sâmbătă, 29 octombrie 2011

un minut de realitate (71)



Parlamentul European inaspreste pedepsele pentru pedofilie, sterge siturile cu pornografie infantila (cei care le acceseaza vor primi 1 an inchisoare). Un glas cere castrarea chimica a acestora. (...) O companie americana va fora dupa rezervele uriase ale gazelor noastre de sist. (...)  In Bucuresti acoperisurile blocurilor vor fi acoperite cu vegetatie. (...) Miron Mitrea se joaca cu cifrele, zice de unu ca producea pierdere de 100 mil. si-acuma de... 3000 de miliarde! - adica de trei ori cat pibul? Tot el se plange ca "nu stim ce se semneaza cu fmi, aflam din legile depuse ulterior ca era nu stiu ce obligatie semnata." Basescu "a stabilit ca" am gresit pana-n 2008 bagand la consum banii din privatizari (acuma spui?) si nu mai vrea sa vada jurnalistii cu ochii umezi dand solutii; apoi ii sfatuieste pe magistrati, ca si cum ar fi treaba lor, sa spuna si de unde va da statul despagubirile! Iliescu-l acuza ca asmute institutiile intre ele, Ponta de incalcarea constitutiei, Tia Serbanescu apara:"Toata lumea citeaza constitutia decat s-o fi citit!"(...) Pe seara o tarancuta canta: "io sint fata de la tara/ nu ma culc cu burta goala!"  iar poetul devine in noapte tot mai intelept: "cu vorbe proaste faci doar copii săraci".

Solutia si binele viitorului spanzura de un improbabil "daca". Multii se supun orbeste Alesilor crezand ca sunt ai Lui. Marii Nimeni nu au incredere in niciun partid politic, dar nu se lasa invinsi, se opun si razbesc printr-un plus de daruire in munca proprie, facand calitate si fiind corecti cu un simplu si frumos fel de-a fi, mergand pe drumul personal imbogatiti cu experientele zilnice.
Unii asteapta sa vina cu solutii organizatorii politici care cer increderea pentru a ajunge in jurul sacului cu bani, numai ca toti au compromis ideea de politicianism, se vede cu ochiul liber ca nu se poate obţine nimic important fără o relaţie incorectă cu un reprezentant, ca acestia nu poporul slujesc. Eu cred ca puterea fura legal bugetul tarii punandu-si oamenii pe functii cu salarii uriase, dar acestia dau partidului o mare parte din bani - mi-amintesc de-un sef de sectie comunist care primea o cota din premieri.
Altii, scenaristii, inchipuie ridicole in care Basescu ar tine locul americanului de la Casa Alba iar acela ne-ar transforma in cateva zile-n buricul pamantului astupand gropile din asfalt, punand la punct agricultura şi industria, facand curăţenie în justiţie, aruncand în aer economia subterană, dand de pământ cu corupţia...

Solutia este o Morala tasnita intre Dumnezeu si politic, capabila sa-l ridice pe politician la cer si sa-l coboare pe Dumnezeu pe pamant; o Morala care aduna laolalta oamenii buni urmand ca, ulterior, regulile nescrise sa devina scrise cu amanuntime direct in Constitutie, prin aceasta impingand alesul sa-si pastreze treaza constiinta, in caz contrar fiind nu numai inlaturat, ci si aspru pedepsit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana