luni, 5 decembrie 2016

"SEDINTE" PE FACEBOOK


Intrucat, pe Facebook, intalnesc frecvent atitudini remarcabile, am ideea de a le aseza cap la cap sub forma unor proze scurte. Perioada: 29 noiembrie - 11 decembrie 2016.

29 nov.:
- Marius Stamboli: In Romania nu-i capitalism, e harababura!
- Marius Autei: Din Romania n ai ce mai salva, s a dus de rapa. Cu dracii astia am pierdut tot!
- Costel Rosu: Experimentele capitaliste au ingenunchiat Romania.
- Pislaru Aurica: Capitalismul de cumetrie ne-a distrus, nu capitalismul in adevaratul sens al cuvantului
- George Buzatu: Este capitalism de amici, facut prin capusare si autoprivatizare.
- Ionut Nica: Capitalismul inseamna impunerea celui puternic asupra celui slab. Si asta a fost in Romania.
- Oswaldo Doron: Unde a fost Capitalismul ăsta? Eu nu l am văzut, o fi fost ascuns? Când mai bine de 50% din ce câștigăm intra pe mâinile statului, când statul controlează totul și nu poți investi. Când descurajează munca și încurajează nemunca și dependenta de stat, când încurajează prin zeci și zeci de legi inutile corupția și limitează libertatea....Unde a fost capitalismul ăsta? Când statul a controlat și creat condițiile pentru dezastru. Chiar și așa o mana de buticari și investitori autohtoni și străini, îndobitociți de legi și taxe, haituiti de ANAF, care a transformat acumularea de capital într o misiune imposibila, au reușit sa realizeze un PIB de aproape 3 ori mai mare decât toată economia socialista, unde toți furau cu mic și mare. Problema nu e capitalismul, pentru ca nu am avut asa ceva.
- Eugen Muresan: Eu cred ca lasitatea a distrus-o. Toti vitejii Romaniei au fost ucisi, exilati sau intemnitati, iar lasii au ramas si s-au inmultit!
- Doina Costea: Tara-i de voi distrusa, ca alegeti numai penali care va fura si siretul de la papuci.
- Robert Dalea: Pentru 5 ani de sacrificii (multe si din cauza faptului ca il dezinformau, aceiasi care l-au sabotat si asasinat pe nea Nicu, pornind de la indepartarea de popor pana la aparenta bunastarii cu care-l pacaleau cu magazinele pline vizitate pe traseele oficiale, lucru care il facuse sa creada ca romanii au de toate, ca zace mancarea in vitrine si se strica, daca romanii au frigiderele pline si nu mai cumpara, si multe altele...) se arunca cu rahat in restul de 20 de ani cat s-a trait bine... Majoritatea statelor din UE si cele vecine au inceput sa se trezeasca si sa puna piciorul in prag. Numai noi suntem la fel, cum a zis si Tutea si Brancusi...
- Vrincianu Aurelia: Multimea aclama cand Ceauscu murea!
- Gabi Secu: Oportunistii nostri, aia de la varf, n au fost niciodata comunisti si nu sunt nici capitalisti, sunt doar Oportunisti, profitori, alde Dinu Paturica... Iar noi, ca popor, am tot asteptat ca binele sa invinga raul, asa de la sine, de la Dumnezeu. Numai ca Dumnezeu are alte treburi si ne a dat cap sa l folosim. Din pacate… e greu cu ganditul!
- Alexandru Tanase: Toti sunt frati gemeni, numai culoarea partidului difera. Au fost si altii la putere, puteau sa schimbe intr un an multe. Incapabililor sa li se retraga prin lege dreptul de a mai candida sau a mai face parte dintr un partid.
- George Pri: Confundam comunismul cu securismul, pentru ca au fost bine amestecate! A dispărut comunismul și au rămas securistii!
- Niculaie Pisu: Draji rumini, ridicati va din pat in picioare, numai stati linga curu muierii, ca tot nimic nu rezolvati, iesiti in strada (in izmenee, sa se sperie militia de voi, sa nu traga glonte in cur la voi!) si cereti va drepturili!

SEDINTA PE FB (5 dec. 2016):
- Radu Pietreanu: TU, personal, ce faci pentru ţara ta?
- Robert Han: Asta-i țară?
- Elena Caracior: Problema e că... de atât de mult timp n-am făcut ceva pentru ţara noastră, încât nu mai ştim ce să facem!
- Cucoş Ştefan Gabriel: Nu fur.
- Roxana Soare: Dă-i omului libertate și o să fie haos. Civilizația este în pom.
- Vladimir Moater: Blestemată libertate avem!
- Cezara Doriane: Incerc să fiu un om frumos.
- Radu Raducu: Omul e prea mic să facă ceva în ţara asta, condusă de hoţii-deştepţi. Suntem în plină lovitură de stat, doar că nu e vizibilă, ca-n '89. Cetăţeanul are mâinile legate de Stat, suntem toţi puşi la zid.
- Raz Van Pottenbakker: Nu poţi cere unui popor, ce are ca sport naţional spartul seminţelor, să-şi găsească autodeterminare pentru a ieşi din mentalitatea mioritică...
- Mario Marius: Muncim ca sclavii şi ţinem căcatu ăsta de economie-futută, aşa cum e, nu e destul? Pe mine, asta mă stoarce de puteri, încât nu mai pot face şi altceva, başca gândurile ce mă macină.
- Nicu Lebanov: Ce poate face omul de rând pentru ţară? Curajul şi patriotismul a aruncat în războaie mulţi români de rând. Cu ce s-au ales? Cine a avut de câştigat de pe urma curajului şi patriotismului? Guvernul, indiferent de culoarea lui politică, poate fi asemănat cu Capul unei familii. Având o mulţime de copii, nu poate împărţi pâinea decât egal. Nu-şi poate trata diferit copii...
- Vanrama Rama: Lume multă, oameni puţini!
- Pascuta Flaviu: Nimeni, absolut nimeni nu face nimic pentru ţară. Mă îndoiesc că va fi bine vreodată, pentru că ne pasă prea mult de alții: ce fac, cum se îmbracă, ce mănâncă şi cum trăiesc. Iar în timpul liber, pe care îl avem, în loc să ne gândim pentru viitorul nostru la ceva mai bun, îl petrecem analizând şi făcând lucruri inutile. Noi suntem un popor care nu știe nimic altceva decât să îşi plângă de milă, de sute de ani. Analizaţi Imnul național... chiar şi acolo ne plângem! Trebuie să învățăm copiii şi jumătate din populația României că pământul este rotund şi lucrurile se pot schimba... nu să lăsăm totul în seama lui ,,aşa a fost să fie "!
- Laurentiu Dumitru: Incerc să le deschid deschid ochii celor cu care interacționez.
- Daniel Taranu: Eu încerc să fiu OM (azi mai bun decât ieri)... să mă înţeleg pe mine, să fiu în armonie cu mine şi, din puţinul "câştigat" de mine, să ofer şi celorlalţi.
- Eugen Neacsu: Demolez Catredala mântuirii neamului şi impozitez veniturile popilor, tai socialul şi fac angajări la Stat pentru construcţii, realibitări şamd. Sunt multe de făcut.
- Boros Camelia: Eu aş planta pomi, ca şi nepoţii copiilor mei să poată respira.
- Barac Adrian: Fiecare face câte ceva, ceva ce e bine în viziunea lui. Dar eu cred că putem schimba ceva doar împreună - fiind mulţi, ei nu ne pot îngenunchia. Dacă fiecare facem altceva, n-o să reuşim niciodată.
- Constantin Sandu Milea: Dacă am refuza să votăm ce ni se impune de către trădătorii de neam şi ţară, care au condus România de 27 de ani, alegerile nu ar mai putea fi validate şi asta ar declanşa o reacţie în lanţ şi un prag critic al cărui rezultat ar fi resetarea cultuală, economică şi politică a României. Românii nu mai pot merge înainte, ca orbii, din şanţ în şanţ. România are nevoie de dreptate şi justiţie. Adevărul şi dragostea trebuie să învingă minciuna şi ura.
- Angela Târziu: Chiar nu pricepeți? Nu vedeți că țara asta, de-a lungul istoriei, a fost aruncată, precum o minge, când la unul - când la celălalt?! Pulitrucii vor fi mereu la fel: vânzători de neam și țară!
- Nicolae Tudor: Mi-am făcut datoria să strig, mi-am făcut datoria să ofer soluţii. Zi de zi pun vreascuri pe foc, să am un ceai cald pentru cel/cei care va/vor dori să mi se alăture, pentru a parcurge împreună un drum lung şi tare anevoios.

7 decembrie 2016:
- Cata Lin: Si eu cu cine votez? Hac! Intreb pentru ca, orice as face eu sau tu pe 11 decembrie, ceilalti vor petcetlui prin votul lor (bun sau nebun) soarta tarii pentru inca o buna perioada de timp. Probabil pana ne vor cumpara la metru patrat, sau pana ne vor muri batranii de foame...
- Dascalita Claudia: Prin lipsa actiunii nu vom putea extermina sobolanii. Dupa cum stim, se inmultesc foarte repede si produc multe pagube. Ei nu ne intreaba daca le dam voie sa se inmulteasca, ci o fac pur si simplu. Vor disparea doar daca actionezi. Eu aleg sa actionez. Nu poti primi ceea ce nu oferi. EU VOTEZ!
- Gabriel Tora: Nu stii in cine sa ai incredere. Asta-i cea mai grava treaba. Ne-au ciuruit!
- Moraru Sergiu: La naiba cu ei!
-Constintin Macaw: Sunt multi nebuni pe lumea asta... Multi nebuni rau de tot, da. Pai... auzi, m-a sunat unu ca cica nu vin sa ne vedem la doua noaptea in cimitir? ca are el un plan-ceva, nu stiu ce dracu tot zicea el acolo, da’ nebun rau de tot. Auzi la el: la doua noaptea, in cimitir! Si nici macar n-a venit, al dracu’!
- Gherasim Dragos: Hai sa dam din gura, ca oricum nu ne doare...
- Violeta Vasian: A vota e o raspundere. Un contract prin care permiti unuia bun (se spera) sau rau sa decida in numele tau, prin care angajezi pe cineva sa-ti administreze treburile cele mai delicate. E ca si cum ai da cheile casei tale cuiva. Eu, de data asta, "PASS". Imi asum raspunderea ca ceea ce vor face nu o vor face in numele meu in bine (sper) sau in rau (sper sa nu). Eu de data asta nu autorizez pe nimeni sa decida in numele meu. Nu mai am incredere in politicieni, nu mai am incredere in politica, nu mai am incredere in guvernare. V-ati indepartat atat de mult de bunul simt, de SIMT! Dumnezeu sa ne dea Lumina tuturor sa discernem, dar trebuie sa avem si curaj sa vedem.
- Liliana Manolache: Stanga noastra e un circ si face de ras conceptul de stanga politica in Europa, pentru ca nu e stanga decat cu numele. In fapt, e mai de dreapta decat unele partide de dreapta. Ca la noi, la nimenea. Da’… noi votam, si ce daca intretinem circul!?
- Andrei Crăciun: O societate nu poate funcționa decât dacă toate părțile care o compun își află un rost. Imaginați-vă că noi trăim într-un organism social care, de ani de zile, nu are nici prea mult creier, nici prea multă inimă și nici cu plămânii nu se simte prea bine. O societate sănătoasă își integrează toți cetățenii. Toți suntem parte a acestui puzzle. Acum, uitați-vă în jur și gândiți-vă măcar cinci minute. Cinci minute de gândire liberă pe zi ar schimba, cu adevărat, societatea românească.
- Gheorghita Tanase: Politicienii s-au pricopsit de pe urma prostilor (am facut si eu parte din acea categorie).
- Anca Cris: Cand dau peste cate un prost ma intreb: "Pe bune, tu ai fost cel mai rapid spermatozoid?"
-Gavryel Athanasios: Cand vezi cata prostie poate exista oriunde in jurul tau in Romania, iti dispare si ultima urma de nostalgie!
- Florin Rusu: In 27 de ani ne-a guvernat doar PSD-ul? Se preda "stafeta" la furat, de la un guvern la altul, sub tutela serviciilor!!! directorii de intreprinderi, numiti politic, sustinuti de lingai cu caracter de viermi, au falimentat intreprinderile pentru asazisa "privatizare", toti au fost partasi la vanzarea tarii pe bucati!
- Dorin Farca: Oricum, cine e convins va vota. Eu ma refer la cei ce voteaza raul. Cum sa votezi ceva rau? Oricarui rau, daca-i dai apa la radacina, va creste. Binele făcut cu forța e ca un rău făcut cu frumosul. Daca cei din jur nu vor o schimbare, poate nu e inca timpul ei. Ideea exista... informatia exista. Cu forta nu se poate baga in cap la nimeni. Mai vorbim!
- Michelle Hera: Nici macar nu ai cu cine vota! Singurii care merita atentia sunt cei de la UDMR. Ne pun pe drumuri ca sa le dam 4 ani de haos. Din nou.
-Marian Mărchidanu: Pentru ca să ne câştigăm libertatea şi să devenim suverani, este obligatoriu să schimbăm Constituţia şi să eliminăm portiţele prin care cloaca mafiotă, formată din eşalonul doi al nomenclaturiştilor, deţin puterea şi subjugă Statul Român.
- Dumitru Calin: Noi suntem capul tuturor rautatilor pe acest pamant, atat de slabi la minte suntem, insa, din MANDRIE, nu recunoastem. Cu noi s-au facut, cu noi se fac toate programele Diavolesti. Asa ne place noua sa traim, de capul nostru, fara de Dumnezeu... Ridica-te, Gheorghe!
-Ultimu Dac: Vai de capu' vostru. Suntem omorâți pe față, cu tot cu "Constituția... noastră”!

 8 decembrie 2016:
- Marcel Cristea: S-a extins rîia mizerabila peste tot ce are mai bun, mai frumos, mai sfînt tara noastra.
- Violeta Vasian: Eu vad o linie de demarcatie clara: ei si NOI!
- Eu Nu Mai Votez: Eu nu cred ca exista vreun om serios care sa poata pretinde ca votul a schimbat vreodata ceva altfel decat in sensul rau al lucrurilor.
- Iustin Traian: De 27 de ani tot votăm și nimic nu se schimbă. În actuala conjunctură politică, unde politicienii au dat mâna cu mafia, votul e doar un praf aruncat în ochii prostimii, pentru a crede că e democrație.
- Viorica Si Ghita Baczur: Nici măcar ofertă electorală nu e! Ci un fel de „hai să ne-aflăm în treabă”!
- Paul Gabor: Dacă sistemul actual e reprezentat de corupție, nepotism, dare și luare de mită, tunuri de zeci de miliarde de euro, politicieni care sar de la un partid la altul, ca popicele lovite de bilă, pot spune că, da, sunt antisistem. Am fost și voi rămâne împotriva acestui sistem mizerabil, care perindă doar găști care se șterg cu doctrinele la fund. Nu s-a născut partidul căruia să-i sug eu șosetele!
- Alina Beyer: Adevarul e ca un hotz nu va vota niciodata pe cineva care nu il lasa sa fure. Mica ciupeala sa traiasca, in rest, sa fure care poate!
- Mariana Natasa Voicu: Poporul ăsta are hoția în ADN, se pare - când ajunge în poziții din care poate fura, fura muuult!
- Raabis Ștefan Bădiță: In cea mai mare proportie conteaza omul, nu partidul.
- Dorin Farca: Nimeni nu stie sa aleaga oameni... sa ghiceasca gandurile altora. Mediul in care vor fi pusi "oamenii" le va determina si comportamentul.
- Filip Pirlog: Cum, să o trimit pe Alinuța, io, cu votul meu, în Parlament?! Ni la ea!
- Dumitrescu Constanta: Educația e vinovată pentru că ne-a transformat din ființe pure și cinstite în niște pălămizi candide. Nu mai spunem prostului - prost, idiotului - idiot, nebunului - nebun... ci amuțim conform educației ”nu-i frumos”. Iar când precupețele și impostorii ni s-au suit în cap și fac legile nației în parlament și pe străzi, ne văităm ca babele pentru neputință.
- Vasile Tomoiaga: Câți analfabeți avem? Vreo 30 %, după datele statistice. Astia mereu își fac datoria de cetățean și votează. Nu contează cu cine votează. Dacă-l duci în mijlocul ăstora pe un elitist, după 5 minute vorbește singur. Dacă-l duci pe Base, în 5 minute e cu ei la bere si vine tot satul sa se fotografieze.
- Dumitrescu Constanta: Lăsați-l pe Băse amintirilor marinărești, că ne acrim sfârșitul de an.
- George Demetru Ladima: V-au spălat creierele, oameni buni, nici măcar nu sunteți în stare să vedeți că e ceva în neregulă cu modul vostru de a gândi. "Nesimțitul" ăla care își vinde votul pe un kil de făină este de o sută de ori mai deștept decât toți telectualii care gândesc ca tine. Măcar amărășteanul ăla nu așteaptă nimic bun de la puliticieni. Ia și el cât se poate, când se poate. Voi, însă, sunteți atât de spălați pe creier, încât chiar credeți că o să fie mai bine, dacă ies arătări din astea odioase. În prostia lui, poporul e mai deștept ca voi, pentru că măcar el știe că toți sunt o apă și-un pământ. Asupra voastră tehnicile de manipulare se folosesc de "inteligența" și "cultura" pe care o aveți, pentru a vă înrobi într-un mod greu de calificat în cuvinte. Manipulatorul vă gâdilă la lingurică orgoliul, susurându-vă în ureche cât de deștepți și de frumoși sunteți (comparativ cu proștii ăialalți care nu votează ca voi!) Având asigurate nevoile de bază (casă, hrană, securitate) asupra voastră nu poate acționa manipularea cu "un kil de făină". Dar funcționează, al dracului de bine, aia prin care sunteți periați că "sunteți frumoși și deștepți", în timp ce manipulatorul se strică de râs, la cât sunteți de idioți. Cu astfel de metode de manipulare sunteți chiar făcuți să votați și împotriva instinctului de conservare! Doar-doar să auziți și pe mai departe că vă spune cineva cât de frumoși și de deștepți sunteți!
- Cristian Tony Grecu: Elitistilor care sunteti… independenti (sanchi!), aveti ochi doar pentru unii! Dreapta tot anticorupe de 12 ani, PPE-ul conduce Europa tot de vreo 12 ani, dar… PSD-ul e de vina! Mna...
- Gavrus Tiberiu: Mai deștept o fi nesimțitul ala care își vinde votul. Sau poate nu. Dar, ca e infinit de ticălos, e sigur.
- Sandu Mihai: Alegerea libera presupune alegerea constienta a unei parti din alte 2, 3, 4, 10. Oamenii nu aleg, ci reactioneaza. Pe baza asta sunt manipulati. Deci: ciuciu alegere!
- Lucian Iordanescu: Fiind blocati in inchisoarea mintii, credeti ca, de data aceasta, votul vostru va conta. Va conta asa cum a contat si pana acum, desi sloganurile politicienilor-perversi va indeamna la cu totul altceva, spunandu-va ca, de data aceasta, totul va fi altcumva. In nici un caz! Consider ca doar lasii, fricosii si nepriceputii merg la vot.
- Crina Dobre: Mi-au spus nişte oameni obisnuiti, fără mari pretentii intelectuale, dar oameni cu capul limpede: "nu mai lovi în dreapta, domniță, că nu e moment pentru critică, acum, nici dacă-i adevărată! Ne încalecă PSD -ul, domniță, fă un efort si taci săptămâna aceasta!"
- Vasile Hotea: Să avem incredere: țara este pe drumul Europei civilizate, cale de intoarcere la... ,,intuneric,, nu îi!
- Ioana Girbovan: Intamplarea a facut sa stau de vorba, fata in fata, cu tineri, in aceste zile, si m-am cutremurat. Ne zbatem degeaba, nu ii intereseaza nimic! Ei doar... presteaza! Iata cum gandesc aproape toti: ,,NU MA INTERESEAZA DE PATRIOTISM. CINE-I… ,,TARA" ?? CE A FACUT PT MINE? MA INTERESEAZA CA FAMILIA MEA SA PROSPERE, EU SI AI MEI SA TRAIM BINE, ASTA ESTE PRIORITATEA MEA..." Uneori ma gandesc ca pierdem clipe, ani, nervi, sanatate… DEGEABA!
- Mira Mirar: Cand o sa invatam sa nu mai gandim binele celorlalti prin prisma noastra?! Fiecare stie ce este mai bine pentru el. Sa avem bunul simt sa respectam acest unic si simplu adevar.
- Andreea Dumitru: Diferenta este ca politica nu este dusa de cei cativa care sunt de zeci de ani in frunte, ci de un popor pasiv si absolut indiferent. Pasivitatea alegatorului si pomana electorala au ales intotdeauna! Nu avem spirit civic! Mostenirea comunista ne va bantui, oare, cate generatii de acum inainte?
- Rares Dobrescu: Ar trebui sa incepem prin a intelege ca suntem distrusi, orice facem. Tara asta e hotar intre NATO si Rusia, politica e condusa de o suma de influente, nu de ideologii. Voi nu vedeti ca e plin de masoni si cavaleri de Malta? E pseudo-democratie: ai dreptul sa alegi din ce ti se impune! Gandirea asta cum ca "nu stiu ce o sa facem prin vot" si vine cutare partid si reprezentant sa ne salveze de la pieire e o infantilitate. Sectiile de votare ar trebui sa fie goale, sa stea ei sa-si frece creierii pe cine sa scoata la inaintare, ca lumea sa aiba interes. Cum toata lumea crede ca de el depinde democratia si viitorul, asta nu o sa se intample in veci! Lasati aerele de revolutie prin votare - Revolutia e in noi, indiferent ce fac satanistii care ne conduc.
- Ali Baha: "Democratia"- un teatru de papusi ieftin pe care din ce in ce mai putina lume cu cap o mai valideaza. Ai cumva abilitatea sa iti verifici propriul vot, dupa scrutin? Cand voteaza si mortii si aceleasi CNP, de multiple dati, tu alegi sa continui sa crezi ca sistemul e valid si facut in interesul tau? S-a intamplat vreodata, in istorie, ca libertatea sa vina pe tava, gratuit, fara lupta de orice tip?
- Marius Daniel Sibii: VOTUL NU ESTE O SOLUȚIE! Un sistem care se bazează pe o participare sub pragul de 50%, nu are nicio legitimitate și se justifică răsturnarea lui prin orice mijloace, deoarece este nereprezentativ. Nu votați, antrenați-vă pentru confruntarea directă cu sistemul!
- Elena Gheorghita: Ne mint frumos, dar ne ducem la vale. Rau de tot! Ei - tot mai bogati, noi - foarte saraci, dar… visatori! Cu vorba buna nu mai iesim din intuneric.
- Ionut Nica: Absolut toti cei care au ajuns la putere au adunat toata murdaria morala, acumulata in secole, de poporul asta. Si, mai presus de toate, TRADAREA (pentru ca e cea mai rentabila) - cum altfel se poate numi felul in care clasa politica din Romania isi trateaza votantii? Ei si numai ei ne-au impins incet, dar sigur, spre disperare, deziluzie, amaraciune, ura, saracie. Si sa se roage la Dumnezeu sa nu ne trezim, pentru ca nu o sa mai vrem doar justitie si dreptate, o sa vrem… sange!
- Victor Cristea: Pfuii… greu cu țara asta!
 
9 decembrie 2016:
-Gheorghe Pintea: Pentru democrație este nevoie de popor. Unde este… poporul?
-Mihaela Preduchin: Lupta dintre clasele sociale va fi castigata de bogati (care sunt uniti) in fata saracilor (care nu inteleg sa se uneasca).
-Balasa Ecaterina Purcaroiu: Cum sa gandesti flamand si bolnav?
-Constantinescu Evelin: Stanga, dreapta... sa fie ale dracu ele. Nu sunt interesat de extreme, cat timp poporu-i la mijloc. Ma-ntreb cum se poate ca un popor ce vine dupa un regim totalitar poate fi atat de haotic, atat de lipsit de scrupule?
-Leodard Chesca: In politica românească nu există doctrine, nu există principii și, cel mai rău dintre toate, nu există oameni de caracter, oameni de cuvânt. Există doar interese personale și de grup. A alege între două rele, e un compromis împotriva binelui. Degeaba realizați că ați fost folosiți. Anii au trecut, vremurile promise de aleșii voștri nu au venit niciodată, frustrările voastre v-au mâncat sănătatea, sunteți deja bătrâni și obosiți. Sistemul e întreținut la nesfârșit de participarea noastră. E JOCUL LOR, noi suntem doar cifre pe hârtie. Sunt împotriva întregii clase politice.
-State Lucia: Inca se mai perinda cei care au dus tara de rapa, au tupeu sa apara si sa vb despre democratia alterata din capul lor! Daca acesti oameni din spectrul politic de pana acum nu dispar.... mersul nostru va fi tot inapoi!
-Deformatorul De Opinie: Intr-o tara de prosti si retardați (majoritari) inteligenta se impune cu biciul. O ,,dictatura luminata,, ne scoate din rahat. Daca nu apare la orizont, nu va ramane decat sa va rugați la Cel de Sus pentru… un chin mai bun!
-Șerban Alexandrescu: Dacă nu votezi, nu e corect să comentezi. Ori, mie îmi place mult să "comentez" și vreau să îmi cumpăr acest drept. Care nici nu costă mult: o oră, într-o duminică, la 4 ani.
-Bacosca Antoanela Iustina: Nu vota, omule, sistemul indracit! Oricine ar iesi, este in sistem si va face jocul. Nu ai de ce sa mergi la vot, doar daca doresti sa te faci frate cu… dracul!
-Crainic Maria: Stiam ca furtuna aduce la suprafata toate gunoaiele, dar… ca o sa dureze 26 de ani sa le vedem......?!
-Maxim Varvari: Elitele, Statul si Religia indruma voit oameni intr-o directie gresita. Nu asteptati ajutor sau solutii din partea lor. Ati avut suficient timp sa va convingeti cine sunt. Monarhistii, comunistii, capitalistii... ei sunt groparii destinelor noastre, ale neamului si natiunii romane. Uitati de ei si evadati din lumea pe care v-au pregatit-o in urma cu peste 2000 de ani, lume in care v-au incatusat pentru vecie, prin manipulare politica si religioasa.
-Radu Petric: Politica este, astăzi, dușmanul liniștii noastre. Traim epoca luptelor cu zmeii care ne vânează inimile!
-Horea Stefan: Uitați-vă în jur: în 26 de ani au apărut enorm de multe case noi - toate mari, cu grădină, mașini noi, mari -, case de vacanțe, la fel, copii la studii afară, bani în conturi… Văzând, mă întreb de unde ??? din muncă cinstită, din afaceri? din moșteniri? din ore suplimentare? NU! Eu cred că din surse necurate.
-Deniz GS: In lume domină sărăcia datorită ălora care nu ştiu să se sature!
-Socaciu Mihaela Luminita: Coruptia ucide in cele mai inimaginabile moduri, coruptie amplificata cu ajutorul externului, cu lobby-ul lor nenorocit si tradatorii interni [pupincuristii]; politicul s-a constituit in mafie generalizata si noi i-am lasat sa se dezvolte. Suntem vinovati! Sa taca aceia care si-au facut ''civilizatie '' pe sclavagism. Ca ala din iarba. Tot vestul inca mai uziteaza sclavagismul modern - niste civilizati fara suflet si sentimente, doar banul ii motiveaza, calca pe demnitatea omului.
-Veronica Popoaia: Dureros este ca, incepand de la nastere si pana la moarte, viata noastra este, intr-un fel sau altul, la mana unor... PersoNULITATI !!!!!!!!!!!! Sunt multi si tot se inmultesc pentru ca nimeni nu a gasit un antidot!
-Doina Fodor: Toate loviturile le am primit pentru ca ne-a fost speculata naivitatea/ increderea fara limite acordata in alb si alipita la o mare dorinta de mai bine.
-Nicolai Haleta: La fiecare 4 ani se decide soarta Romaniei! Acum 4 ani am auzit acelasi slogan! !Daca mai traim inca 4 ani, sigur vom auzi acelasi slogan! Eu va dau un sfat: traiti-va viata asa cum o credeti si nu va bazati pe politicieni!
-Mariana Ungureanu: Eu sunt idealista si mai cred in oamenii buni.

 1o decembrie 2016: 
Scantee Carmen: Va rog sa-mi spuneti, daca mie nu-mi place niciun candidat, ce sa fac? Daca niciunul nu m-a convins ce sa fac? Daca nu mai am incredere ce sa fac?

Ionela Ancuta Florea-Chiș: Exista vreun roman de rand care sa fi participat la vot si sa fie multumit dupa ce a vazut ca nu se intampla nimic bun?

Romeo Aurelian: Ne-am luat teapa de atâtea ori, ca nici nu mai știm ce sa votăm!

Stefan-Liviu Manghiuc PSD face politica liberala, PNL face politica socialaJ))

Alexander Edelweiss: Ni se da sa alegem dintre cine sa ne jupaie, ursul, leul, hiena sau tigrul. Daca de ex. alegem tigrul, si tara se scufunda in haos sau spectrul saraciei intuneca viitorul oamenilor, leul apare pe post spunand zambind si arogant: „vedeti ce patiti daca nu m-ati ales pe mine?” Nu ne mai saturam de acelasi continuu regres? Nu intelegem ca sistemul trebuie schimbat, nu oamenii?

Mari Jeanne Ion: Ideea in campania asta a fost asa: ca romanii cam stiu ce ii poate pielea fiecarui partid in parte si o alternativa puternica nu s-a conturat. Adica ea ar exista in teorie, dar in practica n-a prea reusit sa convinga pentru ca nu a avut o baza programatica solida si nici o unitate de mesaj. Romanul are o vorba: "dom'le, toti fura, dar macar sa faca si ceva pentru noi, sa ne fie si noua bine." Cam asa gandeste marea masa de votanti, indiferent ca va place sau nu s-o auziti. Din pacate, criteriile legate de cinste si corectitudine nu primeaza in tara asta. Categoria aia numeroasa de votanti mai in varsta, pe care statul i-a jefuit in repetate randuri, considera ca a fura putin, acolo, e normal. Si ei ar face-o, la o adica, daca ar putea. Asa ca onestitatea e o calitate decisiva doar pentru o categorie mai subtire, de intelectuali. Cei care, culmea, mai si "chiulesc" de la vot, ca au diverse alte treburi. Si n-ar trebui s-o faca. Din principiu.  Mesajul "Ciolos" e, de fapt, ca tara ramane pe cursul asta pro-european si pro-atlantic, cu toleranta zero pentru hotie. Mesajul celorlalti se adreseaza marii mase care gandeste cum spuneam mai sus: "ati vazut, am furat, dar v-am mai dat si voua cate ceva". Nu e o confruntare de programe si idei, ci una de imagine si credibilitate. Si cine crede ca unii vor bate din palme ca sa se schimbe de maine nivelul de trai, se inseala amarnic. Pentru ca, realmente, solutiile executive sunt tot alea si la stanga, si la dreapta. Deja delimitarea asta nu mai exista. Singura diferenta e in privinta onestitatii celor care le vor aplica. Si asa, campania politica ajunge sa se rezume la persoane. Partidele si-or fi pierdut anvergura, popularitatea, dar si-au facut-o cu mana lor. Degeaba tipa acum si se victimizeaza. Lipsa ideilor, promovarea unor nulitati puse pe capatuit rapid si apararea membrilor cu probleme penale, astea sunt cauzele care au adus partidele in situatia de fata. Da, democratie fara ele nu se poate, insa mesajul votantilor e clar: scoateti uscaturile din partide! Oricine ar veni la putere, va guverna la fel. Problema e: care-i mai putin hot dintre ei? - functiile ministeriale au fost un soi de portofele, in loc sa fie portofolii!. Politicul devine mai instabil tocmai pentru ca politicul nu mai stie exact care-i menirea lui in tara asta. Poate ca e o faza dificila, dar necesara spre regasire si vindecare. 
  Cosmin Deftu: Candidati perfecti n-o sa avem niciodata, dar un search pe gugal arata ca sunt oameni faini care candideaza pentru prima data si care merita un vot.

Alin Ionita: Poate lasam dracu' aceasta cautare a sfantului Graal romanesc, care este politicianul ideal, si iesim sa votam pe cine credem ca are mai multe sanse sa ne reprezinte corect. 

Amaritei Radu: Parca toata smecheria cu democratia era despre reprezentativitate ... asta inseamna mers la vot, chiar daca acolo iti anulezi votul... daca ne bagam picioarele in asta, pentru ca suntem liberi si asa vrem noi, atunci haideti sa renuntam cu totul la democratie si gata... Punem un Putin care sa ne zica ce si cum sa facem, iar noi ne vedem de ale noastre... Si cu sufletul in rai, si cu slanina-n pod, nu se poate!

Claudiu Şerban: Romania are o rana deschisa CORUPTIA, iar rana poporului se numeste NEPASAREA. Ambele, in aceeasi ecuatie, dau in prostie...

Craus Amy: Și de ce să nu mergem la vot?! Până la urmă, nu cred că în toată lumea asta sunt niște formațiuni politice care să ne satisfacă pe toți, dar cumva și cu ceva trebuie să te convingă.

Serban Ciprian: Cand o exista optiunea pe buletinul de vot "niciunul", atunci votul are sens.

Elena Jigaila Trebuie aleasa optiunea care te face sa dormi bine noaptea. Doar ca ziua te loveste… realitatea!

Marginean Gheorghe: Pe cine sa alegi, ca toate partidele sunt infiltrate cu securisti?

Florin Barbu: Eu la vot merg. Sper să îmi dea tusiera în cabină.

Geanix Jinxy: Romania, din pacate, este si va ramane sub istorie, din cauza asa zisilor lideri politici ciorditori care isi fura propriul popor, manipulat din greu tot de ei.
Gilbert Dragos Dumitru: de ce nu mă duc la vot? Cu cât se duc mai puţini cetăţeni la vot, cu atât nenorocitii ăştia de care ne plângem toţi sunt mai slab reprezentati şi au deci mai puţina legitimitate. O prezenţă mică la urne, sub 30%, pune probleme sistemului corupt deoarece arată că partidele şi guvernul trebuie să fie mai atenţi la întreaga populaţie a României! În momentul în care se va duce puţină lume la vot datorită ofertei politice formate din penali, corupţi, traseişti, oportunişti, trădători şi tot felul de „foşti” al căror sistem a răsturnat total valorile, va apare un spaţiu social nou, o masă, o majoritate care, gândind just cu privire la acest batalion de infractori de diverse tipuri, abia ea va putea crea noua clasă politică de care România are atâta nevoie. O astfel de masă nu poate fi decât cea formată din cei care nu au avut implicaţii în politica. 

Horia Miu: Nu o prezenta scazuta i-ar face pe astia sa se simta prost. Ar zice ca oamenii nu sunt interesati si i-ar durea-n cur. O prezenta de 85% si 80% voturi anulate ar fi o alta poveste. Abia ala ar fi un semnal ca oamenilor le pasa de ce se intampla, dar nu ii mai vor pe baieti.

Eugen Niculescu: Nu votez, ca mi-e sila de cei care ne cersesc votul si se kk, apoi, pe noi!
Laur Lungu: Intr-atat s-au amestecat politicienii in vasul politic, incat totul este un gri murdar si toti sunt unul si acelasi. 

Leonard Chesca: Suntem aproape unanim de acord că cei care se rotesc periodic în funcții decidente, partidele și politicienii, sunt trădători, hoți și vânzători de țară, dar suntem suficient de naivi să credem că alegerile organizate, tot de ei, sunt… corecte!

Lucian Chipuc: Partidele mari, de acum, nu mai sunt de multa vreme partide politice. ci doar niste gasti de indivizi pt care furtul si interesul personal sunt principalul lor scop de activitate si menirea lor de a fi. 

Marius Schuffie 5% prezenta la vot inseamna nepasare. 85% prezenta la vot, din care 70% sunt voturi anulate intentionat, inseamna interes pentru aceasta tara si in acelasi timp o palma data politicienilor pe care o conduc, intrucat este o dovada cat se poate de clara ca nu ne reprezinta.

Mihaela Oteleanu: Sunt mai relaxata daca nu pun stampila pe vreun corup, care, apoi, e anchetat de DNA.
Mihai Marinescu: UN ALEGATOR SANATOS LA CAP NU ALEGE: 1-politicieni penali, condamnati, anchetati etc.... 2-politicieni propusi de partidele care sunt conduse de condamnati-anchetati penal... 3-politicieni care sunt in cardasie de orice natura cu politiceni condamnati-anchetati penal....4-politiceni care au contestat vehemeant justitia care ancheta-judeca un politician penal... 5-politicieni care au facut front comun cu politicienii penali in parlament si s-au opus cererilor DNA-ului de arestare-cercetare a acestora... 6-politiceni care ne livreaza iluzii desarte in fiecare campanie... 
Paula Silvia: Nu zic ca votul asta o sa întoarcă tara pe dos, subit, si ca o sa fim asemenea occidentului, dar, in caz ca n-ati observat, lucrurile au început (încet, adevarat) sa se mai miște. Orice nu susține înaintarea in direcția asta, in opinia mea, e o parte din problema.

Petre Elisabeta: Au fost vremuri când votau doar cei care aveau ceva avere și aveau un anumit sex, iar acelea nu ar trebui să se întoarcă ! E necesar să știi că ai un drept, că ai posibilitatea să-l exerciți , că aleșii au nevoie de el! Ideal ar fi să nu avem barierele pe care legea electorală actuală le ridică în fața cetățenilor!

Strada Sforii: Cica iubirea dureaza 3 ani. Dragostea cu politicienii, de multe ori, nu tine nici macar o zi - tot la a fi curva lor suntem retrogradati dupa alegeri.
Violeta Vasian: si daca ar vota 30% dintre cei cu drept de vot, toata masinaria asta diabolica "politica" ar reprezenta pe cine? Ar functiona in numele cui? a celor 30% si numai in "interesul" lor? Ce colivie minunata!
Dragos Patraru: Dacă chiar aveți cu cine vota, mergeți și votați. Credeți că Dragnea s-a dat de trei ori peste cap și-a devenit un tip ok? Votați-l! Credeți că Cioloș e salvarea României? Votați-l. A, pardon, stați că Cioloș n-a avut sânge în instalație să candideze. Votați PNL sau USR, că i-a trimis pe ăștia în locul lui. Credeți în Tăriceanu, în Băsescu? Ok. Mergeți și puneți ștampila pe ei și partidele lor pline de tipi dubioși. Nu trebuie să dați socoteală nimănui. Democrația e și despre dreptul de a te durea în fund.
Corina Băcanu: Să ieși la vot înseamnă în primul rând respect pentru cei care au avut curajul să iasă în stradă în '89. Dacă exista Facebook pe vremea lui Ceaușescu, ca să te plângi și să dai "attend", acum scrijeleai pe peretele social din camera ta, din apartamentul dat de tovarășu și te uitai la Cântarea României, în loc de Pornhub. În loc să privești cu scârbă la votantul PSD, mai bine uită-te cu scârbă la tine: lipsa ta la vot înseamnă că tot pe PSD pui ștampila.

Adi-Ciprian Ciobotaru Ati condamnat PSD-ul pentru mobilizarea votantilor sai pe baza de recompensa (imediata sau viitoare (promisa) - galeata cu faina sau dublarea pensiei). Mobilizarea votantilor anti-PSD pe baza de suturi emotionale in fund si amenintari cu ciuma rosie si teleormanizarea, gen <<du-te boule si voteaza ca-ti fura dragnea sendvisul si o sa-ti hotarasca soarta niste nespalati, puturosii, asistatii social si pensionarii>>, e mai morala?! Oricati feisbucisti nehotarati ar iesi la vot, alianta PNL-USR tot nu ar obtine majoritatea de 50%+1. Deci, sa iasa la vot pentru a reduce diferenta fata de PSD-ALDE, da? OK. Dar atunci, inseamna ca prin aceste indemnuri legitimati anticipat ceea ce urmeaza sa faca presedintele (daca tine musai la ideea aia cu guvernul "lui"), si anume sa refuze alianta majoritara votata de popor si sa inventeze alta majoritate (s-a mai vazut) inlesnindu-i misiunea prin reducerea la minimum a diferentei. Asta e singura miza. Singura evidenta. E doar o strategie care ajuta o anumita gasca. Pentru ca, da, e baza pe gasti aici. 

Viviana Elena Combothecras: Sa le scriem toti pe buletinul de vot "votez sa plecati toti in exil, impreuna cu partenerii vostri de afaceri"!

Adina Dascaleanu Ichim: Eternul principiu romanesc "sa fure, dar sa faca ceva"  Impreuna cu fratele lui, celalalt principiu, mioritic "oricum n-avem ce face, suntem prea mici, iese tot cine vor ei, toti fura etc" Cand vom avea o democratie matura, vom avea si alegeri mai bune de facut.

11 decembrie 2016: 

George Ariton: Nu-i așa că alegerile scot ce-i mai bun din oameni?

Claudiu Giurgea: Stiti ca, in ziua de azi, normalitatea e privita adesea ca pe o boala incurabila?

Ghejan Iuliana: Voi, astia care comentati, furati… putin ???

Tudorel Sarpe: Urmeaza inca 4 ani în care vrajeala îndoaie calea ferata.
Crina Dobre: S-au deschis primele urne de vot! De acum începe şi pentru mine emoția vieții... Offf, Dragneooo, nemaivedea-te-aş!
Cristina Fatu: Iesiti la vot ptr ca, indiferent cine iese, tot un rahat va fi. Amagiti-va!!!!

Nelu Puiu: Să se asigure de VALIDAREA ALEGERILOR, parlamentarii şi-au ,, TRAS " o lege care să îi LEGITIMEZE chiar dacă ELECTORATUL se prezintă sub 50%, ceea ce este UN ABUZ, o forţare a DEMOCRAŢIEI, pentru perpetuarea IMPOSTURII!
Michelle Hera: Cu cata usurinta merg oamenii sa-si dea girul unor altor oameni pe care nici macar nu-i cunosc, si mai mult decat atat, pe cei care cred ca ii cunosc, nu le-a adus nimic bun niciodata. Instinctul de turma este a doua noastra natura.

Adela Toplean: Prostia “nu știe” să se orienteze politic, nu există cauze misterioase pentru care un prost votează prost. Prostul nu se hrănește cu convingeri. Trendul e combustibilul lui. El se înfruptă pur și simplu din curentele la modă, iar răul lui este întotdeauna răul vremurilor. Prostia are, deci, o singură vanitate: conformismul. Și o singură nevoie: să i se dea; în primul rând atenție, dar merge și  o bere. Prin gura proștilor vorbește, deci, tot ceea ce are epoca mai putred, mai răsuflat, mai inerțios și mai la îndemână.  Practic, la temelia cetății stă prostul care nu ostenește niciodată să rafineze abjecțiile și clișeele momentului. Însă, acolo unde deșteptul votează prost având convingerea că a votat bine, acolo, da, avem un mister! L-a prostit cineva? S-a prostit singur? E, totuși, mai prost decât pare? E mai puțin onest decât pretinde? Îndrăznesc să cred că niciun om de ispravă nu votează prost, indiferent cu cine votează. Unii votează literalmente rezonabil, adică în virtutea unei bune și îndelungate familiarizări cu ordinea politică. Cunosc bine faptele și figurile, anticipează, cumpănesc, argumentează, au întrebări și răspunsuri. Alții zăbovesc mai puțin pe fapte și votează intuitiv, merg pe simțire și pe investiții afective. Alții, dezamăgiți, pesimiști prin natură sau prin conjunctură, votează ceea ce ei simt și cred că ar fi „răul cel mai mic”. Nu toată lumea are, în plan civic, aceeași dexteritate analitică, dar toți cei care – fără să fie proști – votează în acord cu propriile convingeri dau un vot robust. Calitatea votului (și a exercițiului democratic) e dată, cred, de calitatea votantului. Să nu ne temem, deci, de voturile proaste, ci de voturile proștilor!

Florinel Voicu: In Romania, la aceasta ora asta, gradul de prostie, incultura si lipsa de educatie civica este extraordinar de mare! Ca sa nu mai vorbesc de raspundere civica! Nici nu se mai pune problema ca un roman sa se gandeasca si la viata altui compatriot al sau - "daca nu-i pesedist, sa moara, da-l dracu! Inseamna ca-i tradator, sorosist... etc. etc."! Penelistii te considera redus, needucat, comunist! Si, uite asa, poporul roman nu mai exista ca un popor roman unit in acelasi ideal de viata! Societatea romaneasca e divizata pe criterii de: bogati, saraci, cocalari, politicieni, ortodocsi si catolici, musulmani si crestini, romani si unguri, romanii din tara si cei de afara (sau: romanii care sufera in tara chinuri cumplite si faradelegi si diaspora, care-l voteaza pe Johanis)! Aceasta situatie in care noi, cu totii, am ajuns, a fost indelung studiata si, dupa "revolutie", a fost implementata cu mare succes! "Divide et impera"! Problema romanului e sentimentul de nesiguranta si frustrare in fata puterii banului si politicienilor! Problema romanului e frica, lasitatea, nepasarea, comoditatea, ceea ce  transforma vietile intr-un iad, aici, pe pamant!
Dorin Farca: Avem tot dreptul sa ne plangem atunci cand cei alesi de unii, ce credeau ca stiu ce aleg, au calcat in strachini. Asa s-a zis mereu: „alege raul mai mic” si, apoi, cei ce au indemnat la a vota raul mai mic, cand el a devenit mare, se faceau ca au uitat ca au fost partasi la magarie. Fara raspundere nu exista alegeri, este doar o mascarada. Pentru cei cu "hai la vot": Sa indemni la vot e ok... atunci cand alegerile sunt libere, nu atunci cand oferta e cenzurata de putere. Explicati-mi cum va asigurati ca, oricare din cei votati de voi, isi vor tine promisiunile? Asumati-va cu cine votati, sa va putem injura pentru ca ati mintit si voi, alaturi de alesii vostri. Cum sa votezi niste mizerii ce incalca Constitutia cu buna stiinta? Stiti voi ca partidele astea 8 au adunat 200.000 semnaturi de mana, pe hartie", pe bune"? Stiti daca cei ce au adunat semnaturile aveau calitatea de "operatori de date cu caracter personal"? Daca s-au si verificat cele 200.000 semnaturi? Puteti sa verificati? Agresivitatea unora este de speriat. In loc sa vina cu argumente (de ce as vota cu cine voteaza ei...) ei ma acuza ca, din vina mea - ca nu votez cum vor ei -, vor castiga... ceilalti. Nu e vina mea ca idiotii pe care-i votati voi nu stiu sa prezinte o oferta de votat. Ca nu-mi ofera parghii sa-i controlez dupa ce vor fi votati. Pe cei ce ii iubiti voi refulati-va... nu pe mine! Ei sunt cei din cauza carora castiga ceilalti, nu eu. La ora asta, toate partidele ce sunt supuse la vot au propuneri bune. Toate ne promit ca ne va fi bine. E vreun partid ce zice ca ne va omori, ca ne va vinde? Ca ne va mari taxele? Toate par bune. Daca as avea posibilitatea sa-i oblig sa si faca ce promit, sigur as vota. Imi sunt total indiferenti politicienii actuali. Mie imi pasa ca EU nu pot alege pe cine vreau eu, in cine am eu incredere. Restrangand dreptul de a fi ales, implicit, imi anuleaza mie dreptul de a alege.
Gabriel Ferugean: Oamenii prefera sa nu se duca la vot si, cind au de ales intre un partid corupt si unul fara corupti, prefera sa aleaga coruptii, motivind ca si ailaltii ar incepe sa fure. Ciudat, nu? Ceea ce ma duce din nou cu gindul la trecut, cind in decembrie 1989 a scris cineva pe un perete de la sala palatului ca "Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita".
Bogdan Covaciu: Sunt doua curente majore legate de "supravietuire"="salvare", una umanista si una teologica (sa nu o confundam cu ideologiile religioase teosofice). In amblele cazuri se promoveaza valori morale, problema ca in doctrina umanista nu exista absolut. Noi, in continuare, cautam solutii din acest plan existential, si in continuare observ ca… regresam!

Bancu Hans Ionel: Nu avem cu cine sa votam. Este motivul suficient care sa ne determine sa cream grupuri si grupulete, formatiuni si aliante politice care sa constituie alternative la mafia care stapaneste tara si care tine ostatic statul roman. Este timpul istoric ca sa apara o miscare la nivel national pentru a redresa situatia degradanta in care am ajuns, si pentru asta este nevoie sa ne implicam direct. Felul cum s-a condus tara in ultimii ani este suficient ca sa ne motiveze sa luam o atitudine. Nu avem nevoie doar de un Tepes, pentru ca Tepes fara popor alaturi ar fi imediat anihilat, avem nevoie sa punem serios umarul si mintea la treaba pentru a face din natiunea noastra o societate prospera si demna de trait. Nu am pe cine sa aleg, toti cei aflati pe listele electorale nu m-au convins suficient. Sunt prea slabi, sa nu mai zic ca listele sunt pline de corupti care se ascund indirect in spatele candidatilor. Alegerea, deci, este imposibila, si drept urmare ma voi implica incat, la urmatoarele alegeri, sa avem pe cine vota. Stiu cazuri cand au schimbat urna cu totul!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana