a sugerat ca ar fi mai bine sa infiintam un ONG al stimei de sine, pentru ca tot ce este de stat se impotmoleste in cele din urma, in timp ce o organizatie a societatii civile are mai multe sanse sa fie consecventa....

Anca Românu
Vrei sa traiesti fericit, crede! Vrei sa traiesti o viata plina de chin si neliniste, cauta adevarul.
Tot raul vine de acolo- ca oamenii isi inchipuie ca sint imprejurari in care se pot purta cu semenii lor fara iubire. Cu lucrurile te poti purta fara iubire, poti sa tai copaci, sa faci caramizi, sa prelucrezi fierul fara iubire, fata de oameni insa nu se poate, deoarece iubirea reciproca dintre oameni este o lege fundamentala a vietii omenesti. Este adevarat ca omul nu poate sa se constringa sa iubeasca, asa cum se constringe sa munceasca, insa de aici nu urmeaza ca poate sa se poarte cu ceilalti fara iubire, mai ales daca cere ceva de la ei. Daca n-ai iubire fata de oameni, stai linistit, ocupa-te de tine, de lucruri, de ce vrei, numai de oameni nu...

Marian Bolovan:
NICIUN POLITICIAN NU E BUN, nimeni nu va face ceva pt. cei multi si muncitori. Nu pricepeti ca, pe sistemul asta corupt si mafiot, NIMENI din cei care gandesc normal pt. eliberarea poporului din ghearele exploatarii nu are sanse. Ehe...! Ce turism aveam pe vremuri...Daca ar invia Ceausescu i-ar spanzura pe hotii care au distrus toate frumusetile tarii .Ar face ca turismul sa reinvie si sa produca bani frumosi PT. TARA !
Doamne, iarta-i pe cei ce seamana vant!

Minerva Grama
...de multe ori ni se arată că suntem ""proşti"", dar continuăm să credem că suntem "deştepţi".. un om cu cunoştinţe dar needucat este ca şi un inel de aur pus în botul unui porc...;)
Exista in noi doua parti: una pe care o primim de la lume, cealalta pe care o aducem pe lume; una dobandita, cealalta innascuta; una se datoreste imprejurarilor, cealalta naturii...;)
cei care au gandit indelung asupra artei de a conduce popoarele au ajuns invariabil la concluzia ca soarta unei natiuni depinde de EDUCATIA care li se da celor tineri..;)

Roubini:
"Karl Marx a spus-o bine. La un moment dat, capitalismul se poate autodistruge, pentru ca nu poti transfera venituri dinspre forta de munca spre capital fara sa se inregistreze un exces de capacitate de productie si lipsa unei cereri agregate. Asta se intampla acum" "Am crezut ca pietele functioneaza, dar nu este asa. Fiecare firma vrea sa supravietuiasca, asa ca reduce costurile cu forta de munca si mai mult. Costurile cu forta de munca sunt venitul salarial si consumul altuia. Din cauza asta este un proces autodistructiv"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana