luni, 31 octombrie 2011

un minut de realitate (74)


In Paris a avut loc manifestatia “Je suis Roumain” (“Si eu sunt roman!”). Participantii au purtat insemne cu numele, varsta si profesia lor, dar si imagini cu personalitati romanesti de talie mondiala care au trait in Franta, precum Emil Cioran, Mircea Eliade, Eugen Ionescu sau Constantin Brancusi. Deasemenea au fost initiate discutii cu trecatorii, pentru o incercare de schimbare a perceptiilor colective prin comunicare si contact direct cu oamenii. (...) "In Finlanda (unde există şcoli săteşti şi pentru câţiva copii!), unde, după prânzul şi odihna din şcoală, tot în şcoală se desfăşoară varii activităţi până seara: Cine nu ştie să citească, socotească şi scrie corect, nu are dreptul prin lege să întemeieze o familie şi nici să aibă copii." (...) Potrivit noilor reguli, fiii si fiicele viitorilor monarhi din Marea Britanie vor avea drepturi egale la tron. (...) Newyorkezii mananca doar ce pot tine in mana (...) UNESCO a recunoscut statul palestinian - Romania te-ai facut de ras! (....) De Halowen multi s-au deghizat in raniti de razboi.

Romania are o inflatie...deflatie si voci care intreaba de ce avem si Curte Constitutionala si Inalta Curte de Justitie. Romania plateste cu 20% mai mult un copil la gradinita decat cheltuieste o gradinita de fite.(...) S. Bota acuza tirania majoritatii ca nu respecta algoritmul impartirii institutiilor  (alo, Curtea Constitutionala, dormiti?), ca opozitia sa poata controla puterea si sa-si aplice o parte din program. Cezar Preda este ingaduitor:"Totdeauna cand sunt functi grase nu se mai intelege mama cu tata, sora cu frate!" "Au facut bine liderii pdl?" este intrebat de reporter si raspunde sec: "Nu stiu!"(...) Curtea de Conturi a controlat CNAS si a gasit banii cheltuiti fara eficienta economica, dar Basescu, "hârşit în lupte pe mare şi pe uscat, plin de cicatrici politice", vrea musai sa controleze pe cel care ar trebui sa-l controleze pe el - Parlamentul.(...)Jumatate din paine se produce fara acte, dar nu-i nici o problema, zice ministrul Tabara, populatia nu pierde, doar sacul comun. Sa nu fie remaniat, independentul Tabara pupinbăseste acuzand cu vorbe goale, gat la gat cu puterea, ca" programele economice ale USL sunt niste prostii". Radu Moraru crede ca "Pana cand nu vom zambi din nou, Romania va ramane departe!"

Anca Gavril, zambareata de la "Cultural" anunta ca intr-un spatiu public, undeva in lume, a aparut de frumusete o moneda uriasa din aur pur de 1 tona. Poate ne promite cineva la alegeri macar un curcubeu pe cer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana