luni, 29 august 2011

Minutul de realitate (10)

In Spania muncitorii sunt demisi si nu li se mai dau salariile restante. In Romania 100 chinezi vor sa plece acasa, dar sa li se dea banii pe ce-au muncit. Spun ca s-au saturat sa fie tratati cu bataie de joc si umiliti. Opinia publica reclama nereguli de tot felul si sistemul nu se deranjeaza, nimeni nu pateste nimic. Se striga ca nu se iau masuri de siguranta la locurile de munca intrucat acestea costa bani iar patronii prefera sa dea spaga ca autoritatile sa inchida cazurile.
Politica a devenit un fel de sueta de grup in care se apara unii pe altii orice ar face. Presedintele striga ridicol si disperat ca vrea guvern european, poate fiindca nu poate sa faca ordine cu proprii oameni si are speranta ca ordine venite mai de sus ar putea face ordine in tara.
Sectorul privat nu se-nvarte, este blocat, traieste de la o zi la alta. Pana si profitul firmelor din sectorul mancare este sub zero.
Miliardarii-s datori la fisc, sunt executati silit. O doamna bine se plange ca a cumparat frigider in rate acum cativa ani si, dupa ce-a platit ratele, frigiderul costa in magazin de patru ori mai putin.
Societatea este astazi aluatul celor mai proaste solutii luate in toate timpurile, solutii care au avut la baza lenea, indiferenta, suficienta si incompetenta.
Becali se lauda ca a botezat multi copii, dar unii cred ca el incearca (saracul!) sa se lepede de Satana. Ieri pe Borcea nu l-a calcat mireasa pe picior in altar.
Crin Antonescu spune ca zilele trec si funia se strange in jurul puterii, a guvernului subordonat de buna voie Presedintelui.
Dl Stolnici, Palerul zilelor noastre, cel care se revolta la 82 de ani, observa categoria prostilor cum urca spre decizie. Spune ca e loc pentru toata lumea, dar sa nu ne incomodam unii pe altii, ca scolile pe care nu le faci la timp, mai devreme sau mai tarziu, se razbuna.
Clinton crede sincer ca "lumea este mult prea disproportionata" in timp ce bogatii lumii striga: "impozitati-ma cu mai mult!"
Cei saraci invata sa conjuge verbul "a avea".
Mi-e dor de ceva care sa semene a om. Un simpatizant ma-mpinge de la spate: "Misca-te, omule, alearga! Ai zis ca te ocupi, fa-o!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana