duminică, 21 august 2011

minutul de realitate (3)

500 concerne mondiale urmaresc maximizarea profitului. "Nestle" este al 27-lea, cu un profit de 65 mld. dolari pe an. Seful acestuia afirma intr-un documentar ca "noul curent bio nu este bun, intrucat in 15 ani nimeni nu s-a imbolnavit consumand produse modificate genetic". Tot el are certitudinea ca "fiinta umana nu a trait niciodata atat de mult, sanatos si bine ca in aceste timpuri". Totusi, in Romania, spun analistii, va merge mita cu "uleiul, zaharul si faina", date in punga, atata timp cat cetatenul nu-l sictireste pe politician.
Un ziarist afirma ca politia sta la vanatoare si face compromisuri sa traiasca asa cum vrea seful statului, adica ... "bine"! Tot el crede ca arestul preventiv este abuziv si ar trebui ca inculpatii sa fie pusi 2-3 zile la racoare sa se gandeasca la ce au facut, fara sa le fie incondeiate cazierele.
Dupa dr. Ciuhandru (Iasi) "camerele de supraveghere nu ajuta la preintampinarea evenimentelor neplacute, sunt bune doar sa se poata numara... mortii"! Iar dl. Pavelescu (de la PNTcd) afirma (atentie!) ca "nu este democratic ca legile sa fie pe placul oamenilor fiindca n-am avea cod penal si impozite. Trebuie legi impotriva poporului pentru ca statul are socotelile si raspunderile lui."
In timp ce-n SUA o fetita de 12 ani face de ras politistii descoperind singura pradatorii familiei sale, unele ONG-uri cer ca "apa sa devina un drept public", care sa nu coste bani.
Urmariti de saracie, unanim, avem a treia cale: sa traim!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu facem atac la persoana