marți, 21 februarie 2012

China


Germania si China au inteles primele ca razboaiele moderne sint razboaie economice, ca tarile nu pot fi supuse prin violenta, dar pot fi cucerite economic. Ei stiu astazi ca e mult mai ieftin si mai trainic sa cumperi o tara decit sa o bombardezi si sa o distrugi. Cum sa refuzi China cind China este cel mai important cotizant la FMI si toata planeta este datoare vinduta la FMI?
In urma cu 20 ani, China a ales drumul muncii si a sacrificiilor si a acumulat putere pe spatele chinezului de rind, care a muncit pina la epuizare pentru o farfurie de orez, sacrificind astfel bunastarea poporului in favoarea cresterii puterii statului chinez. China produce de 20 ani ieftin. Daca e ieftin, se exporta de 20 ani intr-un ritm indracit catre societatea de consum occidentala. Statul chinez beneficiaza de sume uriase provenite din exporturi in timp ce importurile sint mult mai mici.
Chinezii copiaza, fura, reproduc mai repede decit reuseste inventatorul sa gindeasca. Fara sa inventeze nimic, ei au acces la toate marile descoperiri tehnologice ale lumii.
Ordinea si disciplina le sint cuvinte de ordine – pedeapsa cu moartea se aplica, omul corect si cinstit e protejat de lege, infractorul, nemernicul, ticalosul n-au niciun drept.
SUA datoreaza Chinei peste 1.000 miliarde de dolari. Autorul volumului „MERITOCRATIA”, Primo Laurentiu, crede ca strategii americani pun deja la cale al treilea razboi mondial ca unica posibilitate de iesire din situatia imposibila in care se afla. Astfel isi folosesc asul militar sa scape si de datorie acuzand China ca nu respecta drepturile omului si nu recunosc independenta Taiwanului, dreptul la autodeterminare, bla, bla, bla...
De 20 ani China stringe un fluviu urias de comori, acumuleaza resursele si bogatiile planetei pina la momentul in care toti vom deveni slujbasii lor.

8 comentarii:

  1. Alexandru Dascalu16 august 2012 la 05:15

    Dragilor, cartea asta chiar trebuie citita. Le-am spus-o copiilor si prietenilor mei si o repet. Nu ma intereseaza ca Primo de Laurentiis are ceva din ganditorii de marca ai comunismului luminat, ca simt un pic de ideologie securistica in el. Are viziune, e documentat si e prinytre putinii care inteleg ce se intampla cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. am preluat cele mai bune idei din carte si le-am pus in "program". multumim de vizita.
    nicolae

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Unde dracu vedeti comunism si securism in ce spune Primo L. Cum critică cineva capitalismul cum : COMUNIST, SECURIST....
    2. Ieri, în troleibuz, un tânăr se plângea iubitei: - Maicămea are numai idei comuniste; toată ziua mă critică, ba că vin târziu acasă, ba că nu învăț; ba că stau prea mult noaptea la calculator.
    3. În orice caz, o mare furtună se apropie. Să ne ajute Dumnezeu ca cei ai buni dintre noi să supraviețuiască. Am urât mereu războaiele până am înțeles că sunt singurul mijloc eficient prin care Dumnezeu ne poate scăpa de marile jigodii și de un nr imens de imbecili. După cel de al doilea RM era foamete, era durere după cei ce s-au dus dar, era OMENIE!!! Astăzi, pentru o mașină mai scumpă, pentru o vilă mai acătării - dacă se poate, a 20-a - majoritatea oamenilor sunt în stare să ucidă; iar durerea printre cei săraci și care nu au învățat /sau care nu pot să fure/mintă/înșele/ucidă chiar e aproape la fel de mare ca după un război. DAR NU SUFICIENT DE MARE CÂT PENTRU A SCHIMBA OAMENII. De aceea cred că un nou RM se apropie. Semnele lui se văd deja.

    RăspundețiȘtergere
  4. Decat asa chinuiti romanii astia necajiti ,mai bine rusii peste noi sa ne scape de toate curvele de romani si sarlatani ! Sa revina COMUNISMUL ,DAR MAI PUTERNIC !!! NE MERITAM. SOARTA,MA SCARBESTE PLANSETE PUR ROMANESTI CARE SE TERMINA CU "Dumnezeu sa ne ajute maica!"Sa saturat si D-zeu de plansetele noastre!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. " A Treia Cale" este un concept social stravechi, sigur mentionat in documentele primelor calatorii europene in "Lumea Noua" mai précis in America de Sud, unde un grup umanist de calugari au venit cu acest concept si anume ca pamantul(cucerit nou) sa fie impartit in mod egal tuturor noilor veniti si -deopotriva- bastinasilor probabil prin aceasta ei voia sa introneze voia dumnezeiasca pe pamant, adica transformarea pamanului in Eden...desigur ca nu au reusit , "marii oameni" ai timpurilor erau croiti pe exploatare si opresiune, iar ei stiau clar ca o reala proprietate productiva(aducatoare de venit si datatoare de siguranta personala,inclusiv stabilitate sociala) ar ELIBERA OAMENII si nu ar mai putea sa-i exploateze, lucru continuat si in aceste zile.De acea, de sute de ori(inclusiv scrisori 'oficiale" trimise pm-lor si chiar "ultimului" pres-edinte) ceream ca Romania sa faca un gest de pionerat in domeniu si sa nationalizeze intreg pamantul tarii, doar pentru o zi pentru o ora si apoi sa-l redistribuie tuturor celor trecuti de 17 ani, in mod egal, fizic sau virtual(cel mai intins capitalism , pe orizontala), urmand ca statul sa pastreze in proprietate un anume procent(redus) insa in totalitate proprietatea si controlul asupra apelor si padurilor.Statul roman(adica cei din varf, in fapt) au facut exact "dimpotriva" si-au adjudecat ei sute si mii de ha de pamant au vandut strainilor sute de mii de ha si audesmostenit si saracit populatia Romaniei la limite imposibil de atins oriunde in lumea asa-zis civilizata.Timpul insa nu este chiar trecut, fortele cu adevarat progresiste ale tarii inca mai pot produce adevarata revolutie, care nu poate avea intre cerintele de varf pedepsirea drastica a tradatorilor si vanzatorilor de tara(conducerile postdecembriste) si recuperarea imenselor sume dilapidate de acestia si -in parallel- impunerea planului de mai sus, adica impropietarirea oricarei personae trecute de 17 ani, cu un ha de pamant pe care individual va opta sa-l munceasca si-si va lua toata partea profitului sau va opta sa-i fie muncit si va primi partea de profit ramasa, dupa ce se trage linia finala a socotelilor. In acest fel , si individul si societatea plenara vor avea numai si numai de castigat(nu exista nici macar un singur aspect negativ) inclusiv disparitia somajului , sau reducerea la cote de sub 0,1%...In acest context, transformat in realitate, Romania poate deveni real-ideal mioritica adica "O Gura de Rai, p'un Picior de Plai"...

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce SRI si SIE trebuie desfiintate



    de Catalin Avramescu, conferentiar

    Marti, 16 August 2016, ora 12:27
















    Am fost trei ani si jumatate seful Cancelariei prezidentiale. Am fost patru ani si 11 luni ambasador al Romaniei in Finlanda si Estonia. In tot acest timp nu am vazut niciodata nici o pagina - nici un paragraf, nici un rand macar! - de la SRI sau de la SIE care sa aiba o utilitate in exercitiul functiilor pe care le-am avut.



    Dar nu trebuie sa ma credeti neaparat pe mine.

    Iata declaratia doamnei Codruta Kovesi, sefa DNA: "In 2013, 2014 si 2015, de fapt, de cand am inceput mandatul la DNA, nu am primit nicio informare de la SIE. Cu toate acestea, vedem ca tot mai multi inculpati isi deschid afaceri in strainatate. Se isca intrebarea de ce niciodata nu am primit astfel de informari despre aceste activitati. Nu am primit sesizari nici despre conturile din strainatate, nici despre vilele de lux, nici despre iahturile de lux" (26 aprilie 2016)...."_____------_____Parafrazandu-l pe curajosul autor, pot zice "nu ma credeti pe mine",cititi(pe ziare.com) intreg articolul si se va intelege de ce Romania are nevoie de o alianta organica cu Anglia si -de aici- cu USA...Jumatatile de masura nu rezolva nimic, mai ales in contextul romanesc, singura cale este cea radicala, expusa si detaliata de mii de ori(LS)

    RăspundețiȘtergere
  7. Prof. dr. psihiatru Aurel Romila: Psihopații au ocupat toate posturile-cheie în țară. Performanța se măsoară azi doar în putere, bani și sex. Trăiesc tra­gic această soartă a poporului roman.(activenews)
    (…)
    _______–––-________
    Bine ca am citit intreg articolul, pentru ca eram tentat sa exclam”iata unul care stie ce spune”, pentru ca, da, in prima parte este correct, tara este condusa de psihopati si sociopati, ba chiar mai mult(cum am spus de mii de ori) acesti indivizi sunt „oameni”, din punct de vedere anatomo-fiziologic-fizionomic, insa spiritual ei nu sunt decat animale de prada , total neevoluate, care strang „hrana” (averi) fara sens, doar instinctual, desi fratii lor imediati mor de foame langa ei, comportament tipic sacalilor si hienelor…Asta sunt „elita” romaneasca….Insa se inseala cu „tratamentul”(rugaciuni, etc.) , da, cred ca bolnavii se linistesc dupa o rugaciune, insa un bolnav mental(chiar usor) poate fi manipulat in acest model de recuperare sau este natural, insa este natural pentru ca face parte din bagajul sau spiritual, practic asa a fost crescut si educat, fara alternative(adica in iluzii si deceptive, de unde -per total- si ajunge bolnav mental).Acest tip de boli se rezolva(daca nu sunt prea avansate) cu redarea umanitatii individului respectiv(care in interiorul sau se simte strivit) si anume cu expunerea unui respect real pentru respectiva persoana si nu numai prin vorbe si/sau gesturi de compezanta, ci printr-o gama de masuri care regenereaza increderea sa in sine si in societate, iar baza acestora este starea economico-sociala , adica starea de prosperitate si confort asigurata permanent, stare care se obtine prin cateva modalitati, insa cea mai solida este crearea unui climat social si LEGAL in care opartunitatile sa fie egale pentru toata lumea si in care o proprietate activa si solida sa apartina oricarei persoane ajunsa la o varsta la care poate munci si intelege mecanismele sociale,pe care eu am estimat-o la 17 ani…Iar acest aspect este total inadecvat in Romania, sacalii si hienele de la conducere si-au adjudecat averi incalculabile(***) iar poporul a fost sclavagizat sau fortat sa plece in pribegie, in mare parte o alta forma de sclavagism, la fel de traumatizanta, in care subiectii nici nu vor sa recunoasca ca sunt sclavi, ci se adancesc in propria exploatare si opresiune, doar cu un gand obsesiv, acela de a demonstra (celor de acasa) ca „au reusit”.(putin chiar o fac, fara a plati un pret care nu se merita).(***- giohanala de Sibiu are 6 case furate, toti pm-ii sunt milionari , cainele basset are mosie de sute de ha, fosti comunisti sadea au mosii de mii de ha, etc, iar -tot acesti indivizi- au vandut DEJA jumatate din pamantul si padurile tarii catre straini, alaturi de marile unitati industriale, la zi, din 50 de mari companii cu impact economic, doar doua sunt cu actionari romani, restul sunt multinationale, cea ce inseamna ca peste 98%(!!!) din profitul net absolut „zboara” afara din tara, in loc sa fie redistribuit romanilor care-l produc , chiar si numai prin reinvestitii …Rezolvarea – a ajuns la acel punct- sa fie unica si anume BOMBA ATOMICA IN CLASA POLITICA SI ADMINISTRATIE, adica arestarea a cel putin 4 mii de indivizi din conducerile trecute si actuale, executarea publica(dar legala) a varfurilor(pres-edinti, pm-ii, etc.), recuperarea sumelor-imense- devalizate, si alaturi de intoarcerea la Monarhie cu aport Englez, Romania va iesi din aceasta stare de urata boala…Pentru ca odata cu aceasta , trebuie sa importam si cateva mii bune de adevarati profesionisti, in absolut toate domeniile, care vor inlocui acesti sacali rapace si sociopati, ce distrug realmente intreaga tara…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-un film (mai vechi-classic de fapt), "Problem Girls"***, unde este vorba despre o scoala de fete bogate si mai mult decat zbanghii,adica putin cam sisi, este o replica , cam asa"Oricine spune ca intelege ce este in mintea altcuiva, minte.Inclusiv psihiatrii"(***Filmul nu a avut niciodata "good reviews", insa poate si pentru ca starurile nu erau dintre cele f. recunoscute, eu il consider un film bun, mai ales intre acestea, de specialitate.(daca juca Olivia de Havilland, sunt sigur ca si critica era alta!)



      Ștergere

nu facem atac la persoana