duminică, 2 septembrie 2012

pulsul in virtual: 3 septembrie


3 sept.


Nicolae Chiperi  in loc sa ne unim, egoul fiecaruia a urcat in copaci... idiotul de Romeo vrea sa fie apolitic intr-o tara distrusa politic! nu stiu de ce sint oamenii asa de cretini, parca sintem blestemati…

Tabara Marian
Pornind de la ideea ca suntem cea mai inteligenta si creativa natie de pe terra, sau MARIA cum era pamantul numit in antichitate, convoc toti ION i (IONUL fiind particula care a lovit MARIA si a rezultat EVA- viata) sa facem o analiza cam ce s-ar intampla daca noi, romanii, cu inima deschisa ne-am cauta o alta cale si am creea un pol de bine care pur si simplu ar anula raul. ganditi-va totusi ca din natia noastra cel mult 10% mai este capabila sa gandeasca si totusi suntem pe primul loc la INVENTICA LA GENEVA, LA NASA, LA MICROSOFT . Sa-i cautam pe cei mai buni dintre noi sa-i promovam si sa facem o alta tara.

arcadia
Generația asta trăiește cu picioarele pe pământ și cu restul organismului pe Facebook.

Gheorghe Giovanni Ţeavă
 Suntem în pragul unor mari schimbări şi dacă nu vom pricepe din timp unde se va ajunge, o să „pierdem trenul” !
... poporul nu a făcut niciodată Istoria ... a fost doar folosit pentru scenarii pregătite de elite ! Neputinţa românilor de a realiza o Mare Schimbare se datorează lipsei unei astfel de elite, capabilă să contracareze elitele altora şi ghiolbanii noştri ! Astfel de elite au existat în 1848-56 şi 1914-18 şi au ştiut să profite de „turbulenţele” acelor ani. Nu acelaşi lucru s-a petrecut în 1936-45, ca să nu mai vorbim de 1989-2012. În vreme ce alţii îi au azi pe J.Fresco, P.Joseph, N.Chomsky, B.Grillo, G.Strada, etc., noi îi avem doar pe cei ce urlă „huo x”, sau „huo y”, sau se pun liniştiţi în căruţa lui Soros !?
Dacă nu se ţine cont de o NOUĂ VIZIUNE asupra Lumii, este foarte dificil să ai IDEILE CLARE !!! Oamenilor trebuie să li se „spună” altceva decât li se spune. Dacă o să vorbim în continuare de : clasa medie, capital, profit, partide istorice, ideologii „fumate”, autostrăzi etc., nu ajungem nicăieri !!!
Să spunem poporului ADEVĂRUL CRUNT ÎN FAŢĂ: nu voi faceţi istoria , ci elita, iar grija voastră trebuie să fie aceea de a avea garanţii că „elita voastră” nu-şi va face de cap !!! Păi, nu asta rezultă din bazarea NOII PARADIGME pe ... COMPETENŢĂ ??? Iată un exemplu de „luptă antisistem” !!! Până nu se vor defini bine nişte Principii şi Obiective în această direcţie, pierdem cu toţii timp de pomană, în a da atenţie diverşilor pulifrici gata (de exemplu) să manifesteze în piaţă împotriva DETALIILOR SISTEMULUI şi niciodată împotriva FUNDAMENTELOR acestuia, împotriva EFECTELOR şi niciodată împotriva ... CAUZELOR !!!

Ioan Rosca nu si-a facut loc in constiinta
colectiva a contestatiei importanta decisiva a formarii unui astfel de nucleu
si de aceea nu demareaza procesul. Sintem insularizati si deturnati pe tot
felul de piste moarte, incit sa nu punem saminta din care ar putea iesi recolta
dorita. Sintem vesnic grabiti spre nicaieri. Impinsi sa culegem continuu amagiri
de pe un ogor toxic, pe care nu am sadit nici prasit.

Radu-Mihail Giurgiteanu
De ce nu se formeaza un nucleu de oameni de valoare care sa puna bazele unei miscari reformatoare?
1) NU AU OBIECT. Lipseste o viziune acceptabila. Ideologiile curente sunt depasite, compromise sau necunoscute.
2) SUNT F PUTINI. Societatea contemporana nu incurajeaza astfel de oameni: respect 0, bani 0, sustinere 0.
3) NU SE INTALNESC
3.1) SUNT DISIPATI. Sunt mii de grupuri, forumuri etc.
3.2) SUNT DESINCRONIZATI. Unii comenteaza inainte de job, altii la cafea la job, altii in pauza de pranz, altii dupa program, altii dupa ce culca copiii, altii noaptea.
3.3) SUNT INGROPATI IN MACULATURA. Comentariile lor sunt ascunse de mii de linkuri, filmulete, caricaturi, poze, bancuri, reclame si alte materiale nerelevante.
4) NU AU TIMP. Au joburi, copii, credite etc.
5) SUNT DEZAMAGITI. De postaci platiti, de ignoranta, de preferinta pentru divertisment etc
6) SUNT DESCURAJATI. Ironii, atac la persoana, intimidari, bascalie, de logica stramba etc.
7) SUNT NEINFORMATI
7.1) MEDIA DETURNEAZA. Media urmareste audiente nu informare.
7.2) INFORMATIE NEPOPULARIZATA. Informatia stiintifica exista, dar este dificil de gasit si de asimilat pentru un nespecialist.
8) SUNT VULNERABILI. Fie sunt saraci si asfel usor de convins, fie au o bruma de ceva si se tem de bete in roate. Copii de milionari nu avem.

Cristi Gheara
Cand vrei numai drepturi si te dai lovit la obligatii se numeste pomanagism. Am devenit tara lui"da si mie"sau "ce-mi iese", de aia ne ies ochii de foame (figurat vorbind). E usor sa critici cand nu vrei sa participi cu nimic la fapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana