marți, 13 septembrie 2011

un minut de realitate (23)

Statul ofera 43000 euro/luna pentru un manager privat in Companiile de stat. (....) Basescu, dupa ce ne-a dorit binele, acum doreste moartea pensionarilor: ii "obliga sa planteze cate un pom, chiar daca stiu ca n-or sa stea la umbra acestuia". Ministrul comunicatiilor indeamna, la randu-i, "sa facem in asa fel incat persoanele in varsta sa fie mai putine". Astia doi ca au nevoie de aer, scrie si-n carti! (...) Lazaroiu doarme pe cuie "sa aiba mintea permanent treaza" (...) Cheltuielile cu viciile au crescut cu 1% (...) Franta este nevoita sa incalce intelegerea intre tarile europene care garanteaza libera circulatie a cetatenilor, si fac campanii ce tintesc repatrierea infractorilor. Cifrele oferite sunt contradictorii: acum cateva zile anuntau ca 2% sunt infractori romani, ieri cifra vehiculata a urcat la... 10%. Totusi sunt blanzi fiindca le ofera si bani, ii aduc acasa cu avionul... Aveau dreptul sa-i basculeze la o margine, doar imbracati in chiloti, sa le piara cheful de a se reintoarce. Libera circulatie, da, pentru oaspeti cu bun simt, nu si pentru infractori.

Pe internet se dezvaluie retetele evaziunii fiscale:
1. "Un comerciant aduce din afara României un tir cu marfă şi declară la intrarea în vamă că doar tranzitează ţara. Însă aceşti comercianţi descarcă marfa în ţara noastră şi rup facturile."
2. "Evaziunea în agricultură începe cu samsarii de cereale care cumpără cu geanta de bani de la producători direct de pe tarla şi nu mai plătesc TVA. "Băieţii deştepţi" din agricultură vând o parte din marfă cu acte, iar o altă parte fără acte."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana