duminică, 31 iulie 2011

inteligent sau lider?

oare nu gandeste destul fiinta umana, cea situata la varf? din pacate, nu numai ca nu gandeste, dar se face vinovata de caderea sociala a fiintei umane si de blocara evolutiei acesteea de la animal la stadiul de om. proba de verificare a stadiului de om este incapacitatea de a produce suferinta fiintelor vii.
concluzia mea este ca gandim, dar gandim dijaba, sau insuficient, atata timp cat cel care gandeste nu intelege sa schimbe structura sistemului in care vietuieste astfel incat cel care gandeste sa devina factorul decizional si sa subordoneze liderul. un lider/conducator, in viziunea mea, este un om care are trasaturi specifice de influienta a maselor, printre ele lipsind inteligenta. astfel, conducatorii au forta, bogatie, relatii, sarm si foarte putina inteligenta fiindca nu pot convietui toate in acelasi om, inteligenta nici nu se poate dezvolta intr-un asemenea corp!
un om inteligent nu poate sa fie niciodata lider, il opreste inteligenta care, fiind stufoasa, nu-l ajuta sa fie inteles de cei multi. plus ca inteligenta se dezvolta in oameni oarecum schilozi, care nicicum nu pot deveni lideri. de aceea omul inteligent accepta sa fie claunul/sluga/supusul liderului, mai nou "consilierul". Nu de putine ori omul inteligent este dat la o parte sau renunta singur la pozitia de influentor al deciziei. ar trebui un sistem politic prin care cel care gandeste sa ia deciziile, iar liderul sa-i fie subordonat. In felul acesta ar exista posibilitatea evolutiei fiintei umane spre calitatea om care presupune grija pentru om (tot omul), si nu exploatea acestuia pentru un interes sau altul. liderul inseamna forta, castig imediat. inteleptul inseamna armonie, echilibru. Asadar, sa incepem a gandi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana