marți, 13 septembrie 2011

este nevoie de schimbare

Sunt un barbat in putere trecut de 45 de ani, sanatos, cu o calificare destul de buna, si totusi nu gasesc de lucru, se cer tot feluri de hartii si se cer niste lucruri care nu au legatura cu munca depusa.
Se va putea schimba ceva in acest sens?
Nu am postat sa cer mila sau ajutor, ci doar am adus in fata un caz din multe mii de cazuri asemanatoare; eu cel putin sunt singur, dar cei care au o familie de intretinut, ei ce fac?

Un comentariu:

 1. bine ai venit "spaniolule"!
  deocamdata nu vad cum poti fi ajutat, si eu sunt fara nici un venit, ma intretine unul dintre copii.
  programul nostru are o posibilitate, dar trebuie sa fim intai multi pentru a avea rezultate. in program ideea este simplist descrisa.
  ideea mea este sa facem in asa fel incat fiinta umana sa lucreze pentru sine si nu pentru altul. pentru asta are nevoie de mijlocul de productie care nu poate fi decat pamantul. iar asta inseamna bani si timp.
  mai putem insa face ceva, chiar daca nu ne aproba infiintarea la tribunal sau nu castigam alegerile. sa facem un circuit intern prin care fiecare membru de partid (si cei saraci care vor sa intre in acest program), sa lucreze ceva cu mana lui (fara sa angajeze forta de munca), doar in familie, iar bunurile create sa fie puse in vanzare pe o sectiune a sitului nostru. astfel sa avem caciuli din suceava, pantofi din timisoara, camasi din cluj, chiloti de la constanta etc. plus: cartofi, struguri, grau, fructe si alte produse agricole.
  iar noi, in masura in care ne putem permite ca timp si din solidaritate sa cumparam sau sa facem schimb intre noi. conditia fiind ca produsele sa fie mult mai ieftine si de calitate. cine nu reuseste calitatea iese dn joc. iar un om ca dv (sofer, parca), ati putea duce produsele de la unul la altul in schimbul unei sume rezonabile, cu conditia sa nu incurcati oamenii si sa-i nemultumiti. adica esti la punctul fix la ora si minutul stabilit.
  in felul acesta formam o retea a saracilor care se ajuta intre ei.
  daca vom racola si firme, acestea ar putea ajuta cu bani pe cei care incearca sa faca ceva in casa lor, acolo unde sunt, dar fara sa ceara nici o dobanda iar rambursarea sa se faca in timp, dupa posibilitati. si ar avea de castigat exclusivitate pe acea productie. ceva in acest gen a existat la Constanta. dar acolo cel care imprumuta se angaja ca toata viata sa verse 10% din castigul sau acelei organizatii. Partidul "a treia cale" nu cere nici un ban nimanui, cand si daca un om sau mai multi vor voi ulterior sa tina legatura intre ei, foarte bine. daca vreodata vor putea dona partidului un leut, atunci cu acel leut (care va fi la vedere pe blog, cu nume si prenume, data etc) cumparam perimetre de pamant, de preferabil cate 5 ha si improprietarim familile extrem de sarace care au 3 copii si care vor dori sa munceasca astfel, cu conditia ca pamantul sa nu mai poata fi vreodata instrainat.
  Pamant mai putem cumpara si identificand persoanele care sunt salariate din familiile care ni se alatura si raspund rugamintilor sa redirectioneze acel 2%. La 15000 de salariati, putem improprietari 10-12 familii pe an numai din 10 lei, media cat ar putea veni de la fiecare salariat.

  ati inteles ceva?
  sansa este sa ajungem la oameni, cum extraordinar ati si spus, la oamenii de la coarnele plugului.
  Asadar, a treaba si... Dumnezeu sa ne ajute!

  RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana