vineri, 1 iunie 2012

pulsul pe facebook: 1 iunie


Doina Cornea,  in "Revista 22":
"Nu avem însă dreptul - şi trebuie bine precizat, pentru a evita orice confuzie - să iertăm în numele aproapelui nostru, în numele victimei adică. Ar însemna să ne alăturăm nedreptăţii împotriva dreptăţii.
De asemenea, nu avem dreptul - ar însemna acelaşi lucru - să impunem o iertare colectivă.
Aceasta este cea mai gravă problemă morală cu care se confruntă actualmente ţara mea. Este inadmisibil ca iertarea şi uitarea să fie speculate politic de o conducere vinovată şi de o Biserică aservită. Nu este decât un mic pas de la iertarea dirijată, abstractă, colectivă, structurată în conştiinţe prin perfide sofisme politice până la minciuna colectivă, minciuna organizată şi cultul personalităţii."

Bortoi Dan:
Premierul Victor Ponta si-a numit finul, pe Claudiu Preoteasa, in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Gabriel Iuga:
in politica ca si in religie nu exista un singur dumnezeu, ci fiecare il are pe al lui, important e cati contribuie cu bani ca unul sa fie mai mare ca celalalt; grupurile religioase sau partidele nu sunt altceva decat o forma de asociere a slabiciunilor de care smecherii se folosesc, unanim valabil. mai trebuie sa treaca minim 20 de ani de numai basesti sau boci si apoi se va arata scopul actului mental politic in interesul contribuabilului...

Romulus Rotaru:
Ce faci cu o armata de rebuturi executata de facultati de medicina cu plata?? Medicii adevarati sint facuti contabili, manageri, sore si asistente de serviciu. Toti se vaita ca fug doctorii!!! Care? Italia este plina de stergatoare de dosuri pentru 500 de euroi. Badante se numesc. O gramada de asistente fac menaj. Aceasi suma. Poate o sa-mi spui ca sa le dam si aici acelasi salariu. Noi le dam, ca gura nu ne doare. Dar de unde? Nu ai economie, ai o armata de someri inteligenti care sint intretinuti de cei plecati pe dincolo la diferite muncii avind diferite profesii. Arata-mi un singur angajat care se scoala sa vina la munca pentru salariul minim. Iti spune franc in fata ca mai bine sta pe o terasa si bea o bere ca banii astia ii vin de dincolo fara sa faca nimic. Mentalitati!!! Va aduceti aminte unde erau Germania, Japonia dupa razboi?? Prin MUNCA au ajuns unde sint. Am asteptat, stiind ca mai este un va urma. Asadar medicii ramasi pe aici sint ca si pe dincolo. Buni si rai. Cu buzunar adinc s-au lat. Nimeni si nimic nu te salveaza fara -ceea ce este considerat radacina tuturor relelor- banii. Am prieteni care medicii fiind aveau un cistig nu bun ci foarte bun in Romanica mea. Poate tie un oftamolog-exemplu- care lucra la un cabinet privat cistiga un 3000 euroi s-au mai mult este putin. Ei, acest om de o valoare deosebita si-a vindut tot, si-a luat familia si a plecat intr-o alta tara. Pentru 5000 de euroi. Acum intreb: Ce-i lipsea omului?? In romanica mea schimbare NU va fi niciodata. Pentru ca NU poti schimba mentalitatile oamenilor. Nu se doreste. Cine incearca ceva (vezi invatamintul) este anulat de urmatorul parvenit. Eu as propune urmatorul sistem.(daca as fi Prim) As aduna toata elita academiei romane si le-as spune ca 2 zile plec din tara. Pina ma intorc sa-si aleaga pe un inteligent care sa reprezinte ministerul sanatatii, al educatiei pe o perioada de 8 ani. Indiferent de guvernele care vin la putere. In acesti 8 ani doresc schimbari majore in sistem, inclusiv salarizarile. Dupa 8 ani trag linie. Ai facut bine, medalia "Legiunea de onoare". NU ai facut nimic, un glonte-n cap si glontul, platit de familie (ca la chinezi) . Atunci se mai inghesuie cineva la fotolii? Atunci se va face reforma??

Monica Andrei:
"N-am timp!" este, de departe, slagarul vremurilor noastre. Si boala oamenilor moderni care suntem. N-avem timp de zambit sau de sperat, n-avem timp de cladit caractere sau definitivat personalitati, n-avem timp sa fim curajosi, n-avem timp sa ne stapanim propria viata. Avem timp doar cat sa ne plangem ca n-avem timp.
Traim pe fuga, iubim pe fuga, nu ajungem bine intr-un loc si deja ne gandim la cum arata urmatorul. Fast food, shortcut, coffee to go, totul e viteza, toate se fac pe repede-inainte. Unde e rabdarea de a contempla? Unde e nevoia de a reflecta? Unde e delectarea?
Avem electrocasnice pentru toate nevoile, care sa faca ele treaba in locul nostru. Avem lifturi care ne urca mai repede etajele. Avem becuri care se aprind la o simpla bataie din palme. Toate, menite sa ne usureze viata, sa ne ofere secunde pretioase. Si, cu toate astea, avem tot mai putin timp. Ce paradox fenomenal, nu credeti?
Mai trist este, insa, ca nu traim, iar ce n-am trait la timp, spunea Octavian Paler, nu mai traim niciodata. Asadar, timpul trece si noi ne trecem odata cu el... daca nu facem o schimbare. In viata noastra, in programul nostru, in lista de prioritati. Nu exista solutii corecte sau universale. Exista doar oameni si alegerile lor. Prin urmare, esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le faci si fiecare alegere iti poate schimba viata in bine sau rau. Chiar si atunci cand nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi. Fiecare alegere iti influenteaza prezentul si viitorul, al tau si al celorlalti. Si trebuie sa alegem acel ceva care ne implineste, care face sa simtim timpul c-a trecut cu folos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana