vineri, 29 iulie 2011

Despre orientarea politica

Daca avem (ipotetic), in stanga, dictatura celor saraci si, in dreapta, dictatura celor bogati, a treia cale nu poate fi decat printre ele si cred ca se identifica in fix centrul politic. Centrul actual este aglomerat, acul bate bezmetic cand spre stanga, cand spre dreapta.
In momentul de fata Romania ofera un spectacol ridicol oferit de PNTcd care se declara "a treia cale"! Daca va insista cu aceasta idee, inseamna ca o sa avem probleme juridice in sensul ca titulatura va fi contestate, daca n-a fost deja ocupata in registrul cu aprobarea denumirilor organizatiilor, ascociatiilor sau partidelor politice. Ridicolul spectacolului domnului Victor Ciorbea vine din superficialitatea intelegerii acestei sintagme: PNTcd (dreapta extrema) se-nfige intre pdl (dreapta) si usl si se crede mai cu mot! Impostura are si aroganta specifica intrucat nu este al treilea partid politic pe scena publica pentru a fi indreptatit sa afirme: nu-i votati pe ei, nici pe ei, ci pe mine, cei de-al treilea!
Centrul politic actual mi se pare o inghesuiala fiindca este mai mult o fuga de extreme, ceea ce a dus la abandonarea steagului ideologic (steag care - nu e o vorba doar intre noi!- nici nu exista!) si incercarea de a fi pe plac tuturor prin oferirea de solutii nascute din necesitatile prioritare ale tarii si culese/furate ca idei exprimate de oricine s-a trezit vorbind in piata publica, si nu consecintele ideologiei la care ai aderat sau pe care ai construit-o. Este ca o poezie la care intamplatori versificatori adauga un cuvant si risca sa devina dadaism. Fiindca, da, politica romaneasca mi se infatiseaza chiar ca o creatie dadaista, adica fara noima, in care se disting peticele adaugate sistematic de fmi. Ceva in care actorii politici isi dau mana care mai de care pe scena parlamentara si-n afara ei, creand o tesatura paianjenistica datorita traseurilor transformate in carari de la unul la altul. Iar poporul deja s-a prins ca de fapt este o conspiratie jegoasa fiindca la televizor se scuipa si-n culise se pupa. Oamenii au aflat ca sunt incumetriti bine, astfel consilierul opozitiei este si consilierul puterii, nasul conduce un partid si finul pe celalalt, ori matusa sau nepotii. Asta inseamna ca poporul roman se lasa prostit, liber si nesilit. Mai nou se infiinteaza partide din mers, pe ideea: intai ne infiintam si pe urma vedem ce-om face, cand, este stiut, practica o demonstreaza de mii de an,i ca este de ajuns dezamagirea printr-o nuanta de interpretarea a unei idei/atitudini pentru a te desparti definitiv de cel pe care-l iubesti si cu care ai avut iluzia ca te potrivesti pana la confundare.
Centru politic romanesc inseamna: iubesc toate ideile politice, sunt de acord cu orice, numai sa nu facem excese si sa ne prefacem "cu fata umana", "echilibrati" si sa impacam pe toata lumea. Ceea ce este iarasi impostura fiindca intre straturile sociale nu poate fi impacare atata timp cat omenirea se conduce gresit dupa interese. Pacalitii sunt intotdeauna cei multi, exploatatii. Centrul politic este ca-n cantecul "nu te iubesc, si nu te las" - nu te las, prostime, fiindca am nevoie doar de votul tau, dupa aceea poti sa te duci dracului!
Partidul "a treia cale: inseamna: "te iubesc, dar nu te vreau"! - te iubesc comunism si capitalism pentru ce ai tu mai bun, dar nu vreau sa fiu ca nici unul dintre voi fiindca dictatura voastra nu tine seama de intregul creatiei divine, ci a impartit poporul in "noi" si "voi", iar la mijloc conducatorii din toate timpurile doar s-au ghiftuit cu bunatatile sacului comun.

Concluzie: orientarea politica a partidului "a treia cale " este de centru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana