luni, 7 noiembrie 2011

un minut de realitate (81)


81.
 În ce țară trăim? Românii, de ziua Președintelui i-au urat acestuia să moară; presa l-a apărat pe Huidu ca pe un bun național; Iliescu afirmă despre Obama că are o inteligență precară și-i indignat că nu vede nimeni, apoi îl compară cu Geoana:"Unul mai prostănac ca altul"(chiar așa, mai, dragă?); puterea, văzând gafa lui Ponta de a-l da jos pe Geoană, exclamă:"Ațâță-i, Doamne!"
 Supărarea lui Ponta este specifică fiarelor sălbatice. După ce forțosii se bat pe femele, cel învins pleacă și-și face altă turmă/haită. De ce trebuie să semănăm cu ele? Boc a fost înțelept, nu și-a ușuit contracandidatul, i-a dat funcția de vice, nu a dezbinat partidul, îl propune la senat...
 Ponta parcă era Jijii, supărat că Geoană n-a acceptat să supună la vot, că "erau majoritari în sală și putea să" bage gol pentru Steaua. Nu-i pasă de popor că slăbește stânga, nu-i pasă de partid, fiindcă este un pui de dictator mai prost că Protanacu'. Am convingerea că a creat presiune în Biroul Permanent, n-am auzit să se fi votat secret când s-a luat decizia. Dacă demersul lor eșuează, pierzând poziția nr 2 în stat, ar trebui să-și prezinte demisia în bloc.

 Geoană a dus singur o luptă în alegeri și este cel mai puțin vinovat că a pierdut prezidențialele. De aceea se și bucură de respect în ochii cetățenilor. A ajuns la Senat prin negocieri într-o conjunctură politică favorabilă și a înțeles să lupte în condițiile noi oferite. Dacă ceilalți dorm sau nu pot cât el, de ce să fie vinovat că face? Politica este o întrecere continuă, nu ai nevoie de girul nimănui să demonstrezi că ești cel mai bun! Avem voie să ne substituim celui mai slab, când impotența lui ne atrage după el în hău. Dacă a-ncalcat regulile jocului merită o mustrare concomitent cu schimbarea regulilor încât acțiuni de acest gen să devină legitime.
 Când Ponta s-a dus în China și a vorbit în numele României n-a avut girul puterii. Sunt 150 și ceva de țări în lume - să meargă toți pe banii personali și să vorbească măcar cu femeile de serviciu ale Președinților și... vom câștiga ( poate?) mai mult decât am vorbi cu Președinții.

Șeful Senatului ar trebui, prin Constituție, să devină învinsul de la prezidențiale, ca formă supremă de respect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana