sâmbătă, 19 noiembrie 2011

un minut de realitate (89)


Voci flamande cer privatizarea infrastructurilor, adica sa dam soseaua pe care o avem, din banii nostri facuta, nu sa se faca alta pe camp. Noul patron doar sa angajeze popor la bariere si sa ia banii, eventual fara chitanta. O sa se ceara apoi sa ne puna si apatamentele personale la vanzare, uite-asa, sa platim la intrarea in bloc, la intrarea in casa, la intrarea la wc sau la bucatarie. Nemernicii care ne conduc sunt inepuizabili la idei, degeaba am asteptat sa fure tot - nu se termina, nu scapam!
Am ajuns sa iubesc la nebunie criza, chiar de ameninta ca al treilea razboi mondial. Sa se poata cumpara pe daiboge, s-a mintit tot timpul ca este criza. Criza adevarata ne deschide ochii si vedem incotro ne-ndreptam. Datorita ei, la nivel capitalist-european, venitul minim garantat este vazut drept o necesitate si s-a hotarat, in consecinta, ca salarul minim sa fie 60% din cel median. Lipseste o singura masura si ingrop armele politice: sa se angajeze obligatoriu 1 persoana din toate familiile, sa se astampere guitul saraciei.

Antonescu cere asociatilor sai batalie pe viata si pe moarte cu Basescu. Falsa problema. Cu cat de apropii de ziua votului, ar trebui sa fii mai linistit. Batalia nu trebuie dusa cu Basescu si nici cu poporul, ci cu oamenii tai, incat acestia sa formeze o retea uriasa cu membri inscrisi. Ai avut 22 de ani sa inscrii in PNL 8 milioane de oameni. Daca reuseai aceasta batalie, puteai sa dormi, cum iti place, nici chiar sa te arati in ziua votului, avand scuza ca ti-ai facut bagajele sa te muti la Cotroceni! Crin greseste crezand ca e suficient sa fii destept 5 minute la televizor. Totul la el se rezuma la a lupta cu inteligenta, adica a vorbi, a nu face gafe si de a-l prinde pe adversar cu o smecherie. Politica noua ar trebui sa fie o lupta pasnica intru apartenenta la idei si parcurgerea cursului apei spre hatis, cat mai departe de borna kilometrica numita liberalism, stangism, crestinism, regalism si ce mai e. Dar politicienii traiesc in timpuri apuse cand conducatorul era cel fortos si decidea totul. In libertate, daca oamenii aleg abtinerea sau se vand este pentru ca ei nu au sansa de a accede, ori cei de sus nu-i reprezinta, fac doar pentru ei. E totul pierdut? Nu, poporul este acelasi, doar regulile-s proaste. Politica noua inseamna implicarea ultimului om in viata cetatii in lupta de a avea dreptate pentru castigul de a fi bine tuturor. Crin a fost categoric: nu putem fi impaciuitori cu Basescu. Nici noi, cei multi si saraci, nu putem fi ingaduitori cu lichelele.

Basescu poate fi suspendat doar ca fumeaza in institutia presedintiei; alt motiv nu vad, deocamdata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana