joi, 25 august 2011

minutul de realitate (7)

400 de studentii americani au manifestat "satui sa munceasca pentru mai nimic". Criza inregistreaza cel mai mare profit, asemanator cu cel din timpul razboiului, in timp ce castigurile oamenilor au scazut. Analistii incearca sa inteleaga aceasta ofensiva impotriva muncii. "Probabil se vrea construi capitalismul cu salarii mici", observa dl. Ilie Serbanescu, "se adanceste iar ura de clasa, ceea ce inseamna ca istoria nu ne-a invatat nimic." Oreste observa ca "de 6000 de ani lumea se imparte intre cativa care au prea mult si cei ce n-au deloc". Inteligenta s-a pus in slujba raului, sunt lichidate drepturile muncii, care erau sacrosante. Tatoiu Monica spune ca "pe timpul comunismului exista totusi o teama, nu-ti mai venea sa-ti lasi nevasta."
Romania este incapabila sa faca legi si sa tina pasul cu civilizatia. Din 10 solutii posibile Romania o alegea pe cea mai comoda, care-i si cea mai proasta. Astfel cheltuie bani grei pe camere de supraveghere, dar nu-si permite supraveghetori; calculatorul face greseli, dar omul care butoneza nu sesizeaza neregula cand un asistat social primea ieri un ajutor de 100 lei si azi figureaza cu... 10; nu se sesizeaza nici licitatorii cand excrocii ofera carnati cu 18 lei, iar galantarele pietii cu 8! Daca un cetatean ramane dator statului 1 leu, pentru a-l recupera, statul cheltuieste milioane grele cu sistemul. O firma a platit impozitele cu un cont fiscal gresit (contabilul in loc de 3 a scris 8), a fost gasit restantier, s-a constatat greseala, dar... este silit sa plateasca iar, chiar daca statul are banii omului in buzunar!
Romania-i plina de intentii. Smecherii incep investitii. Eu banuiam ca acestea-s o metoda de-a fura banii: cumperi un teren, faci un gard si ceva sapaturi, aduci 2 camioane cu materiale, vine controlul sa se convinga ca investesti, dar tu iti descarci profitul in investitii fictive, contabilizand facturi false, si-o lasi in paragina ca n-o mai verifica nimeni! O firma nu a astupat gropile facute, nici nu le-a protejat cu gard, si-au cazut in ele doi copii si s-au inecat. Bineinteles ca mortii au fost gasiti vinovati.

Ajungem pe prima pagina numai cu prostii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana