marți, 3 ianuarie 2012

Romania azi.Dar maine?

   Cu un an in urma am trimis urmatoarea scrisoare mai multor publicatii importante, posturi tv cunoscute cat si unor institutii cu resposabilitate majora in administratia tarii. Am facut acest gest cautand, ca simplu cetatean, sa-mi aduc contributia la bunul mers al vietii in ,,cetate". Nu am primit nici un raspuns.O fac cunoscuta si pe aceasta cale.Am ales sa fac aceasta intrucat ma regasesc in multe dintre ideile exprimate pe acest blog.
           Iata scrisoarea:
  < Traim un timp deosebit, un timp de libertate la care multi nici nu mai visau...
  Se pot exprima in viata publica toate orientarile politice posibile, organizatii civice, ecologice, neguvernamentale, non-profit. Astazi sunt in tara si se pot manifesta forte care alta data erau marginalizate, cenzurate, oprimate, exilate. Exista putere dar si opozitie, libertate de miscare, de exprimare, de manifestare. Sunt libere toate orientarile, toate credintele. In aceasta libertate ,,totala" unii s-au descurcat si au, altii nu. In aceasta libertate, in numele unor principii morale, democratice, civice care au animat omenirea de-a lungul timpului, se petrec acte ce nu ne fac cinste, impotriva vietii (omului, naturii). Viata ingaduie acest lucru, a ingaduit atatea in timpurile trecute. Atatea grozavii, stiute, dar mai ales nestiute. Descoperite, dar mai ales nedescoperite...
  Ca om simplu ma gandesc ca ar trebui sa ne oprim, sa traim altfel...
  Atunci cand vine vorba de starea de confuzie in care traim, se invoca mereu lipsa banilor. Se pare insa ca resurse exista. Apoi sunt multi ce zic ca ei ar face ceva bun, dar nu ii lasa ceilalti - opozitia, puterea, bancile, legile, C.E. , F.M.I.-ul. Acuzatii, justificari, neantelegeri.
  Ar fi multe de zis. Se zic multe. La ce folos?
  Eu sunt un om simplu si am un proiect simplu prin care orice om poate sa se bucure de faptul ca traim timpul unor posibilitati pe care nu le-am avut dintotdeauna: tehnologie, conditii naturale prielnice, vremuri de pace, de libertate. E un proiect pe intelesul oricui si a carui aplicare nu cere eforturi deosebite, sacrificii. E nevoie doar de bunavointa. E un proiect ce isi propune sa prezinte omului de azi un mod de viata care sa-l afirme ca fiinta demna, responsabila. Este un proiect pentru viata, pentru bucuria de a trai. Pentru a trai cu bucurie.
  Nu am puterea, capacitatea de a face aceasta singur. De aceea cer sprijinul tuturor celor ce vor si pot sa faca ceva pentru bunastarea Romaniei, pentru linistea  ei.
  Cer sprijinul presedintelui Romaniei, guvernului Romaniei, tuturor fortelor ce si-au asumat responsabilitatea administrarii tarii. Cer sprijinul societatii civile, tuturor reprezentantilor ei.
  Cer sprijinul mass media pentru a face cunoscut acest proiect.
  Traim un timp in care avem libertatea de a alege sa traim altfel, de a alege sa traim frumos.
  Multumesc tuturor.>
                                                                                            
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana