luni, 26 decembrie 2011

catre cel care citeste

Am intrat si am vazut ca nu eram singurul in acest spatiu. Tu, care dai roata pe-aici, poate vrei sa faci si ceva. Eu, Nicolae Tudor, am facut ce se vede. Fa si tu, continua in felul tau si ma voi incrancena sa-ti fiu alaturi. Din iulie pana acum, cei 15 si ceva autori ai blogului, daca ne miscam cat de putin, obtineam un contur, ne defineam cat de cat. Schimbarea lumii nu este o trosnitura din degete. Schimbarea lumii se face prin munca. Si nu se face de azi pana deseara, ci in sute de ani. Dumnezeu are timp, ne asteapta pe malul unei ape. Oricum lumea o va schimba El. Iti place sa fie de-a gata schimbata? Dar cu cizma pe gat?

7 comentarii:

  1. Buna sa ne fie inima
    Astazi, cautand ,din una in alta,am ajuns(cred ca nu intamplator) sa citesc despre,,A TREIA CALE”.Parerea mea este ca oricine se poate regasi printre cele scrise aici.
    De o vreme ma uit altfel la ceea ce se petrece in jurul meu, am asa o stare de neputinta desi cred ca trebuie sa fie o,, iesire”.Ar fi bine ca aceasta iesire sa nu complice ci sa simplifice. Sa fie ca o aducere la un numitor comun a tuturor experientelor noastre de pana azi.Privind in jur pare greu insa ,,elevul” care este la zi cu lectiile stie ce trebuie facut.Ar fi multe de spus...Am batut la usi pe care scria solidaritate,responsabilitate democratie,libertate,demnitate ,respect,etc,etc.Daca ar fi raspuns cineva astazi nu as mai scrie aceste cuvinte.Caut in continuare.Mai cred inca ca oamenii au ganduri bune,ca pot face planuri bune .Astazi avem tot ce ne trebuie pentru a ne bucura de viata.Alegem insa sa ne veselim.Fie tineri fie batrani,bogati ori saraci,scoliti sau nu...De aici aceasta realitate a contrastelor. M-as bucura sa cunosc oameni care sa inteleaga ca avem o mare responsabilitate traind aceste timpuri.
    Din toata inima,toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. inteleg ca "avem tot ce ne trebuie pentru a ne bucura de viata. Alegem insa sa ne veselim.Fie tineri fie batrani,bogati ori saraci,scoliti sau nu...De aici aceasta realitate a contrastelor." Daca avem toti ce ne trebuie si ne veselim nu este nici un contrast!
    dv totusi cautati o iesire inspre "simplificarea experientelor", doriti sa cunoasteti oameni "care sa inteleaga ca avem o mare responsabilitate", ati batut la usi pe care scria mari idei si nu a raspuns nimeni. ce e de facut? depinde din ce unghi vedeti lucrurile. daca avem tot ce ne trebuie, nu este nevoie de nici o iesire, e foarte bine-asa! daca insa avem ce ne trebuie, dar lipseste responsabilitatea, cred ca, in timp, pluripartidism si aplicarea legilor, se vor linisti lucrurile si vom avea cat de cat o normalitate.
    eu cred ca responsabilitatea, pe care nu intelegem de mii de ani s-o avem, tine de constiinta, iar asta inseamna pana la urma educatie. Inclin sa cred ca nu o vom avea niciodata pe deplin.
    "A treia cale" propune solutii noi care aseaza lumea pe alte baze incat lipsa responsabilitatii sistemului sa nu mai afecteze masele, in special saracii. dar... cui sa-i pese de saraci? dumneavoastra cu siguranta nu, daca in acest timpuri de crunta saracie planetara considerati ca "avem tot ce ne trebuie pentru a ne bucura de viata".

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur de intalnire!
    Cand ziceam ca avem tot ce ne trebuie ma refeream la faptul ca avem o tara deosebita,cu resurse naturale bogate ,cu oameni deosebiti,intr-un timp in care tehnologia ne da o mana serioasa de ajutor.Corect (poate)trebuia sa spun:ni s-a dat tot ce ar fi necesar pentru a ne bucura de viata,insa a ne bucura atarna de noi.De oameni adica,si avand in vedere ca suntem(?)o comunitate ,atarna de cei care gospodaresc(?)comunitatea.E dificil sa porti o discutie scriind ,de aici atata confuzie .E chiar realitatea contrastelor care ma doare cel mai tare caci ma afecteaza direct.Eu chiar nu ma veselesc,caci nu pot sa fac asta in mijlocul unor oameni care sufera,dar,in jurul meu muzica e data la maxim chiar de oameni care se plang de lipsuri.Iar aceasta stare este intretinuta ,,hranita" de ceea ce se doreste a fi educatie,informatie...

    RăspundețiȘtergere
  4. acum se schimba mesajul. ma bucur si eu de intalnire. v-am invitat sa deveniti autor al acestui spatiu. daca acceptati, vom avea prilejul sa ne cunoastem mai bine ideile, eventual si sa intreprindem ceva pentru a le sustine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Redau aici o scrisoare ce am trimis-o cu ceva vreme in urma unor persoane reprezentanti ai unor institutii care au anumite obligatii civice(daca nu morale)cu privire la demnitatea vietii in tara noastra.Fac aceasta intrucat, ceea ce spuneam atunci este valabil si azi.Poate cineva va da un semn de interes...

    Scrisoarea este aceasta:
    Traim intr-o tara frumoasa.
    Frumoasa si bogata.Avem tot ce ne trebuie pentru a trai linistiti.Pentru a ne bucura.
    Cimpii,muntii,dealuri.Ape.Paduri.Gize.
    Soarele inca rasare.Si apune.Inca ploua.Ninge.Primavara lastarul inca inmugureste.
    Inca ne indragostim.
    Ar fi nedrept sa ne plingem.Repet:avem tot ce ne trebuie pentru a trai cu bucurie.Pentru a ne bucura de viata.
    Ceea ce traim insa,este rezultatul atitudinii noastre fata de noi insine,fata de ceea ce ne inconjoara.Aceasta este cauza suferintei,a neimplinirii noastre.
    Cheltuim(mai bine zis risipim)foarte mult pentru a inlatura efectele raului(saracie,boala,mizerie,calamitati,datorii,etc)dar,nu recunoastem,nu tratam cauza.Tot ce zidim(uneori bun,alteori rau)se darima din cauza temeliei.
    Realitatea romaneasca este o confuzie puternica,o gilceava continua la adapostul carei oamenii isi dezvaluie o parte negativa a fiinitei lor-lacomia-si se lasa calauziti de ea.Rezultatul?
    Romania -05 februarie 2008.
    Sigur,sint si oameni care se bucura ca iarna ninge,ca dimineata soarele rasare,ca norii aduc ploaie,ca iarba incolteste,si,spera ca la primavara sa infloreasca ghioceii.Oameni care sint tristi ca apele sint pline de mizerie,cimpurile sint acoperite de gunoaie;ca uneori norii sint de fum si ploaia nu vine peste verdeata ce se usuca inainte de vreme;ca padurile impreuna cu tinerii si cei in floarea virstei sint principala marfa de export a unei tari in care sint atitea de facut.
    Pling mamele.Pling copii si bunicii.Plinge tarina.
    O,ce mare jale! -zicea un roman din trecut.
    Imi doresc linistea,dar,sint uniicare nu o vor.
    Ii chem pe cei care o doresc,sperind ca timpul ii va convinge pe ceilalti ca intelegerea e mai sanatoasa decit cearta;ca lucrul facut cu toata inima e mai odihnitor decit distractia in mijlocul nefericitilor.Ca avem o tara in care este loc pentru toti.
    Am incetat sa mai sper in promisiuni.
    Sa mai cred in cei care le fac.
    Caut oameni sinceri care sa inteleaga ca sintem responsabili de tot ce se intimpla in jurul nostru.Prin ceea ce sintem,prin ceea ce facem.
    Investeste in acest inceput.
    Nu iti promit nimic.Nu te gindi la cistig,sau la dobinda.Nu te gindi la profit.Gindeste-te ca nimic nu este intimplator si nimeni nu stie ce va fi in clipa care vine.
    Vreau sa rascumpar un colt din aceasta lume cucerita.Un loc in care cel nefericit,cel parasit,cel stors de putere si secatuit de lacrimi,cel ingenuncheat,sa poata minca o bucata de pine in liniste in timpul pe care il mai are de trait.
    Un loc in care sa ne putem cere iertare tarinei,apei si a tot ce ne inconjoara pentru greseala noastra.Pentru nepasarea noastra.
    As vrea ca acest loc sa fie in Romania.
    Tara mea.Tara ta.Tara noastra.
    M-as bucura din toata inima sa fac aceasta impreuna cu tine.

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. primesc chemarea dv de suflet. spuneti-mi ce sa fac eu, la ce va ganditi, care e..."inceputul"?
    imi place ca aveti o viziune cosmica. poate nu intamplator avem acest dialog. ideea acestei miscari politice pleaca de la biblie, Isaia 65 (v.18-28), care spune ca Dumnezeu va lumina El pamantul, ca alesii sai vor zidi case dar nu sa locuiasca altii in ele, vor sadi vii dar nu sa le culeaga altcineva strugurii, ci fiecare sa se bucure de rodul muncii sale. acesta este raiul, aceasta vreau sa incepem si sa ne intalnim in timp cu Dumnezeu, sa-L ajutam si sa ne ajutam. Dar presupune alt sistem de gandire. eu am incercat ceva, sa aducem ibunatatiri. macar sa intelegem cum trebuie sa fie lumea, iar daca o vrem, Dumnezeu ne va si ajuta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat,acesta este gandul care ma insufleteste,ca este voia lui Dumnezeu,ca El ii iubeste pe toti oamenii si ca El face bucurie celor ce se incred in El si ii invredniceste de a umbla in lucrarile pregatite de El ,, Vă mai spun iarăşi, că, dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu care este în ceruri...."
    ce putem sa ne invoim noi mai mult pe pamant decat sa cerem sa se faca voia lui Dumnezeu...caci ea oricum se va face,insa e altceva ca noi sa intelegem care este voia lui cu privire la noi in timpul si locul in care traim si sa ne dorim asta din toata fiinta.
    Cu adevarat ma bucur de aceasta zi ,de faptul ca v-am intalnit.Multumesc lui Dumnezeu pentru credinciosia Lui

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana