duminică, 7 august 2011

statut (idei, in lucru)


statut (idei, in lucru)

1. DISPOZITII GENERALE

-"A treia cale" isi propune o lupta pentru schimbarea omului si va incepe cu membrii sai. Promovam onestitatea, munca platita corespunzator si democratia reala, adica posibilitatea ca alegatorii sa controleze direct clasa politica, aceasta nemaiavind rolul de a gestiona puterea politica, ci de a administra sub control strict resursele nationale si de a raspunde direct, in fata alegatorilor, pentru promisiunile si faptele intreprinse.
Tindem spre o comunitate care să trăiască în armonie chiar fără poruncile divine, în care oamenii să nu fie nevoiţi să îngrădească, prin reguli, libertăţile nimănui şi nici să nu fie nevoie de nasi in trenuri sau de supraverghetori ca legile să fie respectate.O lume in care sa nu mai existe câştigători care nu au respectat nici o lege, in care cetatenii sa nu mai simta nevoia sa aplaude strigând: ”Bravo lor!" cand au fost mai smecheri, mai lingusitori, mai...!
Oamenii să se ridice din îngenunchiere şi să stârpească din rădăcină pe cel care greşeşte repetat şi cu voie, sa nu mai permita ca nedreptatea să se comită în faţa lor, cu atat mai mult in a acelora plătiţi să acţioneze împotriva nedreptăţii. Dar să fie buni şi îngăduitori cu aproapele, dacă greşeala acestuia merită iertată. Şi merită iertată daca a greşit prima oară şi recunoaşte, se căieşte şi promite sa faca ceva pentru a o îndrepta. Femeile sa constientizeze rolul lor social decisiv in schimbarea lumii atunci isi alege perechea si-si educa pruncii.
Vom sustine si populariza oamenii care, nu numai că nu cer vreo atenţie, dar o şi resping. Poliţistul, organul de control şi medicul vor fi monitorizati daca trataza cu respect pe cei oricât de proşti ar părea sau ar fi. Ne vom deghiza zdrenţărosi pentru a lua permanent pulsul vietii. In Romania trebuie sa se produca miracolul binelui care sa inlocuiasca raul, pentru aceasta trebuie sa uimim oamenii neînjosindu-i.
Nu credem ca ne putem purifica prin ura sau discriminare .Politicul va avea responsabilitate pentru vieţile romanilor si nu vom permite sa se infierbante spiritul aproapelui incat sa se aleaga calea conflictului violent sau a razboiului.

2. PRINCIPII, OBIECTIVE, DOCTRINA SI ORIENTARE:
-centru
-minimalizarea statului pana la rolul de instrument de gestionare a treburilor obstei

3. MEMBRII PARTIDULUI
a. Dobândirea calitaţii de membru
b. Pierderea, suspendarea calitaţii de membru
c. Drepturile membrilor partidului
d. Obligaţiile membrilor partidului
-Membrii partidului care vor ocupa pozitii de conducere, chiar daca vor avea legimitatea votului cetatenesc, isi vor da demisia (devin automat demisi) daca devin obiectului oricarui scandal public, atat ei cat si oricare membru al familiilor lor, pana la gradul 3.
-Membrii partidului care ocupa pozitii de decizie demit obligatoriu toate structurile din subordine (sefii, angajatii direct raspunzatori) in cazul in care acestia au comis o nedreptate din nestiinta sau rea intentie.
e. sanctiuni

4. STRUCTURA ORGANIZATORICA

5. ORGANELE DE CONDUCERE
De-a lungul timpului partidele si tarile au fost conduse de lideri. Acestia au avut calitati de baza: forta fizica, o anumita charisma, bogatie sau sprijin de la unii influienti /relatii. Liderul este cel vinovat daca omenirea inclina inspre atingerea scopurilor de grup si nu a principiilor. Oamenii inteligenti au fost subjugati puternicilor timpului, au devenit consilierii sau claunii acestora, probabil fiindca si mesajul lor era prea incalcit, deci neaccesibil celor multi. "A treia cale" isi propune sa fie condusa de cel inteligent, nefiind nevoie sa fie ales - in "nucleul central" ajunge singur prin merite si-l paraseste dupa 1 an, daca nu are performanta. Astfel se naste premisa ca sistemul de conducere al lumii sa se conduca dupa principii si nu dupa interesul pentru parte şi dezinteresul pentru întreg; in acest context are de castigat fiinta umana in ansamblul sau. Decizile nucleului se iau prin vot secret si pentru a avea valabilitate trebuie sa fie votate unanim. Nucleele organizatiilor de baza sunt rampa de lansare a viitorilor ideologi si aprobarile se fac de adunarea generala, dupa aceea "nucleul" are viata proprie si membrii nucleului se aproba prin vot secret in adunarile nucleelor locale, apoi judetene pentru componenta "nucleului central". Liderii sunt propusi de nuclee si aprobati intotdeauna de ad generale. Prin parasirea partidului un lider nu are voie sa faca politica timp de 5 ani si este obligat sa pastreze secretele la care a avut acces.

Organul de conducere al partidului este NUCLEUL CENTRAL. Acesta se compune din membrii necesari sa acopere plaja sociala, economica si politica a tarii. Anual "nucleul central" se primeneste, jumatate dintre membrii nuclelui (cei obositi) lasand locul celor care se antreneaza. Un ideolog este cel mai important om al partidului, el poate sa fie tanar sau batran, frumos sau urat, sarac sau bogat, sanatos sau bolnav. El numeste din randurile sale, sau din afara sa, liderii partidului si raspunde de activitatea desfasurata de acestia. Ideile ideologilor partidului devin patrimoniul partidului si pot fi folosite fara a mai fi nevoie de acceptul acestora.

LIDERII sunt cei care lucreaza pentru atragerea maselor si infaptuiesc Programului politic.Acestora si se va testa, preliminar, sufletul. Ii vom cunoaste dupa cum iubesc animalele.

Membrii de partid pot fi: membri simpli (Ms), membri activi (Ma)si membrii fondatori (Mf)

Membrul simplu (Ms) vrea doar sa sustina partidul in alegeri si activitatea lui se limiteaza la participarea la sedinte unde aduce imbunatatiri partidului prin observatii si propuneri, si voteaza liderii. Doar in organizatia de baza locala poate propune si poate fi propus in nucleu, dupa aceea doar voteaza ce propun necleele constituite.Un membru simplu poate cere oricand sa devina membru activ.



Membrul activ (Ma) este cel care-si propune sa ocupe o functie si asta-l obliga la o disciplina de partid si o pregatire sustinuta pentru a atinge performante individuale pentru a face fata strategiei de lupta cu alte formatiuni politice si a da viata Programul politic.
Membrul activ se inhama obligatoriu si trebuie sa aleaga ce lupta va duce. Mai usor ii va fi sa o continuie pe cea unde profeseaza sau cea de care este pasionat. Astfel vom castiga cu totii daca se va scurta timpul de initiere a sa intr-un domeniu necunoscut, plus ca va veni si cu baza proprie de date pe care o are deja acasa si o va pune la dispozitia celor interesati. Daca este profesor, sa zicem si alege invatamantul, va face un sit personal in care ataseaza tot ce are, stie si poate obtine despre invatamant. Un sit public cu rafturi diverse si referiri la oamenii vizati din politica actuala la care isi vor aduce contributia toti membrii interesati de acest domeniu sau cei care considera ca cele ce detin sau stiu pot fi de folos comunitatii noastre politice. La etajul doi se va construi din acel sit un alt sit, accesibil de data asta doar membrilor nucleelor judetene, dintre care se vor selecta candidatii pentru functiile din ministerul invatamantului. Acestia vor face ordine in prima biblioteca subliniind, punand cap la cap date si idei intr-o curgere/ continuitate logica in care sa te poti orienta usor. Dupa aceea, la nivelul 3, care apartine exclusiv nucleului central, se va construi alt sit care va simplifica totul si va gandi strategiile concrete de actiune.
Toate informatiile vor fi copiate zilnic pe stikuri de toate nucleele constituite, de fiecare membru al nucleului central si fiecare membru fondator astfel incat sa nu se piarda accidental arhiva, ca ea sa poata fi imediat reconstituita si readaptata noilor situatii, incat partidul "a treia cale" sa fie intotdeauna un organism viu care nu este la discretia unui singur om si nu poate fi distrus de nici o tradare nefericita aparuta in timp.

Membrul fondator (Mf) este "capul limpede" al partidului. Intrucat este cel care a construit ceva atunci cand nimic nu era, are dreptul de veto la orice actiune a partidului. El supravegheaza sa se respecte statutul, ca pe "constitutie", astfel incat sa nu se deturneze sensul miscarii politice. Va fi atent cand partidul se asociaza cu alte organisme politice sau sociale. Membrii fondatori nu vor candida la nici o functie in partid, ei vor fi "membri onorifici", dar pot ocupa orce functie intr-o situatie exceptionala. In cazul decesului sau imposibilitatii de a mai activa, membrul fondator se poate retrage numai desemnandu-si din timp un inlocuitor, care nu trebuie sa fie din familia sa (pana la gradul III). In cazul neintelegerii intre membrii fondatori prin exercitarea dreptului de veto, votul veto al unui membru devine nul daca toti ceilalti membri fondatori, prin vot secret, unanim decid altfel. Membrii fondatori formeaza un nucleu nedecizional in sesiunile lucrative, pot propune idei si metode de lucru, dar toate acestea trec mai intai prin filtrul nucleului central al partidului. Nucleul membrilor fondatori este un fel de permanenta curte constitutionala a partidului, are program nonstop si trece prin filtrul propriu toate actiunile nucleului central. Cand baneaza cu veto o actiune, aceasta devine automat ordine de zi a nucleului fondatorilor si se solutioneaza rapid incat sa nu impiedice derularea actiunii respective, daca era corecta.


6. ALEGEREA SI VALIDAREA CANDIDATURILOR

7. PATRIMONIUL
Fiecare membru al partidului va cotiza cu cat poate si numai daca are posibilitati.

8. DISPOZITII FINALE



comentarii:

primit prin e-mail:

De mulți ani, din viața românilor, indiferent de culoarea politică a Puterii, au început să dispară personalitățile care au avut un cuvânt de spus în domeniile economic și cultural. Oameni care mai există și azi, dar vocea lor nu se mai face auzită. Nu mai funcționează criteriile valorii umane, într-o țară care a încăput pe mâinile eșaloanelor II și III, ale celor avizi de putere, dornici să-și recupereze ani pe care-i consideră pierduți și merite pe care nu le-au avut de fapt. Graba brutală a dezindustrializării a retezat și domeniile cercetării științifice fundamentale. Politizarea excesivă a dus la marginalizarea, la trecerea pe linia moartă a unor valori emblematice pentru o țară capabilă de progrese, dar anihilată de parveniți, de ciocoi și acaparată de un sistem mafiot instituționalizat. Aflați în incapacitatea materială de a-și publica o creație necesară, oameni de știință, scriitori, esențiali unei culturi europene, și-au abandonat vocația, trecând în penumbra nocivului anonimat. Tăcerea lor simbolică se datorează absenței cooptării lor în angrenajul vieții națiunii. Și, se pare, doar NOI ne gândim la GENIALII ANONIMI ai țării, înlocuiți de surogatele tupeiste și egoiste, care își reduc aportul așa-zis social, doar la îmbogățirea proprie. Ajunși la putere sau acționând într-o opoziție dezinteresată de genii, ei contribuie la scufundarea corăbiei noastre. VENIȚI ALĂTURI DE NOI, SUNTEM SINGURII DIN ACEASTĂ ȚARĂ CARE DORESC CA VOCEA VOASTRĂ SĂ AIBĂ REZONANȚA PE CARE O MERITĂ ACEST POPOR. Voi, cei pe care destinul vă ignoră pe moment, sunteți de-ai noștri. Nimeni nu și-a dat seama că sunteți parte din esența secolului XXI. NOI DA ! (l.b.)

Există, nu doar o invitație în alb, ci o doctrină clară a acestui partid. In momentul în care prin deșertul unei false democrații Puterea și Opoziția se înfruntă de parcă nu ar avea niciun interes pentru această țară, trebuie părăsită veșnica așteptare, expectativa tradițională, absența oricărei acțiuni. Vă invităm să aveți o altă opțiune, să comentați platforma-program și să aduceți completări. Nu se mai poate în această ambianță, trebuie vorbit un alt limbaj, acela al unei noi înțelepciuni. Nu vă plictisește această permanentă tragere de timp la care se pretează actuala clasă politică, având acoperirea unor forme în regulă și cam atât? Avem nevoie de dumneavoastră și de noi înșine pentru a trece de pragul rușinii internaționale care este, în prezent, cuibul acesta de țară. Mulțimea celor care nu cuvântă trebuie să iasă din bârloguri și cotloane pentru a-și spune cuvântul, pentru că emisferele celor două forțe ocupă tot spațiul nostru comun și nu aduc nimic nou, decât aceleași răfuieli trase la indigo. Singura a treia alternativă viabilă este cea care vi se oferă aici. Vă rugăm să o studiați și suntem convinși că nu veți sta prea mult pe gânduri. Este momentul gândirii pozitive și acțiunii constructive. Nu suntem programați să viețuim o veșnicie și mai ales nu avem obligația să suportăm la infinit ceea ce ni se pregătește în sediile și palatele celor două forțe care se cred antagonice, dar până la urmă se aseamănă. Sub cel de al treilea acoperiș, inconfundabil cu alte platforme care resuscitează forțe politice răsuflate, desuete, aici, AICI se găsește forța menită să aducă atmosfera proaspătă a reconstrucției destinului nostru.

5 comentarii:

  1. Ideea este interesantă! Am regăsit foarte multe idei în care eu cred şi pe care le afirm şi expun de peste 20 de ani! Vă aştept să reveniţi cu detalii şi să continuăm discuţiile, cunoaşterea personală etc.!

    RăspundețiȘtergere
  2. Rugăminte (idee, ... luaţi-o cum vreţi): creaţi o altă modalitate de logare la acest blog. Adică direct, prin crearea individuală a unui cont şi parolă. Modalitatea existentă în prezent, adică prin intermediul unui cont deja creat pe Google sau alt portal nu este cea mai inspirată din cauza vulnerabilităţii excesive pe care o crează asupra contului respectiv. Mulţumesc!
    Cu stima,
    Teosor BALAN, Timişoara.
    teodor.balan@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. După "cuvinte goale şi minciuni sfruntate”…urmează „a treia cale”
    http://comunicatpentruromani.blogspot.ro/2013/05/dupa-cuvinte-goale-si-minciuni_16.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce inseamna mai exact A treia cale? Este calea promovata de Tony Blair sau a profesorului lui Anthony Giddens ?

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana