duminică, 20 noiembrie 2011

file din realitate (90)


Azi redau ce-am citit prin virtual:

"Majoritatea oamenilor nu vor sa gandeasca. In schimb, plutesc prin viata cautand cu disperare persoane cu autoritate care sa le spuna ce sa gandeasca. Ei nu pun nimic la indoiala si accepta totul asa cum le este spus. Majoritatea oamenilor au o mentalitate de turma. Asteapta de la ceilalti (in special alte grupuri) sa le spuna ce sa gandeasca si apoi ii urmeaza ca oile. E asa de mult de cand au gandit singuri, incat pur si simplu si-au pierdut aceasta capacitate! Am permis altora sa ne implanteze virusul mintii, care ne spune ca trebuie sa ne perfectionam inainte de a fi apti pentru fericire si succes. Dar ceea ce nu reusim sa intelegem este ca acest virus ne infecteaza zi de zi. atunci cand cadeti prada gandului ca este ceva in neregula cu voi si ca trebuie sa va reparati, viata voastra se indreapta intr-o directie gresita. Cand veti trai dinauntru spre afara veti sti totul, pentru ca sunteti conectati la adevarata Sursa a intelepciunii. Daca va traiti viata din afara spre inauntru veti fi controlati de minte. Nu atragem ceea ce vrem, ci atragem lucrurile asupra carora ne concentram. Ceea ce puteti crea sau nu va fi determinat de punctul vostru de vedere limitat privind imposibilitatea. Nu opuneti rezistenta curgerii naturale a orice ar fi ceea ce va doriti. Ganduri care subliniaza lipsa, limitarea, nevrednicia, teama, indoiala sau grija stabilesc o energie contrara, un camp nepermisiv. Daca va creati viata in mod incostient (fara sa fiti prezenti), va veti petrece tot restul vietii incercand sa va perfectionati."

"Suntem ţara celor fără dubii, ţara celor care au soluţii care nu admit replică. Suntem ţara perfecţiunii, ţara în care adversarul devine duşman şi trebuie exterminat, ţara în care toleranţa e înţeleasă ca superioritate, în care dialogul nu există iar valoarea e dată de un singur criteriu. Noi şi când facem bine tot într-un mod extremist îl facem.Ce urmează? Un nou extremism. Un nou început. Acum vrem să devenim mai nemţi decât nemţii, mai apropiaţi de o Europă unită decât cei care au unit, atât cât au reuşit, Europa. Suntem cei care luptă în "teatrele de operaţiuni" până la capăt. atunci când nu mai există decât interese care realmente nu ne mai privesc. Ne-am propus de fiecare dată nişte scopuri atât de înalte că nu am reuşit decât să ne obişnuim cu dezamăgirea ratării. Cred că nu ne-ar strica o cură de mediocritate. Dar cred că şi pe asta am duce-o la extrem."

"Suntem o natie de supravietuitori, ce e asa de greu de inteles?...noi ne adaptam, nu e loc pentru idealuri aici...de ce n-am luptat ca finlandezii sau polonezii? pai exact de aia...noi fugim in paduri, ne rugam sa treaca urgia si apoi venim inapoi...polonezii n-au avut fanariotii, nici finlandezii...daca te uiti prin istorie noi nici n-am prea luptat...mircea, stefan, mihai, vlad...astea sunt paranteze...nu vreau sa zic ca e bine sa fii razbonic neaparat...dar nici opinii n-am prea avut...nici de rezistenta pasiva n-am fost buni...adaptarea totala e in ADN-ul nostru, din pacate...cum ramane cu biserica ortodoxa? pai exemplu mai bun de adaptare decat BOR ? uite cum au coabitat cu mai toate regimurile politice, cum si-au conservat privilegiile tacand chitic..."

 "Baza pe care se sprijina politica in Romania este gresita, pentru ca politica nu are la baza competitia cu proiecte pentru natiune, se sprijina pe lupta pentru putere.
Asta pentru ca in prima linie a politicii s-au situat fostii activisti si securistii care toata viata au fost invatati ca au in fata dusmani de clasa.
Intr-o competitie incerci sa construiesti o oferta mai buna decat adversarul, fara sa-l ataci, pe cand in razboi scopul este sa-ti scoti adversarul din lupta si sa devi invingator.
Daca nu schimbam coordonatele modului de a face politica nu dispare efectul "Mesterului Manole"."

"Ajută-ne să devenim conștienți de puterea noastră de a crea un vis al raiului în care totul să devină posibil. Ajută-ne să ne folosim de imaginaţia noastră pentru a ne controla visul vieţii, propria noastră creaţie, astfel încât să trăim fără teamă, fără mânie, fără gelozie, fără invidie. Dăruiește-ne o Lumină călăuzitoare şi îngăduie ca ziua de astăzi să fie ziua în care căutarea noastră să ia sfârşit, în care să descoperim pentru totdeauna iubirea şi fericirea. Ajută-ne să ne amplificăm gradat puterea iubirii, astfel încât să putem crea o capodoperă artistică din propria noastră viaţă."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana