miercuri, 8 august 2012

pulsul in virtual: 8 august


Iulian Capsali
Sunt un om caruia-i place sa fie lasat cu ale sale, un “pères de famille”  exasperat că lasă în urma sa, copiilor săi, o țară pe care
iti este din ce in ce mai greu sa nu o parasesti.Satele sunt golite de tineri,  familiile sunt distruse, multi copii alienati de aceste rupturi, crescuti  de bunici, toate aceste in vreme ce suprafete uriase stau nelucrate pe cel  mai bun pamant din Europa. Numai din agricultura si aceasta tara ar putea  sa renască economic, dar de 22 de ani nu se face absolut nimic pentru asta. Totul este lasat fără discernamant la voia intamplarii, iar in anul ce vine  oricine va putea sa cumpere pamant in Romania. Ma intreb de multe ori daca  intr-adevar este lipsa de discernamant sau, pur si simplu,  ticăloșia in lanț a unora care au o agenda personala, in răspăr cu  cea națională.n capitalism popular centrat pe familie sau grupuri de familii - comunități adică -, poate fi o cheie in refacerea țesutului social si  economic. Trebuie iesit din logica profitului cu orice pret si al consumului hedonist. Trairea in ortodoxie poate da raspunsuri la problemele ce au aparut in societate. Trebuie stopate si imprumuturile financiare de  la organisme internationale de tipul FMI si Banca Mondiala, pentru ca nu  este decat o camatarie la scara macro ce nu confera solutii, ci doar  creează efecte  fatale. In fata capitalismului-cazino, in care speculațiile financiare   întrec cu mult realitatea economica mondiala, in fata concentrarii  productiei in mainile catorva corporatii, cred ca răspunsul nostru poate fi  dat de mica afacere de familie.Omul modern este in pierdere masiva de libertate, si  interioara si sociala

Gabriela Craciunescu
Daca cititi despre acele timpuri, veti vedea ca se pregateau de mult sa ia puterea si aveau habar despre structurile statului ca sa stie ce si cum sa faca. As zice ca, inainte sa ii demiteti pe toti politicienii, sa faceti o scoala in care sa invatati despre aceste structuri ca sa stiti cum sa lucrati. Ori sunteti naivi ori rau intentionati cand scrieti astfel de indemnuri. Orice ati fi, rezultatul va fi acelasi ca in '89 sau mai rau.

Stelian Maria
ar trebui sa strangem semnaturile necesare si sa dam o sansa Romaniei. trebuie format un guvern provizoriu, din profesionisti. la alegeri sa fie interzisa participarea oricarui actual politician care are/a avut macar o functie de raspundere. partide noi cu oameni noi si cu legi care sa faca imposibila tentatia de furt, tradare etc. Tu... eu, alti oameni care nu-si uita rudele si prietenii din tara, care nu-si uita meleagurile copilariei, noi trebuie sa-i scoatem din pamant si iarba verde pe acei oameni care vor lupta cu seriozitate pentru Romania. Cred ca putem starpi mizeria mafiota si pro-rusa din Romania.

Steluta Ion
noi, romanii, NU VREM SA FIM NICI AI RUSILOR SI NICI AI AMERICANILOR!!! Vrem doar... sa fim O TARA LIBERA. FARA STAPAN! Am fost destul sclavi, vrem si noi sa fim oameni liberi. Vrem sa fim doar ai nostri!

Ema Boicu
Eu cred ca sunt prea multi cei care stau si analizeaza cu carul, in dauna actiunii. Putem sa dam jos clasa politica actuala si prin opozitia pe care am putea-o manifesta fata de orice candidat indoielnic propus de ai nostri politicieni pe lista vreunui partid.

Ioan Rosca
Se casca o falie greu de depasit, intre cei care detesta modernitatea datorita domesticirii, ipocriziei, indobitocirii, conformismului etc. si cei care o detesta de pe pozitii fundamentalist crestine. Grupul ortodoxist, oricine nu face parte din el nu are ce cauta in Romania. Este motivul pentru care nu ma pot apropia nici de doctrina domnului Hurduzeu, un amestec de neodistributism si paleohabotnicie. Eu cam asta cred despre multi dintre actualii locuitori ai occidentului, ca sint sclavi cu iluzii de oameni liberi, mai lasi decit victimele gulagului, de-a dreptul decazuti civici din cauza caderii in comoditate si suficienta. NU STIU cum am putea actiona ca sa eliberam Romania!  Mi-am spus ca poate mai sint si altii care nu cred ca stiu, dar ar vrea sa iesim impreuna cumva din infundatura asta care ne intuneca viata.
Cum sa rezolvi o problema la care nu stii solutia? Cautind intens si inteligent o iesire acceptabila.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana