joi, 26 iulie 2012

pulsul in virtual: 26 iulie


26 IULIE:
Dumitru Zburlea
Suntem nevoiţi să căutăm o cale nouă. Un sistem bazat pe cunoaşterea efectivă în timp real a celui ce urmează a fi propus pentru guvernare. Iar mediul electronic este primul pas către acest sistem. După părerea mea, acest proces deja a început. Poate nu ne dăm noi seama încă, dar trăim din plin acest proces. Trebuie doar să deschidem ochii.

Ioan Rosca:
In Romania in care respir eu, sint mult mai putini cei care vor binele general. Unii tin cu profitorii, pentru ca sint legati de ei prin ghisefturi. Altii sint doar nemultumiti cu ce au prins din prada, nu vor nimic altceva decit sa o duca ei personal mai bine, si ar face absolut la fel ca actualii rapitori, daca ar prinde ocazia. Pentru ei, NOUA forta ar insemna doar o ocazie de aburcare la ciolan.
Nu stiu daca au ramas 10% cetateni interesati de un joc social sanatos. Poate dintre cei plecati, mai curind. Pornind de aici, cred ca problema trebuie abordata incremental (progresiv). Este iluzoriu a viza puterea in prima etapa. O spirala de crestere e nevoie de pus la punct si asta nu e usor de loc.

Tiberiu Kovacs
Prezentul spune ca 30 - 40% din populatie intelege ce se intimpla so doreste evolutia dar numai 5 - 10% ar dori sa se si implice. Evolutia s-a produs intotdeauna ori prin sacrificii umane ori prin viclenie in sensul ca s-a dat maselor piine si sare iar elita a procedat la schimbare. Poate sunt eu optimist dar mijloacele de implementare a unei conceptii antisistem trebuie gindita astfel incit sa fie pe intelesul tuturor si mai ales a nevoilor omului simplu dezinteresat sa gindeasca pentru ca este prea greu ori nu are timp.

Elena Gheorghescu
Pe cei din politie si jandarmerie, si chiar si pe cei din armata (care trebuie sa ne apere, asta-i treaba lor) nu-i inteleg atunci cand se manifesta ca o prelungire a pumnului politicienilor si vor sa ne astupe gura... Ei sunt tot romani, traiesc la fel ca noi toti, nu le e mai bine, nu le e mai rau... Legat de notiunea de popor cu care unii nu se "identifica" deloc: Uite ca Mexicanii se identifica in numar mare... Ce natie or fi astia, frate? ... La noi nu-i scoti din amorteala!

Florin Constantiniu
La 20 de ani de la marea varsare de sange din decembrie 1989, Romania arata ca un animal bolnav si haituit. Ne uitam in urma si nu ne vine sa credem ca au trecut doua decenii de sperante zadarnice. Nimic din ce-am visat nu s-a implinit. In jurul nostru domnesc stagnarea si deziluzia, inceputurile neterminate, politica murdara, cu degetul pe tragaci, manipularea televizata. Lipseste o viziune, un proiect national de salvare. Lipseste harta viitorului. Trista priveliste n-a cazut din cer. Au creat-o politicienii si romanii insisi.  Clasa politica  a intrunit trei superlative: cea mai incompetenta, cea mai lacoma si cea mai aroganta din istoria Romaniei. Lipsita de expertiza, avida de capatuiala si sigura de impunitate, ea s-a aruncat asupra Romaniei cu un singur gand: sa se imbogateasca. A jefuit cum nici hulitii fanarioti n-au facut-o. Responsabilitatea ei fata de situatia catastrofala a Romaniei este imensa. Astazi, constatam ca industria este lichidata, agricultura e la pamant, sistemul de sanatate in colaps, invatamantul in criza, individualitatea Romaniei pe plan international disparuta.  Spiritul de demisie, pasivitatea, resemnarea romanilor, au permis clasei politice sa-si bata joc, nepedepsita, de tara.  Lipsit de spirit civic, poporul roman nu a fost capabil, in acesti 20 de ani, sa traga la raspundere clasa politica sau sa "tempereze" setea ei de inavutire. Pe roman nu-l intereseaza situatia generala. Daca prin fin, nas, cumnat, amic etc., si-a rezolvat pasul lui, restul duca-se stim noi unde!

Alexandrinna Aianis
Iesitul in strada nu rezolva problema Romaniei! Ce sa facem in strada? Sa strigam ca vrem democratie? Sa strigam la luna si la stele? Am vazut raspunsul lor la cererea multimii din strada:
Ei raspund sincer, trimitand jandarmi isi politia ca sa bata, sa aresteze, sa amendeze, sa-i fugareasca pe toti cei care incearca doar sa formuleze o cerinta. Cui sa ne adresam NOI cei din strada? Cine credem NOI ca este indreptatit sa ne asculte si sa ne dea democratia? Cei care ne fura si ne mint de 22 de ani? Lor le cerem noi democratia? Lor le merge bine! De ce ar vrea sa schimbe acest bine al lor? Ca sa iti mearga si tie bine? Cui ii pasa de tine, de NOI? Democratia va fi a poporului doar atunci cand poporul isi va conduce singur destinele. Cand poporul nu este unit, nu are putere si atunci democratia pentru popor devine dictatura.Am incredere in popor! Sper sa se trezeasca si nea Dorel din Vascautzii din deal, ca uniti sa incepem NOI sa devenim NOI si sa ramanem NOI! Asta este solutia!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana