duminică, 4 martie 2012

Patriotism sau trădare?


by Ion Nălbitoru

Unii, în mod eronat, văd în patriotism un act docil de supunere necondiţionată faţă de aleşii ţării. O parte din români sunt creduli în faţa oricărui pezevenghi care vine la conducerea statului şi/sau a guvernului. Oare românul are datoria „sacră” să îndure, ca animalul pus în jug, fără comentariu, fără ripostă, să execute orbeşte, directivele demagogilor ipocriţi, să sufere cu spirit „patriotic” şi „sacrificii”, pentru ca naţia română să dispară în câteva decenii? Totul este subordonat numai şi numai interesului pentru instaurarea supremaţiei unor corporaţii oculte multinaţionale, în slujba cărora s-au înregimentat profitorii fără scrupule autohtoni, aşa numita elită a celor îmbogăţiţi peste noapte prin fraude, jaf şi trădarea interesului naţional. Sunt „unii” care afirmă cu mâna pe inimă că sunt patrioţi şi îşi iubesc conducătorii, indiferent cum sunt ei, buni sau răi!  Să înţeleg că dânşii pun, mai presus de ţară şi cetăţeanul român, un grup politic care nu slujeşte naţiunea, care s-a cocoţat în fruntea statului doar pentru interese personale? Aceşti creduli confundă afacerile frauduloase ale politicienilor cu economia României. A fi cu adevărat patriot, înseamnă a-ţi iubi patria şi poporul, nu trădătorii de neam căţăraţi vremelnic la cârma ţării! Nu poţi fi fidel celor care încalcă cu bună ştiinţa Constituţia şi se joacă „de-a v-aţi ascunselea” cu legile şi ordonanţele de urgenţă. Nu poţi fi în acelaşi timp supus şi lui Dumnezeu, şi diavolului. Nu poţi şi patriot şi trădător. Ni se astupă gura cu sloganuri stereotipe: „vechiul guvern”, „regimul de tristă amintire”, „moştenire odioasă”…  Ce vă deranjează, domnilor profitori, de-l denigraţi pe fostul dictator? Că nu v-a lăsat mai mulţi bani în vistieria ţării ca să vă desfătaţi în huzur şi destrăbălare? Ce-aţi făcut cu miliardele lăsate moştenire de „odiosul” şi „regimul de tristă amintire”? Nu cumva acei bani se regăsesc în palatele voastre luxoase cu piscine şi maşini ultramoderne?
Să fim chiar atât de laşi?  Să-i iubim şi pe cei care ne-au trădat şi „vândut” Basarabia, nordul Bucovinei, Nordul Maramureşului, Cadrilaterul şi Banatul de peste Dunăre şi care nu s-au opus unor tratate mişele, fără o minimă rezistenţă? Prea-mărim un fost monarh, care a trădat ţara pentru două avioane şi pentru tinicheaua „Victoriei”, care a abdicat contra unei rente negociate cu Stalin şi cu guvernul pro-sovietic instalat cu forţa în România (pe care Ceauşescu a întrerupt-o în anii ’70), care l-a asasinat  pe marele patriot Antonescu, în urma unui proces criminal. Să-i stimăm pe cei care au făcut contracte frauduloase, pe cei care ne vând aurul, pădurile, gazele şi ne-au distrus ţara? Asta înseamnă PATRIOTISM? Să nu ne jucăm de-a „Baba oarba” sau de-a Baba Cloanţa şi patriotismul! Toţi cei care au distrus economia românească, după zăpăceala din decembrie 1989, trebuie să plătească după faptele comise. De ce n-au luat exemplul Chinei? Acest stat comunist a trecut treptat la economia de piaţă fără să distrugă realizările economiei comuniste, din contră, au dat drumul la export cu tot ce aveau; rezultatul: China este astăzi jandarmul economico-financiar al lumii! Chinezii deţin supremaţia! Fără agresiunea belicoasă, specifică americanilor au acaparat planeta! Aşa trebuia să procedeze şi „băieţii deştepţi” din România încă de la început! Să nu fi distrus sistemul de irigaţii, ci să-l fi finalizat. Aveam păduri şi eram printre primii în lume la exportul mobilei de calitate. Avem aur, aveam fier vechi din care se puteau face oţeluri speciale, aveam specialişti care n-au avut loc în ţară din pricina unor criminali.  În loc să creeze locuri de muncă în ţară, pentru creşterea economică şi ridicarea nivelului de trai al cetăţeanului, „aleşii neamului” sunt preocupaţi de afaceri necurate şi spălări de bani, iar românii lucrează în străinătate contribuind la salvarea economiei altor state. Avem un tineret inteligent care n-are unde să profeseze, fiindcă n-are loc de „nepotism”, începând de la miniştri, secretari de stat, prefecţi şi directori incapabili, puşi în fotolii confortabile doar pe considerente politice. Nimeni nu se întreabă de ce cei mai vestiţi hakeri din lume sunt din rândul românilor? Pentru că sunt inteligenţi! Inteligenţa lor trebuie folosită constructiv  în interesul ţării. Statul nu-i susţine să-şi valorifice valenţele pe treptele superioare ale scării valorice. Nu are nevoie de asemenea tineri care să ne salveze neamul, ci de  trădători, de vânzători de ţară.
Să nu mai fluturăm steagul capitalismului, demolator, imperialist. Se condamnă comunismul pentru atrocităţile sale, dar se ascund crimele capitaliste! Aţi uitat de colonialism, neocolonialism, imperialism, agresiunile  sângeroase asupra unor state, vinovate doar că subsolul lor deţinea şi deţine importante resurse naturale sau constituie puncte strategice în eventualitatea unor agresiuni armate? Oare cine a declanşat cele două conflagraţii mondiale? Unde se manifestă extremiştii în deplinătatea lor? Unde sunt clanurile mafiote, atacuri armate în plină stradă, camorezii? Toate acestea le întâlniţi într-o societate cuprinsă de crime, violuri, jafuri, unde siguranţa zilei şi a vieţii fiecăruia depinde de hazard. Unde te poţi trezi la un semafor, în parc, la restaurant, bancă, cec sau la uşa casei cu pistolul la tâmplă. Iată aspectele „avantajoase” ale societăţii capitaliste! De ce astfel de fapte nu sunt recunoscute? De ce nu este informat poporul pe ce cărare întortocheată ne-am rătăcit, cu buna ştiinţă a aleşilor care intenţionat creează anarhie ca să nu poată fi traşi la răspundere. Cui aparţin dezastrele celor mai înfricoşătoare bombe nucleare? Comunismului sau capitalismului? Fiecare este cu C.V. său, care mai de care mai stufos! Cele două societăţi sunt parcă la concurenţă pentru distrugerea fiinţei umane. Probabil în conjunctura actuală, evenimentele sunt mult mai complexe, urmărindu-se decimarea populaţiilor defavorizate ale planetei, prin înfometare şi/sau otrăvire lentă cu alimente cancerigene ca urmare a E-urilor foarte periculoase, a substanţelor injectate în fructe, legume, mezeluri, precum şi a „îmbolnăvirii” recoltelor cu erbicide, insecticide… Există o întreagă industrie mondială de produs bani, pe de o parte, şi de distrugere în masă, pe de altă parte. Probabil au făcut vreun contract avantajos cu doamna Moarte! Oare ce comision or fi primit?
Sub egida intereselor naţionale, aleşii din ultimii 22 de ani şi-au urmărit, de fapt, interesul personal, producând unul dintre cele mai mari dezastre economice, ecologice, teritoriale şi financiare din istoria României. De după aşa zisa revoluţie, unii au vândut subsolul, alţii solul ţării, iar actualii, viitorul urmaşilor noştri prin îndatorări catastrofale la băncile mondiale, bineînţeles în interesul propriilor afaceri prin licitaţii frauduloase şi cu sprijinul politicienilor. Unii din ei şi-au însuşit chiar şi rambursarea datoriilor ţărilor străine faţă de statul român. Aşa se manifestă „patriotul” modern, în faţă populist, în spate trădător! Se vorbeşte de sacrificii, dar acestea se repercutează doar pe spatele cetăţeanului, aducându-se grave prejudicii ţării, suveranităţii şi independenţei teritoriale (sunt destule terenuri vândute străinilor, iar altele urmează), economice, financiare şi chiar politice, inclusiv degradarea fiinţei umane prin neajunsuri şi sărăcie. Trădătorii neamului, ca să nu piardă puterea, ne conduc spre pierderea identităţii naţionale, aliindu-se cu o formaţiune etnică neconstituţional considerată ca partid politic, ce se erijează în reprezentantă a etniei maghiare şi prezentă în toate guvernările postdecembriste. Migraţia unora, de la un partid la altul, în funcţie de accederea la putere pentru a-şi ţine mascate delapidările din avuţia naţională, constituie un act de patriotism? Iată, cine hotărăşte destinele naţiunii române! Dar noi, românii, unde ne-am aflat în această perioadă de dezastru al României? Am luat viză de flotant pe alte meleaguri şi acum dictează alţii în propria noastră ţară. Am ajuns slugile preaplecate ale jandarmilor lumii şi ale cămătarilor planetari. În disputa pentru supremaţie şi controlul total, pe Terra, se produce un genocid general al populaţiei, dar nimic şi nimeni nu-i mai presus de DUMNEZEU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana