duminică, 17 iunie 2012

pulsul pe facebook


18iunie

bot eugen:
de-ar putea vorbi aceste ziduri
în limba lor de piatră,
ai fi supus unui supliciu, acela
de-a lua cunoştinţă de tot ceea
ce se întâmplă în afara lor:
filajul, mascările, hackerismul,
dezinformarea, hlizitul şi bârfele
unei noi constelaţii de ticăloşi;

marian bolovan:
Comunitatea din Volos şi-a dezvoltat o armă nouă cu care luptă împotriva celei mai grele crize financiare pe care mulţi dintre membrii ei au cunoscut-o vreodată.
Chiar dacă în Volos nu prisosesc euro, locuitorii oraşului au găsit o cale de a-i înlocui cu mijloace alternative.
Un sistem simplu de troc, care schimbă disperarea în speranţă.
Normalitatea e una singura! Si nu are culori politice! Nu se incadreaza in curente sau tratate de sociologie... pt simplul motiv ca nu a fost inventata pana acum
Ca sa impunem normalitatea trebuie sa nationalizam averile, sa reinfiintam proprietatea de stat si protectia sociala de stat!
Dar nu in institutii unde sunt lipsiti de demnitate si cheltuielile per persoana se tripleaza, ci in mediul liber, al fiecaruia! Fiecare trebuie ajutat sa faca ceea ce stie !!
Oricum am da-o, decat SOCIALismul reprezinta garantarea drepturilor fundam. ale omului!!!!

george popescu:
Cred ca starnim pe alocuri oarece ingrijorare si asta este bine caci inseamna ca Sacalii simt si ei teama... Care este cea mai mare teama? Aceea ca se vor unii o mana de romani capabili sa arate cum se poate schimba sistemul ce suge sange de romani. Nu, nu sunt totusi atat de ingrijorati de asta, dar ei lucreaza preventiv. asta trebuie sa invatam ca EI LUCREAZA SI SE TEM CA O VOM FACE SI NOI ! TOATE aceste persiflari gen : "bati campii...", "hahaha nu se poate..." , "bai fraiere f...ti m...ti matii", sau mai elegant si diplomatic "stiti noi gandim o miscare care face si drege de ani de zile..." dar cand ii intrebi ce face si ce drege iti dau numai vorbe fara noima si teorii goale...nu au plan coerent si nici cap si nici coada, DECI toate acestea sunt fie parte a razboiului psihologic ori aberatiile unor fanatici care fara sa vrea fac jocul Sacalilor...

alexandrinna aianis:
“majoritatea dintre noi cei ce totusi parem a intelege si a dori sa ne opunem, nu facem concret nimic in acest sens, ci ne preocupam strict cu lupta de tip miting, petitii, actiuni judecatoresti, parca inadins dorind sa-i dam SISTEMULUI OCULT cat mai mult timp la dispozitie … Parca nu le vine a crede unora dintre noi ca este foarte posibil ca sa asistam la inceputul sfarsitului. Ei sunt dintre cei care considera ca pot amana acest sfarsit si de obicei dau exemplul cetatii Ninive. Uita insa un aspect esential, faptul ca nu prin mitinguri a fost iertata cetatea, ci deoarece de la imparat si pana la sclav, toti s-au imbracat in sac si si-au pus cenusa in cap ca semn ca isi regreta pacatele iar de la oameni si pana la dobitoace, toti au postit. Vi se pare a se petrece ceva asemanator pe planeta?

Rada Rogojan:
Poporul asta nu conteneste sa ma uimeasca! Cand ai fi crezut ca doar foamea, sau micsorarea salariilor ii va scoate in strada, iata cum cultura e cea care da tonul ! Inteleg ca asta-seara se face un lant uman in jurul institutului, si luni ies artistii, oamenii de cultura, in strada !
Nu-mi vine sa cred ca in sfirsit lumea se mobilizeaza sa iasa sa-si apere drepturile, institutiile, democratia ! Si pentru ce ? Pentru CULTURA !
Bravo , romani, inseamna ca nimic nu e pierdut !

Adriana Florentina Pop:
SA MODIFICE LEGEA ALEGERILOR LOCALE IN FELUL URMĂTOR :1)DURATA MANDATULUI UNUI ALES SA FIE DE 2 ANI; 2).CAMPANIA ELECTORALA SA DUREZE 6 LUNI; aceasta lege să fie valabilă pe o perioadă de 10 ani și sunt sigură că toată România,ar avea toate străzile asfaltate(si in satele cele mai uitate de D-zeu ),rețea de apă și canalizare,cămine culturale,poduri,etc.-Și uite așa România ar deveni o țară ,care ar putea concura cu primele țări din UNIUNEA EUROPEANĂ.

Mirela Fry-Fometescu:
"Romania in scandal" este o paginà pusà în linie de : evolutionisti si de atei!!!De fapt nimeni nu semneazà ! Bizar, nu? Atacul e clar si fàrà echivoc adresat crestinismului - ortodoxismului si se încearcà din nou sà se gàseascà un tap ispàsitor pt a explica planul malefic, foarte bine pus la punct de cei interesati sà distrugà unitatea de credintà a
românilor, deci identitatea lor ! De ce nu se vorbeste si de "dessin intelligent"( un concept care demoleazà pur si simplu evolutionismul - si care e interzis în unele universitàti din usa, profesori univerasitari care sunt dati afarà si amenintati ), pt cà pune în discutie aberatia evolutionistà a lui Darwin ( pe care el însusi n-a stiut s-o sustinà pt unele puncte)? Cel ce a scris articolul spune "Tara" te vrea ...- atentie, e o mare manipulare, càci unii politicieni nu sunt aceiasi cu "tara" (tara suntem noi toti, poporul, deci cu ce drept se vorbeste în numele întregului popor crestin si credincios? Pt rapel, mai sunt vreo 20 milioane ) iar credinta nu este egalà cu îndobitocirea maselor!Cei mai mari oameni de stiintà, astronauti etc, sunt cu totiii credinciosi !În desenul/imagine de pe paginà au pus un preot ortodox si un imam musulman! Ce ciudat, n-au pus si un rabin? Oare de ce?... Oricum, adevàratii rabini nu ar fii de acord cu aceastà speculatie nerusinoasà! Aceastà apginà e o atitudine balsfematoare si denigratoare la adresa POPORULUI ROMÂN ( în numele càruia se vorbeste) cât si a credintei acestuia! Ar trebui sà cadà su incidenta legii pentru cà e o incitatie la urà între persoane si o denigrare a religiei si a credintei ! ( pt o intelegere mai amplà, nu religiile si credintele în Dumnezeu au terorizat oamenii , ci capetele politice au împins de-a lungul timpului diverse populatii ce aveau credinte diferite , sà se omoare între ele)!Oamenii dintotdeauna s-au înteles în general bine între ei,chiar în Israel, femei evreice aveau ca bay-siter femei palestiniene, ce se întâmplà în lume e o MARE MANIPULARE! Cititi bloguri ca: cristiantepes, Gândeste.org sau steliantanase sau agoravox, volataire, besoindesavoir.com sau "noul ordin mondial" si o sà vedeti cà se urmàreste distrugerea religiei cu orice pret, deci a tot ce e divin, divizarea populatiilor si cresterea urii între oameni- (pt cà "ei" se hrànesc din energiile noastre negative: cu cât suntem mai supàrati, mai nefericiti, mai enervati si mai invidiosi, cu atât controlul mintal e mai usor de fàcut);în ce scop? pentru instaurarea lui "Antichrist, tiranul iluminat" si marcarea oamenilor cu însemnul lui' cipul! Uitati-và la yoginii asceti, la càlugàrii ce se retrag si se roagà-ei dezvoltà o energie spiritualà enormà pe care "ei" nu o pot controla! De aceea, toti cei ce se roagà cu adevàrat devin "periculosi, càci incontrolabili"!!! Fiti toti cu credintà în Dumnezeu- uitati ce le fac grecilor i arabilor (toti credinciosi) si mai ales, fiti uniti, Uniunea face forta noastrà de neclintit!!!

alexander baumgarter:
Facţiuni rivale se lupta acumulând bogăţie numai pentru a se putea înfrunta. Partidele se destramă după ce cad de la putere pentru că în spatele lor nu stau idei. Aceasta înseamnă o ţară cu mulţi boieri, dar fără un divan comun, nici macar unul ad hoc. Ceea ce face ca un asemenea tip de luptă (pe care noi îl calificăm azi sub numele de nepotism, baronat etc.) să nu fie încă unul politic este absenţa sau extrema fragilitate a unui teritoriu cu valoare de universal pe care să se dea lupta. Căci este absolut natural ca facţiuni rivale să se lupte pentru a ajunge la putere, dar absenţa unui teren cu reguli precise, cu eleganţă şi principialitate, cu transparenţă şi aristocraţie, cu discuţie şi societate civilă, conduce toată comunitatea de contribuabili la o instabilitate de popor migrator înăuntrul propriilor valori. Am redus catastrofal orele de logică din licee, religia şi literatura sunt încă predate sub formă de ideologie naţională, filosofia şi limbile clasice sunt pe cale de dispariţie. Am realizat masificarea învăţământului universitar şi am politizat universităţile (prin infiinţarea câte uneia în fiecare centru de interes politic, indiferent de nivelul ei academic). Aceste lucruri s-au întâmplat în anii 2000 şi rezultatul se vede acum: o populaţie care citeşte de 7-8 ori mai puţin ca în Polonia sau în Ungaria, aservită „imbecilizării prin televiziune”, care priveşte tâmp în camera de filmat din spatele protagoniştilor unui show mediatic, o populaţie care în genere nu are nimic de spus pentru că nu are nici un exerciţiu critic, ale cărei reacţii nu trec dincolo de smile-icons, ridicându-se măcar la nivelul literei cursive carolingiene. O populaţie hrănită intens cu subcultură mediatică, care trăieşte sub iluzia întreţinută mediatic că tot ce vede şi aude în are într-adevăr o natură de eveniment. Ceea ce rămâne de făcut este să ne numărăm şi să ne preţuim cele câteva măsuri guvernamentale ale anilor foarte recenţi care ne-au dat o brumă de universalitate şi credibilitate: transparenţa evaluărilor internaţionale, păstrarea unei ierarhii cinstite a universităţilor, un bacalaureat cu proporţii de reuşită plauzibile pentru nivelul real al candidaţilor, respect pentru puţinele surse de cultură universală şi formatoare pe care le avem. Acestea pot duce la apariţia politicianului cult, reflexiv, critic, capabil să ia măsuri chiar împotriva sa, când binele public diferă de binele clanului din care face parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana