duminică, 26 august 2012

pulsul in virtual: 27august



Daniel Roxin

"Populaţia României" îşi trăieşte viaţa între un mic şi o bere, între o manea şi o telenovelă. "Poporul român" îşi duce existenţa cu un ochi aţintit asupra valorilor trecutului şi cu celălalt scrutând viitorul. "Populaţia României" este şmecheră şi hoaţă, dispusă oricând la compromisuri. "Poporul român" crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri. "Populaţia României" nu are nici o identitate şi nici nu o interesează aşa ceva. "Poporul român" luptă să îşi apere identitatea, înţelegând necesitatea şi beneficiile acesteia. "Populaţia României" este centrată cu disperare pe verbul "a avea". "Poporul român" trăieşte în spiritul verbului "a fi".
Tragedia acestei situaţii constă în faptul că "Populaţia României" este majoritară, iar acest lucru a făcut ca părerile, gusturile, nevoile şi aspiraţiile ei să devină "adevăruri, "valori" şi "idealuri" pe care o mass-media coruptă şi mercantilă le foloseşte pentru a-şi mări rating-ul.
Tragedia constă în faptul că avem o clasă politică ce nu este "emanată" de "Poporul român", ci de "Populaţia României". Cu toate acestea, clasa politică din România nu face parte din "Populaţia României", ci dintr-o a treia categorie, pe care am putea să o numim "Noua nomenclatură" - o entitate care manipulează "Populaţia României" şi luptă conştient împotriva intereselor "Poporului român" pentru a-şi consolida puterea.
Tot mai mulţi oameni dintre cei care până mai ieri făceau parte din "Populaţia României" se trezesc şi intră în rândurile "Poporului român".  Este nevoie ca tot mai mulţi dintre cei care simt că fac parte din "Poporul român" să se elibereze de teamă şi să devină conştienţi că nu sunt nici slabi, nici izolaţi.  Este necesar ca fiecare, acolo unde este, să îşi folosescă aptitudinile pentru a contribui cu ceva la acest proces de trezire spirituală a românilor.  Este foarte important ca tot mai mulţi să îşi unească intenţiile în acţiuni comune.

Mircea Chelaru
Am devenit altceva fără voia noastră, nu ne mai înţelegem între noi, ne căutăm stăpâni inventaţi la care să ne pârâm. Suntem victimele unui mutant comportamental perfid, extravagant, bazat pe puterea banului, pe consumul dezmăţat al clipelor de viaţă, pe refuzul dăinuirii şi abandonul continuităţii. Aşa am ajuns în grajdul civilizaţiei moderne, pentru că legislaţia, credinţa, educaţia, etica, armata, sunt puse în slujba convertirii României într-o târâtoare nevertebrată. Cu o identitate naţională tot mai precară şi mai incertă, mai vulnerabilă şi mai asaltată şi mai greu de apărat în faţa tăvălugului unei „anume" globalizări. Corciturile politice au compromis virtuţile conceptului globalizării, dar au compromis şi virtuţile patriotismului, naţionalului, asupra cărora împroaşcă lături aşa-zis europene, mondialiste, cosmopolite. Suntem pe cale de a deveni Noul Babilon.

Ion Măldărescu
rău era cu «Der, die, das», tare rău e cu «Davai ceas», dar şi mai rău cu «Shale gas!»”

 Cezar A. Mihalache
Asistăm la o continuă degradare a clasei politice care accesează butoanele puterii, fiind cu fiecare „mandat” de asteptare scurs din viața noastră martorii involuției clasei politce pe măsură ce acumulează anii de nerăbdare pe tuşa guvernării.Acesta este tragedia României; acea de a avea parte nu doar de un guvern care destramă din interior unitatea statală, dar şi de o opoziţie care trage cu sârg tot la căruţa veneticilor şi alogenilor.

Octavian Lupu
La fel cum suntem structuraţi noi, oamenii, şi localităţile au propria lor identitate, aceasta fiind expresia colectivităţilor umane care le dau viaţă. De aceea, „Suburbia” trebuie alungată oriunde o întâlnim, iar educaţia autentică trebuie să se manifeste din nou la toate nivelele. Nu este o ruşine să înveţi, chiar dacă vârsta este înaintată, dar este lipsită de scuze nepăsarea în faţa răului şi inerţia în a merge pe o cale ce se dovedeşte a fi greşită. România trebuie să renască din propriile ei ruine şi împreună cu ea trebuie să ieşim din Suburbia în care barbaria ne-a aruncat în ultimele şase decenii! Dacă nu facem acest lucru, atunci Suburbia va înghiţi pentru totdeauna, asemenea unui deşert pustiitor, orice şansă de redresare a naţiunii române.

Constantin Frosin
Ridicând ochii spre cer, omul poate avea acces la cupolă, la elite, devenind el însuşi parte a elitei ; Spiritul trebuie să tragă materia spre înalt, iar nu materia să tragă spiritul în jos. Spiritul ar trebui să se înalţe spre cer cu viteza ogivei şi să nu greşească ţinta – spiritul suprem;  ridicarea din material trebuie să fie explozivă, dar la fel de albastră, benefică deci, asemenea Cerului.

Ovidiu Hurduzeu
O ideologie implica niste principii pe baza carora se construieste un Weltanschauung, o viziune integratoare asupra vietii. In asta consta diferenta dintre un "un om de stat" adevarat si niste politicieni damboviteni. Politicianul roman nu are principii, nu are viziune, nu are ideologie. La marile probleme ale tarii si ale lumii se uita ca boul la poarta noua. Intr-o democratie matura, problemele concrete le rezolva specialistii, nu politicienii. Nu avem nevoie de inca un partid varza, fara ideologie, construit "la plesneala" doar pe criteriul "sa plece banditii de la putere". Avem nevoie de un partid de centru - centrul este liber si nimeni nu se grabeste sa-l ocupe - cu o ideologie anti-neoliberala si anti-socialista clara, care sa propuna o renastere sociala si spirituala bazata pe traditiile acestui popor si un model economic sustenabil menit sa duca la raspandirea micii proprietati productive, singura cale de a construi o clasa de mijloc prospera.

Gheorghe Sidonenco Dar "tarafurile politice"(din Alecsandri citire), care compun USL-ul, au cea mai mare raspundere in aducerea tarii in situatia in care se afla. Astia nu vor lasa in tara asta piatra pe piatra! Am zis!

Vise pot exista, planurile pot fi oricat de justificate, importanta este realitatea, raportarea la realitate si la succesul real, vindecarea, data uneori ca punct de reper.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana