joi, 7 iunie 2012

pulsul pe facebook

7 iunie


Tudor Iordache
Consider ca trebuie sa luptam din rasputeri impotriva criminalilor economici, sociali si politici ai tarii! NU va dati batuti, oameni buni, pentru ca NOI, cei de jos, care ne ocupam de educatia si sanatatea acestui popor, suntem ultima reduta si trebuie, suntem obligati sa rezistam! Avem aceasta datorie morala ! POPORUL poate fi ingenunchiat, batjocorit,umilit, dar nu poate fi invins! Sunt atatea exemple in istorie iar solutia este in noi, in curajul si tenacitatea noastra, a dascalilor, doctorilor si a taranilor acestei tari! CURAJ! NICIODATA POPORUL NU VA DISPARE pentru ca noi cei care suntem executati individual vom fi mereu inlocuiti de altii si mai insetati de adevar, de cinste, de moralitate si de dreptate! Si va veni si vremea socotelilor pentru ca totul se plateste in aceasta viata si totul se poate schimba intr-o clipa, iar daca n,u platesc cei care gresesc grav acum, vor plati copiii, nepotii si rudele celor care fac numai rau in jurul lor!

Howard Zinn
“Problema noastră nu este nesupunerea civică. Problema noastră este obedienţa civică. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume s-au supus ordinelor unor lideri şi milioane dintre ei au fost ucişi din cauza acestei obedienţe. Problema noastră este că oamenii din întreaga lume sunt obedienţi în faţa sărăciei, şi înfometării, şi prostiei, şi războiului, şi cruzimii. Problema noastră este că oamenii sunt obedienţi atunci când închisorile sunt pline de hoţi mărunţi şi marii hoţi ne conduc ţara. Asta este problema noastră!”

Johann Moritz
Desi nu m-as cataloga drept anarhist, consider ca in momentul acesta votul si participarea civica nu reprezita solutii in Romania, decat poate punctual si accidental. in timpul sau poate la o vreme dupa Piata Universitatii, nu imi aduc exact aminte in ce context, am sustinut pe un forum ca Romania are nevoie de nesupunere civica, chiar si in forme violente sau chiar, cu precadere in forme violente. ca pana cand politicienii Romaniei nu vor ajunge sa se teama pt. viata si sanatatea lor, nimic nu se va schimba. evident, raspunsul s-a referit la victimele unor astfel de manifestari de strada violente.
am inceput sa insir atunci victimele pasivitatii: generatii intregi nenorocite de un sistem de educatie jalnic, oameni care sufera sau chiar mor, victime ale sistemului sanitar, sarcia in care zac milioane de romani, victime ale incompetentei si hotiei politicienilor si tot asa. deloc surprinzator, dialogul s-a incheiat aici. nicmeni nu a avut nimic de comentat, nimeni nu a avut replica.
adevarul e ca stim cat ne costa obedienta, insa ne e teama sa spargem tiparul. nu faptul ca in milocul unor miscari puternice de strada ar exista victime, ci faptul ca noi insine am putea fi victime, ca asta ne-ar putea tulbura cuibusorul nostru, astea ne inspaimanta. la asta adaugandu-se credinta idioata ca ne vom salva individual. sau ca macar noi ne vom descurca cumva.

Eugen Pan
Dupa 22 de ani am ajuns sa radem de cel ce-si spune PATRIOT! Am ajuns sa-l consideram nebun pe cel ce se ridica sa apere tara si bogatiile Romaniei de talhari. Am ajuns sa-l acuzam si sa-l condamnam pe acela care lupta pentru viitorul copiilor si nepotilor nostri! Am ajuns o adunatura de sclavi, delasatori, de naivi, de interlopi, de inteligenti si valorosi marginalizati, de oameni fara tara, fara demnitate, fara onoare, fara patriotism, fara reactie in fata atacurilor si cozilor de topor mizerabile din mass-media intretinuta de politicieni. AM FOST UN POPOR!

Minerva Grama
Cand se va destepta 'prostimea'? Cand romanul va SIMTI cu adevarat ca este ROMAN?? Si este in stare sa taxeze pe cei care conduc aceasta tara de 23 de ani incoace in interesul lor? A fi PATRIOT inseamna oare a fi SCLAV aservit PUTERII ??..;) Trebuie sa inteleaga tot romanul ca a fi patriot inseamna: sa fi cinstit, a avea constiinta curata si o inteligenta vie (cand trebuie sa decizi, ca acum, schimbarea clasei politice).Mai mult decat atat, ar trebui sa avem un arbitraj filozofic pentru compatriotii nostrii, un criteriu din care sa reiasa principiul ca viata ta apartine tuturor si ca tu nu esti deacat luptator intr-un "razboi" care tinde spre fericirea si gloria tarii tale.

Elena-Cristina Scutaru
Stii...suntem toti grozavi dupa ecran, pe tastaturi... dar cati suntem capabili sa zicem STOP, fac ceva, iau atitudine? si asta tine de fiecare individ in parte... realitatea este ca ne este lehamite, egal de ce se mai intampla pt ca oricum este o mizerie ceea ce se intampla la noi in tara, in politica romaneasca. nu mai gasim motivatia!..sunt multe, prea multe care te determina sa renunti, sa-ti pierzi speranta intr-un viitor mai bun,sau ca lucrurile se vor schimba!

Mihail Neamtu
Ce înseamnă "profesionalism"? În ce mă priveşte, eu am privit mai cu atenţie către o altă concepţie a democraţiei, cu rădăcini clasice, republicane. În această perspectivă, omul politic autentic este, înainte de orice, un cetăţean. Prin urmare, esenţială este cultivarea virtuţilor civice, fără de care politica decade rapid într-o farsă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana