statut, program, regulament, membri, arhive, forum
miercuri, 19 octombrie 2011
un minut de realitate (61)
Adrian Nastase: "Puterea politică nu mai vrea vot nicăieri, sub nici un motiv","se face politica îndărătul uşilor de partid închise, acolo unde interesul naţiunii e păzit faţă de naţiunea însăşi."
Pe Mihail Neamtu il energizează fantastic contactul cu lumea decenței și bunei-cuviințe. El vrea "o altă etică a muncii, o altă filozofie de viaţă" ("altfel pierim!"), "să existe un plus de umanitate şi civilitate în relaţiile dintre semeni", "să ne trezim ca naţiune şi ca civilizaţie". Si "sa trăim din ce producem (o Nouă Constituție care limitează deficitul bugetar la 0%)". Partidul sau, Noua Republică, e în "opoziţie faţă de cei care nu văd relaţia directă între corupţia politică şi sărăcia economică", si pledeaza pentru "asumarea răspunderii administrativă, penală şi financiară pentru deciziile eronate asumate uneori intenţionat de către magistrați". Crede ca "marile oraşe nu mai prizează un partid îngrăşat la guvernare, adormit când vine vorba de fermitatea legii şi lipsit de imaginaţie atunci când se fac numirile în Executiv". Dupa care loveste in Dan Diaconescu - "tele-arhitectul imbecilizării naţionale, e poziţionat la extrema stângă cu un discurs populist, anti-proprietate şi anti-business"-, Gigi Becali - "figură nefericită care nici după o mie de alte transhumanţe electorale nu va conta în politică"- si Gyorgy Frunda, care "vrea o Românie divizată între prostimea fără imunităţi şi clubul select al celor mai presus de lege".
Sever Voinescu: crede ca " libertatea economică este singura sursă de creștere". "Decît să avem bugete uriașe de asistență la stat cheltuite pe ceea ce statul crede că au oamenii nevoie, mai bine să avem bugete consistente în conturile familiilor de români și să-i lăsăm să-și procure serviciile/beneficiile de care fiecare are nevoie". Statul, însă, nu trebuie să se grăbească să creeze locuri de muncă, căci singurul fel în care poate face acest lucru este prin creșterea cheltuielilor publice. Statul trebuie să favorizeze apariția locurilor de muncă în zona economiei private." "O reformă reală a sistemului înseamnă implicarea masivă a sectorului non-guvernamental pe palierul prestațiilor, a sectorului privat pe palierul finanțării și a păstrarea statului în poziția de control." "Statul e obligat să abandoneze iluzia că ”asigură total” şi trebuie să se limiteze la asigurarea unui pachet minimal de servicii medicale, restul fiind susţinut prin competiţia între asiguratorii privaţi". "Modernizarea statului se face cu educaţie solidă şi sistem de sănătate accesibil tuturor." Protecţia socială cea mai bună este asigurată de un loc de muncă stabil şi bine plătit. În acelaşi timp, statul trebuie să îi ajute pe cei aflaţi în nevoie, inclusiv prin cooperarea cu structuri non-guvernamentale specializate. Diminuarea prezenţei statului în economie. Acum, statul e un factor de distorsionare a regulilor pieţei. Creşterea puterii statului în combaterea evaziunii fiscale. Indisciplina financiară nu e o povară culturală de nedepăşit, iar rolul statului poate fi acela de a educa, prin exemplu, mediul economic."
Constantin Gheorghe: "Ţara asta devine tot mai disfuncţională, nu mai există reguli, fiecare face ce-i tună, nimeni nu-şi respectă cuvântul, totul se face în dorul lelii. De asta avem succesuri multe! Şi fug toţi de noi ca de râie! Aşa că mă doare în cur că băsescu a câştigat nu ştiu ce proces cu Patriciu. Ei se ceartă, ei se pupă! Nu mă emoţionez prea tare nici pentru că Jiji a fost declarat nevinovat în procesul ăla de "sechestrare de persoane". În ăst timp Grecia cunoaşte o grevă generală gigantică şi demonstranţii se caftesc la greu cu poliţiştii. Câinele ăla revoluţionar e, ca de obicei, în fruntea demonstranţilor. Are el ceva de împărţit cu "oamenii legii"! Se pare că nouă ne lipseşte un câine ca ăla, care să ne arate calea. Deşi nu de maidanezi ducem lipsă. Dar maidanezii noştri sunt "apolitici". Şi le merge bine! Românica, bre!"
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
nu facem atac la persoana