luni, 24 octombrie 2011

Miron COZMA


Un partid istoric a fost scos de la naftalina iar seful acestuia, Miron Cozma, invitat pe sticla, a fost incoltit de lupii presei pe o problema nationala ce a starnit multa indignare: venirea minerilor in 2 randuri la Bucuresti.
L-am descoperit tras la indigo - un fals, ca atatea din tara mea, si m-a dezamagit cumplit pentru ca recunoaste ca fost un pion ce a slujit interesele oculte.
A vorbit mult, tare si agresiv. Se salva mintind ca el a fost contra, ca s-a opus, ca a zis ca nu bine, dar... a fost obligat de mineri sa-i conduca! S-a plans ca este o victima. Si mi-l reamintesc, la fel de agresiv, cum in studioul tvr apara inteligent ortacii, viata lor. Intr-un film o femeie tarfa s-a oferit nemtilor in locul unei virgine, apoi i-a scos ochii toata viata ca a salvat-o. Cozma acuza minerii, ca un om marunt, ca a facut puscarie pentru ei si-i obliga sa i se realature. Oamenii s-au schimbat - iesind din intunericul pamantului si negrul carbunelui, chiar daca le este mai greu, contactul cu diversitatea umana este imposibil sa nu fi modificat caracterele. Pe varful valului nu poti ajunge decat o singura data, dar poti continua un inceput abandont doar daca reiei o lupta numai a ta si pe care o poti continua doar singur. Oamenii fac pasul inainte doar la un impuls cosmic determinat de infinitele retele neuronale dintre viata si moarte si doar daca viata le este amenintata imediat. Odata risipiti, nu mai pot fi adunati, cu atat mai mult dupa a 20 de ani si dupa ce s-au convins ca nici o forta civila nu poate impune directia unei societati. Minerii nu au scuza decat daca au raspuns chemarii de a apara statul de drept facand cordon in jurul puterii alese democratic, nicidecum ca au ciomagit populatia pe strazi. Eu ii iubesc si-i inteleg fiindca am fost miner cateva luni, si am plans cand au fost impiedicati de armata sa vina la Bucuresti, dupa ce Emil Constantinescu nu a raspuns manifestului lor grevist.

Vremea lui Cozma a trecut, dar "Luceafarul huilei" se vrea Soarele Romaniei. Iata un vis frumos de o clipa, o noapte, o vara, un an...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana