joi, 13 octombrie 2011

minute din realitate


(51)
In Polonia se anunta taxa pe biserici in timp ce la Iasi "pacatosi si neputinciosi din departari vin sa se bucure de mirosul care izvoraste din moastele cuvioasei Parascheva" si sa se roage pentru iertare de pacate.(...) In Rusia, la inaugurarea stadionului olimpic, brusc, o tanara alearga toples spre centru terenului, agentii se securitate o ajung, intind mainile spre ea, o inhata, este luata in brate, mainile agentilor i-au prins zgravan sanii...  mainile lor... si? si?... stimati telespectatori, este scoasa pe tusa, in aplauzele publicului! (...) Giurgiu- Romania: loc al salbaticiei plin de oameni dezgustatori, loc in care nu se poate trai, loc din care pleci in patru scanduri. Politicul pare botezat in satanita, daca s-a legat ombilical cu mediul interlop si sta cu coruptia la aceeasi masa.(...) Analistii cer sa invitam parintii baschetbalistului omorat in bataie sa vada ca Romania nu este asta. Eu cred ca da! (...) Basescu ne-a invatat cat wisky si cata gheata se pune-n pahar. Pe cand va invata Politia sa abandoneze instinctul de musamalzare si sa interzica railor sa mai intre in cluburi, sa ne redea strada, indeosebi colturile ei? (...) Partidul Conservator cere Curtii de Conturi sa se sesizeze cum gestioneaza guvernul bugetul, ca-l... "imparte discretionar"! (...) Trecerea de pietoni nu mai salveaza, va trebui sa investim in pasarele.

A venit iarna, sa m-acopere si pe mine cineva cu ceva!

(52)
Iulia Timosenko, lideul opozitiei, este condamnata de tribunalul ucrainian pentru un acord (in vigoare!) cu gaz care a adus pagube statului. UE condamna condamnarea si suspenda acordul de liber schimb. Casa Alba cere "sa fie pusi in libertate adversarii politici ai puterii". (...) La Ploiesti noxele din aer sunt peste limite (...) Mariana Butnaru, medic ginecolog - interzisa, dupa ce a perforat un uter facand un avort fara ca pacienta sa fie insarcinata. (...) A murit Ion Diaconescu, un lider taranist "prin venele caruia nu curgea sange, ci democratia". Cei care-l cunosc rostesc inconstient, ca si cum ar fi vinovat, "Dumnezeu sa-l ierte". Dumnezeu sa-l odihneasca! (...)ANAF pusa la colt de justitie in procedura de recuperare tva.  (...)Coruptii din puscarii primesc pensii grase pentru functiile detinute(...)Pe internet se spune: "elita e corupta si va fi mereu corupta". (...) "Actuala elita economica si politica nu dau socoteala nimanui. Se preface ca dau socoteala, dar de fapt acest lucru nu se intimpla pentru ca gloata e ignoranta si scufundata intentionat in ignoranta" (...) "Egalitatea nu se opune diversității; dimpotrivă, este condiția manifestării acesteia. Egalitatea se opune excluderii, discriminării, ideii de superioritate/inferioritate a ființei umane. Egalitatea nu se opune libertății; este condiția manifestării omului ca ființă liberă."

Ne-ar putea fi si mai rau? Ne-ar putea fi si mai bine!

(53)

China copiaza pe rupte ce se-ntampla bun in lume. (...) In Romania alegerea nu este intre “stanga” si “dreapta” si cu atat mai putin intre principii, ci intre Tanda si Manda. Dupa deşertificarea economică, prioritatea nr.1 ar trebui să fie re-educarea. Neagu Djuvara crede ca "nu ne putem indrepta decat printr-o lunga educatie". "Am intrat in Europa, dar nu suntem europeni, mai spune, candva era modern ca romanul sa vorbeasca in casa frantuzeste."(...) A devenit legitim sa furi, daca te fura statul. Un postas a incasat 1o ani pensiile unor decedati! Poporul crede in masa cele cinci cuvinte: e mai rau ca inainte. "Nu banii sunt problema -acuza cineva pe net, ci calitatea umană a celor care populează sistemul. Ne place sau nu adevărul, suntem practic nişte sălbatici. Ne ne pasă de nimeni şi de nimic, pentru că nu ne simţim solidari cu ceilalţi. Individualismul dus la extrem ne-a făcut un soi de monştri morali." "Oamenii care sunt puşi să aplice regulile încearcă permanent o durere în cur de ele." Sarkozy declara:"Ideea atotputerniciei pieţei care să nu fie deranjată de nicio regulă, de nicio intervenţie politică, a fost o idee nebunească". El crede ca "esenţa capitalismului este antreprenoriatul", că "acolo ar trebui să ne întoarcem." Eu cred in rolul unui departament al statului imputernicit cu 1 actiune strategica in orice initiativa economica.

54.
istoricii au căzut de acord: capitalismul e strîns legat de stat;
esentialistii vor sa desfiinteze dreptul la mostenire;
scotocistii, impozitul pe copiii de lux il propun;
in banci nu exista putregai ( da' unde-i?)
cei ce aleg sa cerseasca, pe motiv ca nu vad, ii acuzam de minciuna,
cei care se multumesc cu putin sunt certati: de ce vor asa mult?
ne dirijam spre nicaieri dispute intestine consumand
si strigam c-avem riscul de a ne intoarce la aratarea cu destu...

o sugara-i indemnata de propria mama
sa traga si mai adanc din tigara.

mi-e frig, imi zice copilul.
taci, nu ti-e frig, ii raspund.

(55)

Italia reintra in recesiune.(...) Francezii lanseaza un lingou de aur. (...) Puterea trece legi in Parlament cu voturi mai putine decat are opozitia chiulitoare.(...) Vantu zice ca "USL are lideri slabi care doar fac scandal la televizor"(...). A inceput lupta pentru 21 grade in case. Autoritatile sunt depasite fiindca 20 de milioane de cetateni au, brusc, 20 milioane de probleme, plus saracia care indeamna oamenii sa incalce legea.(...) Gradinitele de copii au trimis, din cauza frigului, fortat, copiii in vacanta. "Basescu se uita la "animal planet" sau la "realitatea?" il intreaba o mamica.(...) Taranistii sunt nemultumiti ca lui Ion Diaconescu nu i s-au facut corect cele 12 slujbe de inmormantare, la intersectii. Preotii s-au scuzat ca nu puteau opri circulatia. Lui Basescu i s-a strigat la priveghi:" Fiica dumneavastra se scalda in lux si copiii tarii mor de foame!" (...)Lucian Avramescu: "Incepem sa devenim copiii nimanui, suntem vanduti ca popor si ca tara. Ceri bon fiscal si primesti un pumn in bot, si nu poti sa te plangi, ca si Basescu, atunci cand s-a enervat, a dat o palma unui copil!" (...) Casa de Sanatate vrea inca o casa de sanatate privata, condusa tot de ea. Se aud voci care cer, dimpotriva, administrarea privata a banilor din sanatate, sa se puna in miscare motorul schimbarii. Eu vreau inca un guvern. Vreau ca tara sa aiba doua guverne procentual simultane care sa gestionaze la concurenta parti din problemele tarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana