luni, 22 august 2011

minutul de realitate(4)

La Ivesti, Galati, o miresica de 8 ani ingroasa randul mamelor minore, procent ajuns alarmant de la 18 la 40. Cioaba spune ca "trebuie o schimbare, dar nu trebuie facuta cu politia si procuratura la usa!" Autoritatile au inceput o ancheta.
Am vazut un film cu jurati. Acestia ajunsesera unanim la "nevinovat", dar au fost intrerupti fiindca avocatii partilor se intelesesera acceptand "vinovat".
Primarul din Oniceni a organizat din banii publici o excursie pentru premianti, dar premianti au fost doar... 4 copii, restul autocarului fiind umplut cu rudele preaputernicului care a pus stapanire abuziv pe caminul cultural transformandu-l in magazin, condus de sotia sa.
Badea Mircea era tare indignat azi noapte deoarece un tanar politist cere ca fiintei umane sa i se ia dreptul de a contesta. Tocmai cand, cu pretul a 77 de vieti, Norvegia "a invins ura si s-a deschis catre toleranta".
Strainilor care ne calca pragul le ureaza "Bun venit in Romania!" ciorile si cainii maidanezi. Frumusetile tarii pot fi vazute de acestia dintre gunoaiele de pe marginea drumurilor, ori nu sunt observate din cauza atentiei pe care o solicita gropile din asfalt. Ei ne spun ca primul bun simt ar fi sa montam niste... cosuri pentru gunoaie; ceea ce edilii, de 20 de ani, tot promit. Intre timp s-au ars si becurile de pe strazi, puse cu ocazia inaugurarii pomului de craciun, si Romania se scufunda, astfel, pana la iarna in binecunoscutul intuneric. Dupa Proust, neschimbandu-ne, inseamna sa murim - ("cu cat ne schimbam mai mult, cu atat traim mai mult."). La noi schimbarile au fost generate numai de interventiile straine!

Nu inchide usa inainte de a vedea cine suna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana