sâmbătă, 12 noiembrie 2011

un minut de realitate (85)


Romania pare in continuare neguvernata. Are discrimimari pe baze politice, xenofobii de respingere a celuilalt care nu ne seamana, striga ca salvam pe cine nu merita. Se-ntampla zi de zi nenorociri, iar cei responsabili spun ca "au fost sunati sa li se spuna ce s-a intamplat"- ei niciodata nu sunt la locul faptei; BNR e stamtorata; mierea are polen modificat genetic; pasta de pix costa cat pixul si nu mai scrie dupa 3 foi; Preahăhăitul e acuzat ca-n Germania, cu oricine se-ntalnea, se milogea cerandu-i sa cumpere o bucata din Romania; Ritli, fiul ministrului sanatatii, si-a dat demisia din postul de director al spitalului Oradea, dupa ce a fost suspectat de conflit de interese; un depozit avea autorizatie pentru 1t artificii si detinea 120t, fara acte; austeritatea e o vorba la tv, daca statul isi permite boierie pe banii publici (masinile statului au alocat tot 360 l /luna benzina); se afirma ca nu PDL e corupt, ci doar oamenii lui; se afirma ca toti suntem corupti sau coruptibili.

Cineva cauta un politist pentru asociere in vederea infaptuirii unor viitoare infractiuni, altcineva intreaba daca politia ne apara de cineva? Medicii ar putea scoate si cate un rinichi cu ocaza apendicitei, poate trebuie cuiva, daca tot au salariul mic.
Guran crede ca firmele ar trebui sa urmeze cursuri de respect pentru angajati, angajatorii se plang ca n-au o lege prin care cel calificat sa stea la firma calificatoare 5 ani.
"Înaintea oricăror legi stă dreptul muncitorilor la viaţă!" spunea Gheorghe Gheorghiu-Dej.

Ieri ne-a venit in fuga baiatul si primele cuvinte au fost: "Cum de rezistati pe frigu-asta?" I-am raspuns ca ne-am calit si el a plecat foarte incantat de treaba asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana