duminică, 14 august 2011

Raspuns deschis prietenului Harry

Am vizionat noul sit, sunt de acord cu orice propui. Necesitatea este a unui sit care sa aiba acces mai mult de 100 de oameni si ca vizitatori online cat, mai ales ca autori.
Nu am cardul pentru a cumpara domeniul, sunt extrem de sarac, dar pot face rost de cei 10 euro. Pentru inceput.
Proiectul este intr-adevar ambitios fiindca vor fi greu de convins oamenii ajunsi pe o treapta sociala sa ni se alature pe aceasta cale, numai si fiindca acestia cred ca suntem impotriva capitalismului. Dar noi nu suntem impotriva liberei initiative, ci doar impotriva exceselor morale ale acesteia. Facand o paralela, noi nu condamnam soferii, dar soferii ne vor respinge instinctiv fiindca se vor simti amenintati. Vor intelege doar aceia care stiu ca, sofand pe orice drum, nimeni nu-i va opri si amenda atata timp cat respecta regulile de circulatie. Instinctul omenesc este nu numai sa iei ceva ce nu-ti apartine - aceasta, in final, poate fi sau nu o vina, daca intinzi mana si iei fiindca ti-e foame. Grav este ca-ti doresti permanent sa acumulezi ceva necuvenit. Ori, Budha, zice ca este prima cauza a suferintei. Din punctul de vedere al evoluatilor acestui timp incercarea noastra este din start o producere a suferintei fiindca ne dorim o lume mai dreapta, si ar trebui, dupa ei (printre care se amesteca multi securisti/oculti care apara agreatii ce le apara, la randul lor, si pe banii publici, interesele), trebuie sa-L lasam pe Dumnezeu si pe cei alesi de El sa ne conduca, avand certitudinea ca noi, sigur, nu suntem.
De aceea acest partid va avea adepti dintre cei fara treapta sociala - descultii. Daca "oamenii mari" nu se vor ingramadi sa ne ajute, vom fi un partid al descultilor. Acestia vor veni la noi ca furnicile, dar tot la fel ne vor si abandona. Ca experiment, haideti s-o urmarim pe "sustinatoarea de onoare" (mi-am permis sa acord aceasta distinctie), Narcisa, un copil de 8 ani, si sa vedeti ca va aduce in putin timp 70 de oameni, cand, unui om cu multa carte ii trebuie o viata sa convinga un altul ca are dreptate si acela sa devina dispus sa faca orice pentru el. Pentru a ne inregistra la tribunal va trebui sa strangem semnaturi, iata deja un prag care sperie extrem un om inteligent, si-l poate determina sa faca pasul inapoi. "Cum pot convinge eu oamenii din jur cand de-abia m-am convins pe mine ?" se va intreba fiecare. Dar, daca vrem sa si castigam, trebuie sa reusim sa convingem 10 oameni sa ne urmeze. Cel mult 10 oameni fiecare, atat, si... conducem lumea, nu doar Romania! Toata batalia fizica se rezuma la a convinge 10 oameni, ca si cum i-ai ucide. Si vom invata impreuna sa convingem, fiindca acum este o lupta pierduta din start. Ne va invinge pe fiecare primul om. Intai acuzandu-ne ca vrem "ciolanul" (degeaba ii vom citi din statut ca noi, fondatorii, nu candidam, nu ne va crede, ca tot asa a mai promis cineva!), apoi va banui ca vrem sa-i luam si ultima avere: ata de la mamaliga (si nu-l vom putea usor convinge ca noi am venit, dimpotriva, sa-i... dam! El va intinde mana, va dori serviciu, casa, un doctor bun sa-i salveze mama, sora sau copilul. Iar daca nu are aceste nevoi imediate va cere un loc de veci la cimitir. Si cum sa convingi un om ca-i dai, daca nu vom reusi repede sa punem pe hartie idei concrete de actiune, ori daca acestea vor fi de domeniul absurdului sau viselor? Cu atat mai mult daca promitem ce promite oricare alt partid! Putem sa-i spunem ca va avea... copiii lui, dupa ce a fost amagit 20 de ani cu o luminita la capatul unui tunel? Cel mai probabil ii vom smulte o semnatura pe o hartie (mintindu-l, cumparandu-l, sau pur si simplu cerandu-i ajutorul), dar acel om nu va fi decat o semnatura, nu un copac pe marginea drumului/caii noastre, a celei de-a treia. Proba ca un om a fost convins cu adevarat este numai cand el s-a inregimentat ca soldat hotarat sa-si faca la randul lui datoria, si anume sa convinga alti 10 semeni sa-l urmeze.
Narcisa ne va aduce 70 semnaturi. Narcisa este un copil minunat care, daca-ti cere sa te dezbraci in chiloti, sa te sui pe casa si sa strigi "cucurigu", devii brusc vrajit fara sa stii de ce si nu numai ca executi cu drag comanda, dar, odata ajuns sus nu te mai dai jos numai si numai fiindca vrei sa-i faci ei o vesnica placere.
Descultii vor veni catre noi cu duiumul, dar... vom sti ce sa facem cu ei, vom sti sa-i pastram macar? Fiindca vor veni inspre noi ca inspre Iisus, dar, daca nu ne vor gasi sau nu vor gasi Isusi, ii vom pierde definitiv. De aceea mi-e si teama sa ma grabesc sa-i strig.

2 comentarii:

  1. Draga Nicolae, aici nu e vorba de a dona banii, pentru ca nu discutam despre o fundatie ci discutam despre viitorul site-ului. Acei 10 EUR de care ti-am zis vor trebui achitati de pe orice card de salariu (de debit). Banii vor ajunge in contol celor de la Google care ne va oferi domeniul, host-ul, protectia datelor, indexarea mai eficienta si un cont Google Apps.

    RăspundețiȘtergere

nu facem atac la persoana