duminică, 9 octombrie 2011

jurnal de dimineata


sunt ravasit de durere. imi vine sa urlu ca stau pe loc. imi vine sa va strig si sa va bat cu biciul pe spinari, sa va fac numa' sange: adormitilor, da' miscati-va dracului odata!
Nila, ma, tata, uite, ne-au luat deja pamantu' strainii si ni se ia cu usurelu pe tot... Dragule si bunule om, tu ai simtit durerea neamului la ligurica si te-ai ridicat gemand. Si-acuma ce faci, dormi? ni se cumpara tara, ma, o sa ajungem sa ne facem culcusu prin pomi si-o sa fim goniti din loc in loc! Ne-am vandut pamantul de foame, noi, care strigam pe limba lui Cosbuc,ca "vrem pamant!"
Pamantul nu se vinde strainilor!!!
Smecherii de guvernanti, in 22 de ani, n-au fost in stare sa aduca apa din rauri pe campuri, vine, iata, asta si-o aduce-n cateva saptamani prin conducte si-si uda porumbu, ne rade in nas; cica n-asteapta de la Dumnezeu, apasa pe... buton.... Si-a facut casa-n mijlocul campului, sta in ea, la etaj, are totul in jur sub piviririle camerelor de luat vederi si-si zice, multumit, ca are... Raiul! Munceste 1000 de hectare cu 12 pui de roman, de-acolo trebuia sa hranim noi 1000 de suflete! (chinezii asa fac!) Ne-au cumparat strainii creierele si-acuma se-ntorc impotriva noastra cu ele. Are tractor cu senile cu nu stiu cate mii de cai, merge singur, auzi, el trebuie doar sa supravegheze prin spate, indreapta solul (l-a facut ca-n palma!), stropeste cu elicopterul... si iese un stiulete cat toate zilele. Iar ai nostri se chinuie cu calul  iar seceta le ucide si ultima planta- muncusoara lor-, stau cocosati pe campuri toata ziulica, beau apa clocotita si dau cu sapa...

Ridicati-va odata si haideti sa conducem cum trebuie Romania. Sa ajungem la oamenii cei multi si sa ne afle...  Daca stam, ne piere samanta.

3 comentarii:

  1. V-am trecut la blogrollul meu. Mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, Bogdan. Cuvantul lasat de tine ma obliga sa continui lucrarea in acest templu.
    Mi-e teama sa nu-mi fie inteleasa gresit prima fraza din acest jurnal si sa fiu cotat extremist. Am spus "imi vine sa va bat", n-am batut.

    RăspundețiȘtergere
  3. A, nu cred că se poate interpreta ca extremism. E doar o figură de stil.

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana