sâmbătă, 18 februarie 2012

fila din realitate


Premierul italian Mario Monti propune o măsură ce ar putea înfuria puternica Biserică Catolică, care s-a bucurat întotdeauna de privilegii. Şeful guvernului vrea ca Biserica să plătească impozite pentru toate proprietăţile folosite în scopuri comerciale. Potrivit Partidului Radical, un critic al clerului, Biserica Catolică deţine nu mai puţin de 100.000 de proprietăţi în Italia, o treime dintre acestea fiind folosite în scopuri comerciale. Italia ar câştiga în jur de 100 de milioane de euro prin taxarea corespunzătoare a tuturor proprietăţilor, apreciază specialiştii citaţi de Business Week.

"Romania a luat cele mai dure masuri de austeritate din Europa pentru a preveni o posibila criza - fiindca nu a fost in criza nici macar un singur moment. Spre deosebire de Romania,
Islanda chiar a fost lovita de criza, si inca teribil de dur. Ce masuri a luat? In primul rind, a nationalizat filialele locale ale bancilor care au dat faliment - nu si diviziile internationale ale acestora - si a refuzat sa transforme datoria privata a acestor divizii in datorie publica. In al doilea rind, a impus un control strict al capitalurilor, pentru a evita fuga acestora din tara sau speculatiile financiare. In al treilea rind, a devalorizat masiv coroana islandeza, ca sa permita exporturilor sa inceapa sa repuna pe picioare economia. In plus, cu banii ieftini a demarat investitii pe bune in infrastructura. Rezultatul? La sfirsitul lui 2008, Islanda era falita. In 2010, deci dupa doar un an si jumatate, Islanda revenea la crestere economica - si a ramas pe crestere economica de atunci. Fireste, au fost luate si masuri de austeritate. S-au redus cheltuieli, s-au plafonat salarii. Somajul a crescut de la 3% in 2008 la 7% in 2010 (a se compara cu Spania si Irlanda, care au acceptat de bunavoie modelul neoconservator, sau cu Grecia, careia i se impune cu forta acelasi model). Dar aceste masuri de austeritate n-au afectat niciun moment sistemul de asistenta sociala. Dimpotriva." (Sorin Cucerai)

"Atat de putin ne trebuie pentru stima de sine- viata stilata.
Factorii care distrug fiinta umana sunt: Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, intelepciunea fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate. Viata m-a invatat ca: - lumea este amabila, daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste, daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc, daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai, daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare, daca eu le zambesc; ca exista fete amarate, daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita, daca eu sunt fericit; ca lumea se supara, daca eu ma supar si ca exista persoane recunoscatoare, daca eu sunt recunoscator. Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine. Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca! Unicul motiv ca sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit. Învăţăm, greşind, să iertăm, Învăţăm, căzând, să zburăm, Învăţăm, suferind, să vindecăm, Învăţăm, încătuşaţi, să ne eliberăm, Învăţăm, mirându-ne, să înţelegem, Învăţăm, îndoindu-ne, să credem, Învăţăm, plecând, să ne întoarcem, Învăţăm, pierzând, să învingem, Învăţăm, tăcând, să vorbim, Învăţăm, plângând, să zâmbim, Învăţăm, distrugând, să construim, Învăţăm, cerând, să dăruim, Învăţăm, urând, să iubim Învăţăm, trăind, să trăim..." (Felix Sandu)

Tarifele notariale din Romania sunt de 14 ori mai mari decat in Germania si salariile de 4 ori mai mici! Deci traim (platim) de 56 de ori mai rau decat in Germania!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana